W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ja też wybieram się do Seget (dostałam namiary, ale nic nie wiem o tej miejscowości). Będę wdzięczna za wszystkie dane. Czy to jest dobre miejsce na pierwszą wizytę w Cro? Kiedy jedziesz neomaster?
W 2002 roku Seget też był moim pierwszym miejscem w Chorwacji i od tej pory stałem sie Cromaniakiem polecam szczególnie Trogir 3 km od Segetu piękne stare miasto i ten klimat... polecam apart. Belvedere
Byłam tam 2 lata temu, mieszkałam w Hotelu Medena. Cały kompleks bardzo ładny. Okolica super: laski sosnowe, morze, wysepki, małe skaliste zatoczki ale i plaże piaskowe, górki. Trogir śliczny. Polecam wycieczkę na wodospady na rzece Krka.
Witam,
Dzięki serdeczne za informacje. Ja będę w Seget od 9 lipca. Mam jeszcze jedno pytanie: czy 10 euro za osobę w apartamencie to okazja czy norma? A może ktoś wie jaki prowiant należy koniecznie zabrać z Polski (oczywiście pomijając upodobania). Pozdrawiam Cromaniaków. Mam nadzieję, że po tych wakacjach do Was dołączę
Nie bardzo orientuję się w aktualnych cenach apartamentów. Co do prowiantu, to w sklepach jest wszystko, co potrzebne, więc moim zdaniem nie ma sensu specjalnie z sobą zabierać. [/code]
Z wożeniem prowientu poza ulubionymi smakołykami, bez których nie możesz żyć,nie przesadzaj.W Trogirze w pobliżu" wejścia do miasta" jest spory market sieci Konzum.Ceny całkiem fair,jak w dużym mieście w PL.Zrobisz niedrogo zakupy,zapłacisz kartą i ...do Trogiru.
Prawdopodobnie zatrzymam się na kampie BELVEDERE we Vranjicy. Czy mozna od niego dojsć do tego markeciku Konzum i w ogole do Trogiru na piechote? Jesli nie, to w jaki sposob dotzrec tam ? Nie bede dysponował autem.