Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Seget Donji - proszę o poradę.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magul
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) magul » 02.01.2011 22:18

Witam,
Czy ktoś z Was może podpowiedzieć coś na temet tej miejscowości?
Jak wyglada plaża, woda (jej czystość - bliskość Trogiru), czy jest to spokojna mieścina, czy polecacie na wczasy z dziećmi. Byłam 2x w Podgorze a teraz myślimy o innej częsci Chorwacji. Próbowałam szukać na forum, ale jest ono tak obszerne, że na razie niewieli udało mi się znaleźć.
Będę wdzięczna za pomoc - wskazanie może już istniejacych postów.
Pozdrawiam.
loka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) loka » 05.03.2011 16:16

cześć, znalazłes już coś na temat tej miejscowości?
My tam pojedziemy w tym roku, a mało gdzie można znaleźc informacje o samej wiosce...;)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 05.03.2011 16:25

mam mieszane uczucia w stosunku do Seget,jeżeli juz ta okolica to raczej zdecydowanie polecam Ciovo
Ostatnio edytowano 07.03.2011 09:44 przez smok131, łącznie edytowano 1 raz
loka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) loka » 05.03.2011 16:34

dlaczego mieszane uczucia? co tam było nie tak?
My będziemy tam tylko spać, ale też byłoby miło, żeby okolica była w miarę przyjemna. To jest wiocha i nic nie ma wokół? jest czysto i sa jakieś plaże jakby co?
Chociaż często będziemy gdzieś jeździć, to jednak fajnie by było na miejscu mieć tez kawałek czystej wody:D
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 05.03.2011 16:43

jak dla mnie mało ciekawa i nudna w ciągu dnia słychac odgłosy pracującej stoczni i niestety całą stocznię macie na widoku zdjęcie robiłem celowo " w prawo" bo inaczej już by była w kadrze, na + blisko do Trogiru,spacerkiem 15-20 min ale główną drogą brzegiem morza nie da rady :la:
wyżej wymienione poglądy są wyłączne moimi pogladami a ktos inny może miec odmienne zdanie
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.03.2011 17:14

Przeczytaj ten temat.. dotyczny właśnie miejscowości, o którą pytasz...
Pozdrawiam
loka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) loka » 05.03.2011 17:16

http://www.upierdliwyreklamodawca.pl/noclegi/ ... /szczegoly
tam jedziemy, kojarzysz może ta chatkę?
a możesz opowiedzieć mi coś na temat samej miejscowości?
że jest stocznia, to już wiem, a jakieś sklepy? knajpy? jakie tam są ceny?
da się tam jakoś spędzić czas, czy trzeba jeździć w inne miejsca?
a woda jest faktycznie taka brudna, że nic nie widać?
jejku, sama już nie wiem!
podoba mi się, że jest tam podobno spokojnie(bez tłumów), a zarazem blisko do większych miast;)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.03.2011 17:18

loka napisał(a):podoba mi się, że jest tam podobno spokojnie(bez tłumów), a zarazem blisko do większych miast;)

To samo można powiedzieć o bardzo wielu znacznie atrakcyjnych miejscowościach...
tu oficjalna strona miejscowości. Seget jest zamieszkały przez cały rok, zatem jest tam wszytsko, czego potrzeba do codziennego normalnego funkcjonowania. O "prozaiczne" rzeczy nie musisz się martwić. Najbardziej wątpliwą kwestią jest atrakcyjność tego miejsca na tle licznych innych jako miejscowosci na urlop.
Pozdrawiam
loka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) loka » 05.03.2011 17:28

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Przeczytaj ten temat.. dotyczny właśnie miejscowości, o którą pytasz...
Pozdrawiam

dzięki, może i temat dotyczył tej miejscowości, ale dyskusję przeszły bardziej na tor rozmów o apartamentach medena i o jego warunkach;)
wcześniej też trafiłam na ten wątek, ale nie było tam prawie nic o seget donji;)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.03.2011 17:33

loka napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Przeczytaj ten temat.. dotyczny właśnie miejscowości, o którą pytasz...
Pozdrawiam

dzięki, może i temat dotyczył tej miejscowości, ale dyskusję przeszły bardziej na tor rozmów o apartamentach medena i o jego warunkach;)
wcześniej też trafiłam na ten wątek, ale nie było tam prawie nic o seget donji;)

Chodziło mi raczej o wypowiedzi dotyczące położenia miejscowości (moje , Pasażera)....
Pozdrawiam
loka
Podróżnik
;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) loka » 05.03.2011 17:35

dziękuję i tak;)
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 06.03.2011 11:50

My bylismy na Ciovo w ubiegłym roku, jednak podczas fish picnicu poznalismy rodzine z Polski która tam własnie stacjonowała, bardzo sobie chwalili - tyle, że dla nich była to tylko baza wypadowa - w dzień ich tam nie było - moze dlatego nie słyszeli odgłosow stoczni itd. A chwalili sobie właśnie spokój
omega444
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) omega444 » 06.03.2011 19:35

Byłam z rodzinką w Seget Donji w 2009r.tutaj http://www.apartments-barbara.com/gallery.php Bardzo nam sie podobało. Szczególnie mnóstwo knajpek przy plaży, no i kompleks MEDENA, gdzie wieczorem jest trochę atrakcji, również dla dzieci. Ale jeśli chodzi o spacery, zwiedzanie czy zwyczajnie-zakupy, to konieczna była codzienna wycieczka do Trogiru/jakieś 3km/, ale tam też fajnie. Byliśmy zadowoleni, ale to był nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji. W minionym roku byliśmy w Breli i mając porównanie, to nigdy nie wrócilibyśmy do Seget. Brela przebija wszystko. W tym roku też tam się wybieramy.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 06.03.2011 19:55

omega444 napisał(a):Byłam z rodzinką w Seget Donji w 2009r.tutaj http://www.apartments-barbara.com/gallery.php Bardzo nam sie podobało. Szczególnie mnóstwo knajpek przy plaży, no i kompleks MEDENA, gdzie wieczorem jest trochę atrakcji, również dla dzieci. Ale jeśli chodzi o spacery, zwiedzanie czy zwyczajnie-zakupy, to konieczna była codzienna wycieczka do Trogiru/jakieś 3km/, ale tam też fajnie. Byliśmy zadowoleni, ale to był nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji. W minionym roku byliśmy w Breli i mając porównanie, to nigdy nie wrócilibyśmy do Seget. Brela przebija wszystko. W tym roku też tam się wybieramy.

Jeśłi możesz to uzasadnij w kilku zdaniach swoją wypowiedź, sadzę ze autorowi tematu może się to przydać... :D
omega444
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) omega444 » 06.03.2011 20:46

Seget Donji to senna miejscowość. Mało ludzi. Spokojnie. Woda nie tak czysta jakby się chciało,pod wodą nieliczne żyjątka wodne. Plaża miła i knajpki przy plaży też, szczególnie wieczorem robią wrażenie.Ale... Ale w Breli: woda krystalicznie czysta, pod wodą... national geografic.No może przesadzam ,ale bardzo ciekawie. Większość czasu na plaży chciało się jednak spędzać obserwując podwodny świat/ rozgwiazdy,strzykwy,jeżowce, kraby, ryby/. Plaże wyposażone w toalety, prysznice.
Wrażenia wizualne niesamowite- pasmo górskie nad brzegiem morza.No i kilometrowe promenady do spacerowania, którymi można dojść do centrum Breli i dalej, a tam wszystkie atrakcje. Z resztą wzdłuż promenady jest już ciekawie.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies