28 czerwca pod wieczór dotarliśmy do Hotelu Jadran, jak dla mnie świetna lokalizacja na odpoczynek, hotel przy samym morzu..z każdego chyba pokoju widok na Adratyk właśnie (w oddali Trogir na zdjęciu wyżej), kilka mniejszych budynków plus główny z recepcją, restauracją, osobno pizzeria z barem i lodami. Mieliśmy wykupną opcję hb - śniadania w godzinach 7-10 oraz kolacja w godzinach 19-21. Czekaliśmy na kolację codziennie bo to była mega przyjemność usiąść po całym dniu na hotelowym tarasie z tak pięknym widokiem. Z jednej strony Trogir, na wprost Ciovo i woda odkąd mam dziecko staram się uważać na alkohol tym bardziej w miejscach publicznych ale tutaj tradycją 2 tygodniową stało się zimne Karlovacko...
pracownicy hotelu super mili, pomocni, codziennie sprzątanie, wymiana ręczników, pierwszy raz byliśmy też na tak zorganizowanej wycieczce czyli w hotelu z wyżywieniem, przez biuro podróży wiec może też nie mam porównania ale gdyby tam była choć jedna zjeżdżalnia czy huśtawka to mogłabym powiedzieć że ideał ale coś za coś głośno było jedynie gdy przepływała motorówka
Przed wyjazdem do Chorwacji trafiłam na to forum i tutaj znalazłam informację, że na Ciovo najfajniejsze plaże w okolicy. Pierwszą odwiedzoną przez nas plażą była plaża na końcu Slatine, właściwie dalej już nie pojechaliśmy bo nie było drogi z perspektywy czasu myślę że do nurkowania rzeczywiście fajne miejsce natomiast na dłuższe biwakowanie z zabawkami itd to trochę kiepskie otoczenie