Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sedno sprawy.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platon
Cromaniak
Sedno sprawy.

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.10.2005 13:32

Kochani moi ,od paru dni na różnym poziomie dyskutujemy tutaj o forum cro.pl z którego zostają wyprowadzane najfajniejsze rzeczy na inne strony i próby tworzenia swoich wizji portalu o Chorwacji korzystając z dorobku cro.pl.
Poziom cro.pl zależy do nas.Czy koniecznie admin czy adminek muszą nam w tym pomagać?Spotykamy się tutaj nie tylko dla informacji o Chorwacji.
Co moim zdaniem obniżyło poziom forum ;
- zaprzestanie pisania przez tych co obrazili się na adminka
- tworzenie wątków o dupie Maryni na poziomie przedszkola
- 1000 postów z achami i ochami
- V kolumna bedąca tu od dawna -tych parę ników ,które nie są tu ani dla pisania o Chorwacji ,ani dla towarzystwa
- paru zawodowych artystów piszących tylko dla kasy
-niechęć do pisania stałych forumowiczów
co jeszcze?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.10.2005 13:54

platon napisał(a):Kochani moi ,od paru dni na różnym poziomie dyskutujemy tutaj o forum cro.pl z którego zostają wyprowadzane najfajniejsze rzeczy na inne strony i próby tworzenia swoich wizji portalu o Chorwacji korzystając z dorobku cro.pl.
Poziom cro.pl zależy do nas.Czy koniecznie admin czy adminek muszą nam w tym pomagać?Spotykamy się tutaj nie tylko dla informacji o Chorwacji.
- V kolumna bedąca tu od dawna -tych parę ników ,które nie są tu ani dla pisania o Chorwacji ,ani dla towarzystwa
co jeszcze?

Skoro, co poniektórzy, już zdiagnozowali przyczyny, to po kiego dalej ciągnąć ten wątek! Niech Admin go zamknie.
FUX
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.10.2005 14:01

FUX napisał(a):
platon napisał(a):Kochani moi ,od paru dni na różnym poziomie dyskutujemy tutaj o forum cro.pl z którego zostają wyprowadzane najfajniejsze rzeczy na inne strony i próby tworzenia swoich wizji portalu o Chorwacji korzystając z dorobku cro.pl.
co jeszcze?

Skoro, co poniektórzy, już zdiagnozowali przyczyny, to po kiego dalej ciągnąć ten wątek! Niech Admin go zamknie.
FUX

Admin nie ma czasu. A Ty Andrzeju co myslisz?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.10.2005 14:34

platon napisał(a):
FUX napisał(a):
co jeszcze?

FUX

Admin nie ma czasu. A Ty Andrzeju co myslisz?

Zdiagnozowałeś przyczyny i jednocześnie dalej samemu brniesz w jałową dyskusję. Jako wychowany człowiek muszę na powyższy post Ci odpowiedzieć, co niniejszym czynię i dyskusję kończę.
FUX
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 25.10.2005 15:33

Platon napisał:
co jeszcze?

O wszechwiedzący a sam tworzysz kolejny wątek na ten sam temat.Wszakże to ty byłeś autorem tematu o podłośąci ludzkiej,gdzie wylewasz swoje flustracje i tu będzie to samo?Zawsze miałem Cię za flustrata,który swoje kompleksy leczy w necie,ale,ze aż tak źle jest z tobą to nie wiedziałem :lol:
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 25.10.2005 15:49

rynioo napisał(a):Platon napisał:
co jeszcze?

O wszechwiedzący a sam tworzysz kolejny wątek na ten sam temat.Wszakże to ty byłeś autorem tematu o podłośąci ludzkiej,gdzie wylewasz swoje flustracje i tu będzie to samo?Zawsze miałem Cię za flustrata,który swoje kompleksy leczy w necie,ale,ze aż tak źle jest z tobą to nie wiedziałem :lol:

Nie będę akurat przycinał cytatu w cytacie aby nie utracić możliwości zrozumienia przez czytających... (chociaż nie jest to zgodne z netykietą - ale tutaj prawie nic nie jest z nią zgodne :( )

Nieważne że nowy wątek...

TEN wątek należy do Platona... i jest "swobodną" rozmową "nie tylko o turystyce"

Jeżeli się z nim nie zgadzasz, to napisz dlaczego, a nie obrażaj go bo wystarczy, że ma w jednym punkcie rację...
a ma według mnie prawie we wszystkich...

I miło Ci jest, że się Ciebie czepiam... :?: :evil: :twisted:

Tak wiem, że się określiłeś, na której stronie chcesz "występować",
a to przecież zobowiązuje do psucia atmosfery...

Koniec i kropka, bo nie chce mi się "strzępić klawiatury"...
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 25.10.2005 16:08

Jeśli masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem to proszę bardzo:
platon napisał:
tworzenie wątków o dupie Maryni na poziomie przedszkola

A tu masz co ja mu odpisałem
O wszechwiedzący a sam tworzysz kolejny wątek na ten sam temat.Wszakże to ty byłeś autorem tematu o podłośąci ludzkiej,gdzie wylewasz swoje flustracje i tu będzie to samo

Jeśli jeszcze masz kłopoty ze zrozumieniem to napiszę Ci,że chodziło mi o to,że krytykuje innych,iż zakładają liczne wątki,a sam zakłada kolejny wątek na ten sam temat.
I miło Ci jest, że się Ciebie czepiam...

Powiem Ci szczerze,że ma to gdzieś.
Tak wiem, że się określiłeś, na której stronie chcesz "występować",
a to przecież zobowiązuje do psucia atmosfery...

Po pierwsze to po żadnej stronie się nie określiłem.I nie widzę nic złego w tym,że przesłałem Anecie swoje zdjęcie aby umieściła je na swojej stronie poświecinej miłośnikom Cro.A mógłbyś mi podać przykład,gdzie ja psuję atmosferę,bo moim zdaniem to bardziej Ty to robisz.Ciągle kogoś krytykujesz i pouczasz.

I chociaż w tym jednym punkcie się z Tobą zgodzę.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.10.2005 16:41

1.Odpowiedż dla Fuxa.
Z grzeczności nie będę z tobą rozmawiał bo nie ma po co,jałowe by to było.Raczej szukasz odpowiedzi niż zadajesz pytania.
2.Odpowiedz dla Rynioo,
Pamiętasz? Napisałeś to m.in dla JoeF.
Cytat z rynioo
,,THE END
Nie. Proszę jeszcze nie kończcie .
PROSZĘ''
Ale.
Ten mój post miał byc przyczynkiem do dyskusji .Ja postawiłem tylko wstepną diagnozę.Do sedna dopiero dojdziemy.
'
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 25.10.2005 17:58

rynioo napisał(a):Jeśli masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem to proszę bardzo:
platon napisał:
tworzenie wątków o dupie Maryni na poziomie przedszkola

A tu masz co ja mu odpisałem
O wszechwiedzący a sam tworzysz kolejny wątek na ten sam temat.Wszakże to ty byłeś autorem tematu o podłośąci ludzkiej,gdzie wylewasz swoje flustracje i tu będzie to samo

Jeśli jeszcze masz kłopoty ze zrozumieniem to napiszę Ci,że chodziło mi o to,że krytykuje innych,iż zakładają liczne wątki,a sam zakłada kolejny wątek na ten sam temat.

1. Tutaj jest w miarę kompletna diagnoza frustracji więc jeżeli nie jesteś psychologiem albo innym psycho... nie masz uprawnień do wyrażania takiego zdania o kimś kogo nie znasz, a gdybyś nawet był... to obowiązywałby Cię odpowiedni kodeks etycznego zachowania się 8O
Właśnie ten Twój zarzut uznałem za obrażanie i psucie atmosfery, chociaż atmosfera i tak jest już zepsuta...

2. Wyjątkowo wśród wątków "o niczym" ten akurat rozpoczął się dość konkretnie.
I jak napisał autor
miał byc przyczynkiem do dyskusji

A przecież nie będę wymieniał tych kilkunastu osób, które stwierdziły, że jak wątek jest luźny to jest OK, więc jak jest konkretny i związany z forum cro.pl to tym bardziej.
Jak się umówimy z Platonem, to będziemy się tutaj po dziesięć razy dziennie pozdrawiać, żeby poprawić sobie samopoczucie i pogodę :twisted:

3. W takim razie, teraz moje zdanie zgodne z tematem wątku:

a) zaprzestanie pisania przez tych co obrazili się na adminka
nie wiem czy się obrazili, czy nie ale faktycznie mnóstwo osób nie ma ochoty tutaj pisać... ja też w porywach negatywnych emocji czasem postanawiam, że już nie napiszę niczego co miałoby ukazywać moje prawdziwe uczucia lub emocje, bo takie coś jest możliwe tylko w gronie życzliwych osób i przyjaciół... bez skrupułów usunąłem wiele wypowiedzi, a jako ich autorowi forum oferuje mi możliwość skasowania wszystkich

b) tworzenie wątków o dupie Maryni na poziomie przedszkola
nie potrzeba dodatkowych komentarzy poza tym, że ten bieżący jest na temat poważny i dotyczący wszystkich

c) 1000 postów z achami i ochami
na ten temat już pisałem... są różne zdania ale widoczne jest to, że kilka osób celowo "epatuje się" (wiem że trudne słowo) tymi słowami tylko po to, bo wydaje im się, że mnie robią na złość a nie całemu forum

d) V kolumna bedąca tu od dawna
nie mam dowodów ale pojawiają się czasem "naloty" i dowody celowej destrukcji

e) paru zawodowych artystów piszących tylko dla kasy
mógłbym wskazaś parę osób zawodowo związanych z ogólnie pojętą branżą... tutaj raczej nie piszą dla kasy, bo nie wiem jak można na tym zrobić tutaj pieniądze ?

f) niechęć do pisania stałych forumowiczów
to już było w punkcie a) ale załóżmy że chodzi tutaj o tych co się nie obrazili...

g) co jeszcze ?
- prawie każda sprawa dzieli, zaginęła "w tle" idea, która miała łączyć
- podziały, podziały, podziały...
- trollizm wewnętrzny (to nie mój patent :wink: )
- trollizm zewnętrzny - czasem to tępiłem, dopóki mi się nie znudziło... nie ma skuteczności gdy samemu walczy się z wiatrakami...

Jedynie, gdyby coś mi się jeszcze przypomniało "w temacie" dyskusji to tutaj się jeszcze wypowiem :wink:

Pozdrawiam
Józek
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.10.2005 19:30

Jak zwykle Józek odpowiedziałeś dokładnie i odpowiedzialnie.
Ale może zacznijmy z innej strony.
Strona www.cro.pl.
Właściciel domeny www.cro.pl - Agencja Reklamowa Inka Kraków św.Gertrudy-zajmuje się między innymi produkcją kalendarzy .
Właściciel serwisu Patryk .
Sponsor strony Istria galanteria skórzana -Kraków św.Gertrudy,ale patrz adres Inka.
Na stronie banery dve,bezdroża,jakiś hotel.Chorwacja apartamenty adriatiku pewnie na zasadzie afirmate czyli płatności prowizji za rezerwację przez stronę cro.pl.
Czyli proste w obsłudze.Ale ,kto jest właścicielem całości?
Inka ?Patryk?Istria?
Czytając kiedyś admina zastanowiła mnie wypowiedż ,że wstydzi się ( nie przyznaje się przed znajomymi)prowadzić taki serwis.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.10.2005 19:39

A teraz statystyka.
Podsumowanie:
Całkowita liczba odwiedzin: 1167090
Odwiedzin w latach: 2005 2004 2003 2002
378167 313615 190645 159775
Zmiana: +64552 +122970 +30870 +54563
Odwiedzin w miesiącach: 2005-10 2005-09 2005-08 2005-07
14004 29174 62110 70338
Zmiana: -15170 -32936 -8228 +3078
W ciagu dwóch lat o 200 000 wyświelń więcej.Dynamika wzrostu jak cholera.
Jesli w google wstukacie Chorwacja to na pierwszym nmiejscu pojawi się cro.pl.To my wszyscy jestesmy tym co zrobili ten sukces .Zajęliśmy się bezpłatnym pozycjonowaniem serwisu w internecie.Każde kliknięcie to
pozycjonowanie.Inne serwisy za to płacą.Tu dzięki dynamicznemu forum jest to bezpłatne dla cro.pl. [/b]
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.10.2005 19:50

No ,ale są tez wydatki.Tak częste nasze odwiedziny powodują ,że z serwera pobieramy informacje.Przy tej ilości odwiedzin jest to dużo gigabajtów.Pewnie rzędu 4 czy 6 .No a taki serwer to juz kosztuje .Zresztą pamiętacie w tamtym roku był z tego powodu zmieniany serwer i przenieslismy się na forum gazety.Kosztuje też forum.
I teraz pytanie? Czy zaniedbania na tym serwisie to z powodu nierównoważenia się zysków i wydatków?
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.10.2005 20:02

Korespondując kiedyś z Morskim Pasem zapytałem o mozliwość kupienia tego portalu po stwierdzeniu ,ze Patryk stracił do niego serce i nie ma nim czasu się zajmować.Powód to podobno finanse ,które go nie satysfakcjonują.
Dlatego mam pytanie.
Czy my razem nie moglibyśmy kupić tego portalu dla siebie.
Pytanie co prawda co znaczy razem?
Ewentualnie zasilić Patryka finansowo jak już nie wydala,a zajmując się czymś innym nie ma czasu dla cro.pl.
Bo myślę,że głównie chodzi tu o sprawy finansowe.
No chyba ,ze Patryk powierzył ten portal komuś kto gra na jego niekorzyść.
Może Patryk nie wie wogóle co się tu dzieje?
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.10.2005 20:09

A czy wogóle Patryk jest tu adminem?Raczej adminkiem.
Uprawnienia admina,czyli loguje sie jako admin.Ma uprawnienia do odbierania poczty. Kto .......?Buchachacha
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 25.10.2005 23:47

Wprawdzie pisałem,że to już koniec mojego udziału w tym temacie,ale skoro sam WIELKI I NIEOMYLNY JOEF także nie dotrzymał slowa i przerwał milczenie to myślę,ża ja będę też rozgrzeszony(chyba,że są na tym forum równi i równiejsi)Zebyś mi znów nie pisał,że się czepiam to tylko Ci przypomnę Twoje słowa:

Otóz po raz pierwszy odkąd pisuję na tym forum zabrałem głos w sprawie nie związanej z Cro i odrazu mnie zaatakowałeś.Zapewne dlatego,że odważyłem sięupublicznić moją fotografię na stronie Anety.Dlatego też odrazu zarzuciłeś mi,że jestem po jakiejś wyimaginowanej przez Ciebie drugiej stronie i,że psuję atmosferę.Powiem Ci tylko,że ja nie muszę się określac po której jestem stronie bo wrogów nie szukam w ogóle,a przyjaciół napewno nie w internecie.A ja tylko pozwoliłem sobie zwrócić uwagę platonowi na pewną nie konsekwencję.A poza tym powiem szczerze,że wolę infantylne czasami teksty Anety od nierzadko chamskich tekstów platona
I to byłoby na tyle w tym temacie.Od teraz będę już rygorystycznie trzymł się zasady,że wypowiadam się tylko w tematach związanych z Chorwacją Wolę po kilka razy pisac nowym użytkownikom forum ile kosztuje benzyna i autostrady w Cro(bo chociaż oni będą mieli z tego pożytek)niż karmić wszechwiedzących i nieomylnych trolii w jałowych dyskusjach.
Jeśli chciałbyś wyjaśnic jeszcze jakieś wątpliwości to aby nie zaśmiecać forum o Chorwacji pisz na priva.Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie blokuję tej możliwości kontaktu ze mną.
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone