Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sedno sprawy.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 26.10.2005 05:30

rynioo napisał(a):Wprawdzie pisałem,że to już koniec mojego udziału w tym temacie,ale skoro sam WIELKI I NIEOMYLNY JOEF także nie dotrzymał slowa i przerwał milczenie to myślę,ża ja będę też rozgrzeszony(chyba,że są na tym forum równi i równiejsi)Zebyś mi znów nie pisał,że się czepiam to tylko Ci przypomnę Twoje słowa:
Koniec i kropka, bo nie chce mi się "strzępić klawiatury"...

Otóz po raz pierwszy odkąd pisuję na tym forum zabrałem głos w sprawie nie związanej z Cro i odrazu mnie zaatakowałeś.

do rynioo:
1. Znowu napisałeś NIE W TEMACIE wątku. Ja Cię nie zaatakowałem, tylko moim zdaniem próbowałem WYTŁUMACZYĆ, że niesłusznie czepiasz się Platona. Wyszedłeś z założenia, że jak wszyscy... to Ty też mu dowalisz... Tylko wybrałeś akurat złe miejsce i zauważ różnicę w wypowiedzi FUX'a (z tego wątku), który też się nie zgadza z tym tematem.
2. Pokaż mój post w tym wątku, który nie dotyczy tematu.
3. Wskaż na chociaz jedno słowo w tym wątku, którym w przeciwieństwie do Ciebie obrażam Ciebie lub Twoich przyjaciół.
4. Już skończyłem "pyskówkę" z Tobą więc możesz napisać po mnie nawet 10 razy i nawet nie na temat sedna sprawy. Ja "prywatnie" rozmawiam tylko z przyjaciółmi i kolegami.
5. Teraz mogę złożyć uroczystą obietnicę, że już z Tobą NIE NA TEMAT nie rozmawiam... GAME OVER

Do ogółu:

6. Dokładnie już w związku z sednem sprawy napiszę, że nie podoba mi się kolejna drętwa wypowiedź Admina w temacie "podłości"... trudno i tak niczego innego nie można się było spodziewać :cry:
Niestety na razie nie widzę "światełka w tunelu" ani szans aby czas cro.pl cofnął się przynajmniej o rok.

7. Chyba Andrzeju Twoje starania nie doprowadzą całości forum do niczego sensownego. Walczysz o uratowanie idei cro.pl ale według mnie miejsce gdzie spotykają się wirtualnie i realnie w większości życzliwi sobie ludzie wcale nie musi się tak nazywać. :( Każdy ma wolny wybór i sam decyduje co dla niego jest mniej lub bardziej "podłe".

8. Trzeba chyba wyluzować i poczekać na rozwój wypadków a nie drążyć "sedna". Jeżeli jest w tym coś "nieczystego" to i tak nikt się do tego nie przyzna, bo nie musi...

9. Każdy rejestrując się na forum, zgadza się na wszelkie warunki, konsekwencje i narażenie się na wszelkie straty psychiczne, moralne i wolnego czasu.

10. Więc jeżeli bilans korzyści estetycznych i uczuciowych nie przewyższa tych strat, przechodzi się w stan hibernacji lub zupełnej zmiany zainteresowań.

bez kakojecośtam ale nikoga ne vrijeđam, nikoga ne vrijeđam, nikoga ne vrijeđam, nikoga ne vrijeđam

Pozdrawiam
Józek
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 26.10.2005 08:20

ten wątek i kilka innych zaczyna przypomniać debaty naszych polityków w stylu "...w Polsce jest źle..." a chyba powinniśmy zacząć coś robić zeby było lepiej? a jest na to kilka sposobów - oczywiście wymagających wspólnych wysiłków a nie tylko wzajemnego szkalowania się.

1 rozwiązanie już zostało zapoczątkowane - tylko nie wiem czy jest ono słuszne. Przede wszystkim cro.pl to nie tylko forum. to również strona zawierająca informacje na temat Chorwacji. czy jest sens tworzyć nową zamiast aktualizować tą? tym bardziej że cromaniak jest na darmowym serwerze z limitem miejsca 10MB. Nie wiem jak z limitem transferu - ale jeśli takowy jest to w sezonie ta strona zaraz zniknie. Ponadto chcąc zrobić ciekawą i chętnie odwiedzaną stronę nie można powklejać do niej tylko i wyłącznie linków do innych artykułów. niektóre linki zaraz będą "martwymi" co szybko zniechęci sporo osób odwiedzających. Ponadto strona ma być uzupełnienem forum. Ja to rozumiem w ten sposób że informacje tam mają być łatwiej dostępne, rzeczowe i na temat. To po co są pod konkretnymi tytułami linki do forum które niby jest "zaśmiecone"? to jest to samo co "search" na forum i nic więcej. Jeśli już to należałoby kopiować przydatne informacje i zrobić z tego artykuł a nie podawać linka.
ale jeszcze raz podkreślam jest strona cro.pl - czy nie mozna tego zrobić tu?

2 mozliwe rozwiązanie według mnie to przeprowadzenie reform na forum :D - może administrator powinien pomyśleć o rozbudowie, stworzeniu nowych działów. Moze też powinno się opracować jakąś wspólną "netykietę forum" :wink:, być moze należałoby w niej wyjaśnić że jeśli w dziale "Regiony i miejscowości turystyczne" jest temat: "Wróciłem z...." lub podobny to nie należy tam pytać o drogę, czy ceny paliwa, gazu... może powinno się powołac kilku moderatorów którzy dbaliby o przestrzeganie zasad, usuwaliby "głupotę" ew. przenosili wątki tam gdzie ich miejsce.
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 26.10.2005 08:26

mpi napisał(a):...

Święte słowa...
dzięki za obiektywny i rzeczowy głos w dyskusji.

Szkoda, że w rzeczywistości takie dobre pomysły są TUTAJ trudne do zrealizowania przy braku czasu i niezdecydowaniu Admina :(

Pozdrawiam
Józek
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 26.10.2005 12:14

,,Winny
Winny!
Niewinny człowiek.
Stoi.
Tam, w rogu,
ze spuszczoną głową.
Nie wie,
dlaczego go nienawidzą.
Nieśmiało prosi o wybaczenie.
Chciałby odejść,
ale mu nie pozwalają.
Winny!
Cóż znaczy: *WINNY*?
Zrobił coś złego?
Skąd wiesz, że to on?
Ha!
Twierdzisz, że dowody?
Bzdura!
Dziś wszystko można podrobić.
Winny!
Dlaczego szukacie zemsty
za krzywdy,
któreście sami sprawili?
Winny?
Kto z was jest bez winy,
niech pierwszy w niego rzuci oskarżenie.
Milczycie.
Już nikt nie krzyknie?
Jak widać, wyraźnie
WINA
nie istnieje.''
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 27.10.2005 09:15

Zbliżając się do sedna ,które tkwi w tym ,że narzędzia do administrowania tym serwisem zostały przekazane komuś kto woli knuć i burzyć ,zamiast komuś komu się chce łączyć spotykających się tu ludzi,dbać o serwis,uaktualniać .
Komuś kto wogóle nie umie tego obsługiwać.Dyletantowi.
Obojetnie czy to jest Morski Pas czy Krakuscity czy Miś Gogo.
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Sedno sprawy. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone