Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sedam Bisera

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
wszystkiego najlepszego wszystkim kobietom

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 08.03.2011 12:27

Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 09.03.2011 00:07

Na zakończenie karnawału w naszej Kaszteli odbył się dzisiaj wesoły pochód...

https://www.facebook.com/album.php?aid= ... 4439523495

Pozdrawiam wszystkich słonecznie :)
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
w górę do słońca...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 09.03.2011 16:05

Przepiękny słoneczny dzień... Przyroda już na całego postanowiła się obudzić, a jeszcze na drzewach wiszą pomarańcze z zeszłorocznych zbiorów...

https://www.facebook.com/album.php?aid= ... 495&ref=mf

Aga
Ania W
Cromaniak
Re: w górę do słońca...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 09.03.2011 17:16

Agnieszka.Kulik napisał(a):Przepiękny słoneczny dzień... Przyroda już na całego postanowiła się obudzić,

Aga wiosna przecudowna.... :D Dawaj dalej... Miło popatrzeć i nawet zaczynam czuć w powietrzu wiosenkę. 8)

U mnie (aż) dziś było 11 st. :twisted: Ale było przyjemnie. :lol:

Serdecznie pozdrawiam.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.03.2011 17:47

A jakaż to wiosna? W lutym (anormalnie) było cieplej niż jest teraz ...zima ciągle jeszcze...Tak tutaj wygląda zima...
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 09.03.2011 18:18

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):A jakaż to wiosna? W lutym (anormalnie) było cieplej niż jest teraz ...zima ciągle jeszcze...Tak tutaj wygląda zima...

Moi drodzy, widzę, że Kasia jest trochę przemarznięta - pewnie na wyspie duje i duje ;-) i pewnie już się zdążyła do dodatnich temperatur przez cały rok przyzwyczaić.

Zróbmy to dla Kasi, cieszmy się w takim razie zimą :)

Ja jestem nowa na Chorwacji więc jak w grudniu, styczniu, lutym mogliśmy posiedzieć na tarasie i zjeść obiadek było to dla mnie zaskakujące

(dla mnie jak zwał tak zwał - pięknie jest po prostu i dni takie jak dzisiaj są wspaniałe - a było ich tutaj w Kasteli dużo tej zimy ;-))

Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Tydzień 14 - rowerem po Kasteli

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 10.04.2011 21:41

Witam wszystkich ponownie :)

Po długiej przerwie zapraszam do obejrzenia kolejnych fotek z Kasteli zwiedzanej na rowerze tym razem :)

https://www.facebook.com/album.php?fbid ... &aid=46109

https://www.facebook.com/album.php?fbid ... &aid=46110

https://www.facebook.com/album.php?fbid ... &aid=46112

Pozdrawiam wszystkich bardzo, bardzo słonecznie :)

Aga
markasyt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 21.04.2011 14:09

Witam Agnieszko. Parę dni temu popełniłem to
forum/viewtopic.php?t=31768

Traktuję to jako wersję roboczą, jeszcze daleko do końcowej wersji. Czy mogłabyś to przeczytac' i wyrazic' swoją opinię? Podpowiedziec' co jeszcze tam należałoby zamieścic'.

I jeszcze to
forum/viewtopic.php?t=31450
i to
forum/viewtopic.php?t=31710

Na początek wybrałem Kastelę, bo byłem tam krótko podczas jesiennego pobytu na Ciovo. Wydało mi się, że Kastela jest jakby pomijana na korzyśc' Ciovo w opiniach turystycznych. Chyba niesłusznie.
A może przejęłabyś to ode mnie? Nie zamierzam tego Tobie "wciskac'"; podczas szukania materiałów o Kasteli natknąłem się na ten wątek i pomyślałem, że mogłabyś wiele podpowiedziec' o mieście i okolicach, a byc' może byłabyś lepszą niż ja osobą do prowadzenia tego wątku. :D

Będę wdzięczny za opinie (zwłaszcza krytyczne) i podpowiedzi, a jeżeli zechciałabyś to poprowadzic' osobiście to zapraszam :D :D
Krzysztof
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Okolica Kasteli

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 23.04.2011 10:40

Wszystkim życzę słonecznych, radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy spędzonych w gronie przyjaciół, rodziny i bliskich osób... Spacerów pod błękitnym niebem, rozmów nieskończonych, uśmiechów...

Wiosna w okolicy Kasteli

https://www.facebook.com/media/set/fbx/ ... 4439523495

Pozdrawiam wszystkich,
Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Wiosna, wiosna, wiosna

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 24.04.2011 21:11

Witam wszystkich,

Jeżeli ktoś jest niezwiązany okresem wakacyjnym i lubi aktywny odpoczynek, to uważam, że nie ma lepszego okresu niż kwiecień i maj na wypad na Chorwację :)

https://www.facebook.com/media/set/fbx/ ... 4439523495

Pozdrawiam,
Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Owoce i warzywa w Kasteli

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 30.04.2011 10:18

Witam,

Zapraszam wszytkich do Kasteli - niesamowite, że tutaj wciąż jeszcze warzywa i owoce uprawiane są bez oprysków... I w rzeczy samej smakują zupełnie inaczej...

https://www.facebook.com/pages/Kastela- ... 4439523495

Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 30.04.2011 22:00

A może przejęłabyś to ode mnie? Nie zamierzam tego Tobie "wciskac'"; podczas szukania materiałów o Kasteli natknąłem się na ten wątek i pomyślałem, że mogłabyś wiele podpowiedziec' o mieście i okolicach, a byc' może byłabyś lepszą niż ja osobą do prowadzenia tego wątku. :D

Będę wdzięczny za opinie (zwłaszcza krytyczne) i podpowiedzi, a jeżeli zechciałabyś to poprowadzic' osobiście to zapraszam :D :D
Krzysztof

Hej Krzysztofie,

Z przyjemnością przejmę od Ciebie wątek Kasteli, która jest naprawdę miejscem wartym zobaczenia i zwiedzenia.

Aga
markasyt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 01.05.2011 17:32

admin1 napisał(a):
markasyt napisał(a):Proszę o dopisanie Agnieszki do listy osób uprawnionych do pisania w Indeksie miejscowości.

Zrobione.

Zapraszam tutaj
forum/viewtopic.php?t=31450&start=195
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Czystość wody w Kasteli

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 02.05.2011 07:19

Witam,

po pierwsze, to zadziwiające są stwierdzenia iż w Kasteli nie ma plaż - otóż są, bardzo ładne - przygotuję cykl zadedykowany tylko plażom w Kasteli...
Zadziwiające są również inne stwierdzenia iż woda w Kasteli nie jest czysta... Nie czytajcie proszę opinii o stanie wody sprzed kilku lat... Większość fabryk (chyba tylko jedna operuje, na pół gwizdka) tutaj jest zamknięta i nie zanieczyszcza wody. Dodatkowo, testy pokazują, że woda tutaj nie jest zanieczyszczona... Niemniej jednak, wiadomo, testy, opinie można przygotować według własnego uznania, ale... Dla mnie wyznacznikiem czystości wody są żyjące w niej stworzonka... Myślę, że poniższy cytat i zdjęcia mówią same za siebie

"w miejscach gdzie wybrzeże jest skaliste lub kamieniste można nadepnąć na kolczastego jeżowca - jeżowce są barwy czarnej lub ciemnobrązowej i doskonale je widać w przezroczystej wodzie (tam gdzie występują woda jest na pewno czysta, a na uczęszczanych plażach prawie nie występują lub dno jest czyszczone co jakiś czas dla wygody turystów)"[b][i][u]

Pozdrawiam,
Aga

Mam problem z załadowanie fotek, może ktoś pomóc? :)
wojan
Koneser
Re: Czystość wody w Kasteli

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 02.05.2011 17:28

Agnieszka.Kulik napisał(a):Mam problem z załadowanie fotek, może ktoś pomóc? :)

Aga - może to pomoże :D
Pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone