Czystość wody w Kasteli
napisał(a) Agnieszka.Kulik » 02.05.2011 07:19
Witam,
po pierwsze, to zadziwiające są stwierdzenia iż w Kasteli nie ma plaż - otóż są, bardzo ładne - przygotuję cykl zadedykowany tylko plażom w Kasteli...
Zadziwiające są również inne stwierdzenia iż woda w Kasteli nie jest czysta... Nie czytajcie proszę opinii o stanie wody sprzed kilku lat... Większość fabryk (chyba tylko jedna operuje, na pół gwizdka) tutaj jest zamknięta i nie zanieczyszcza wody. Dodatkowo, testy pokazują, że woda tutaj nie jest zanieczyszczona... Niemniej jednak, wiadomo, testy, opinie można przygotować według własnego uznania, ale... Dla mnie wyznacznikiem czystości wody są żyjące w niej stworzonka... Myślę, że poniższy cytat i zdjęcia mówią same za siebie
"w miejscach gdzie wybrzeże jest skaliste lub kamieniste można nadepnąć na kolczastego jeżowca - jeżowce są barwy czarnej lub ciemnobrązowej i doskonale je widać w przezroczystej wodzie (tam gdzie występują woda jest na pewno czysta, a na uczęszczanych plażach prawie nie występują lub dno jest czyszczone co jakiś czas dla wygody turystów)"[b][i][u]
Pozdrawiam,
Aga
Mam problem z załadowanie fotek, może ktoś pomóc?