napisał(a) rafalisko30 » 06.02.2018 19:18
Przepraszam że się wtrącam...
Powiem tak, jak na pierwszy raz w Chorwacji będziesz zachwycony Kastelą. Moje pierwsze 2 urlopy w Cro spędziłem w Kastel Kambelovac, chociaż gdy posmakowałem innych miejsc np. Igrane i Pag, to do tej pory nie mogę zrozumieć, dlaczego byłem w Kasteli aż dwa razy. Ale pierwszy raz był dla mnie wyjątkowy, byłem wręcz zachwycony i wniebowzięty, kolor morza, krajobrazy, ciepła woda, super autostrady, atrakcyjna droga nr 8, zaliczone po drodze Plitvice, to wszystko sprawiało, że siedzieliśmy cały czas na jednej i tej samej, niezbyt atrakcyjnej jak się później okazało plaży. A przelatujące nad głowami samoloty nie przeszkadzały, moja wtedy 3 letnia Ninka wręcz nie mogła się napatrzeć. Za drugim razem zaczeliśmy podjeżdżać na inne plaże i wtedy otworzyły nam się oczy. Do Kasteli mam ogromny sentyment, nawet w ubiegłym roku podjechaliśmy do niej na pół dnia poplażować i zjeść obiad w "naszej" restauracji, ale na dłuższy pobyt już na pewno tam nie zagościmy.
Podsumowując dobre miejsce wypadowe dla lubiących zwiedzać, niedaleko do Splitu, Omisia, NPA Krka, Trogiru, miejscowość fajnie położona. Dla lubiących plażowanie raczej polecam inne miejscówki.
A okolice Rogoźnicy z czystym sumieniem mogę polecić.