Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sedam Bisera

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.06.2014 12:03

A na zdjęciu Mistrz Świata A.D. 2013 Ante Marić. Pewnie nie uwierzy, jak mu powiem, że jest słynny nawet w Polsce :-).
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 27.06.2014 12:11

Agnieszko czy w Kaśtelach jest jakieś miejsce, z którego wypływają statki na tzw. fish picnic czy trzeba podjechać do Trogiru?

P.S.
Przepraszam za post pod postem ale tego powyżej nie mogłem edytować.
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 27.06.2014 13:12

luk006 napisał(a):Agnieszko czy w Kaśtelach jest jakieś miejsce, z którego wypływają statki na tzw. fish picnic czy trzeba podjechać do Trogiru?

P.S.
Przepraszam za post pod postem ale tego powyżej nie mogłem edytować.

A za co Ty przepraszasz :) :) :)

Niestety, jeszcze się nie dorobili, chociaż jęczymy im non stop :)... Trzeba się udać do Trogiru lub Splitu :)

Pozdrówki lecę się kąpać :)
asioorek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asioorek » 11.07.2014 09:11

Witam :D

Mam pytanie w sprawie restauracji w Kastelach , a szczególnie w Kastel Stari...czy sa do nich jakieś strony internetowe? Która restauracje polecasz?
Mam też pytanie odnośnie jakiejś dzikiej plaży w okolicach Kasteli....są takie?

Poazdrawiamy :D
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 11.07.2014 09:32

Hejka, z czystym sumieniem polecam restaurację Baletna Skola w Kastel Kambelovac, kapitalne jedzenie, super obsługa i tak po prostu miłe miejsce, zaraz obok fajna plaża, nad którą szczególnie w weekendy przelatują samoloty (zawsze jakaś atrakcja dla dzieci), zjeżdżalnia i huśtawki
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 11.07.2014 11:22

Oprócz Baletnej , gdzie jest faktycznie bardzo dobre jedzenie, z czystym sumieniem polecam restaurację Stari Dvor. Sąsiaduje z kempingiem Bilus i mieści się parę minut spacerkiem od centrum Kastela Starego, przy promenadzie. Jedzenie super, ceny ok, czysto, mila obsluga.
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 11.07.2014 11:31

Ja jeszcze dorzucę Porat, Odmor - przy drodze głównej, oraz najpopularniejsza Intrada
jpawel
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jpawel » 15.07.2014 16:42

Agnieszko poleć mi na maila pjsloniu{at}gmail.com ciekawy pokoik z aneksem lub bez dla 2 osób w Kastel Stari. Bliskość morza i ładne otoczenie są wyznacznikiem, no i przystępna cena. /w miejscu {at} wpisz proszę @/

Dziekuję.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 15.07.2014 19:00

Hoho, jpawel ale wymagania :wink: ... Ciekawy pokoik, z aneksem, blisko morza w ciekawym otoczeniu i jeszcze, żeby było niedrogo. Ile chciałbyś przeznaczyć dziennie na wynajem kwatery jeśli mogę zapytać?
eltori
Odkrywca
Plaża w Kambelovacu

Nieprzeczytany postnapisał(a) eltori » 22.07.2014 22:25

Witam, w tym roku kilka dni spędzimy w Kambelovacu. Czytałam, że jest tam plaża żwirkowa (oczywiście), ale mam pytanie, czy jest tam cień??? tzn. czy przy plaży znajdę trochę pinii albo tamaryszków żeby dawały choć trochę cienia? Jadę z dwójką dzieci i sama mało się opalam i dlatego jest to dla mnie tak istotne. I drugie pytanie czy zejście do wody jest łagodne, tak żeby dzieciaki nie miały problemów z taplaniem się przy brzegu? Niestety na te pytania nie znalazłam odpowiedzi na forum, a posty odnośnie plaży i samego Kambelovaca są dość stare stąd nowy watek... może słabo szukałam, jeżeli tak to przepraszam...
asioorek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asioorek » 23.07.2014 14:47

Cześć Agnieszko :D

Od pewnego czasu śledzę pogode w Cro i jestem trochę podłamana bo nie wygląda to za pięknie... :(
My przyjeźdzamy do Kasteli na początku sierpnia i mam nadzieję że będzie słonecznie....a co mówią w Waszych chorwackich prognozach pogody??? jaka ma być pierwsza połowa sierpnia? :D

Wiem że może troszkę panikuje nad wyrost...ale jak dla mnie to słoneczko muuuuuuusi być :D i 30 stopni :D bo po to jedziemy na urlop:)

Pozdrawiam serdecznie :D
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Re: Plaża w Kambelovacu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 23.07.2014 18:15

eltori napisał(a):Witam, w tym roku kilka dni spędzimy w Kambelovacu. Czytałam, że jest tam plaża żwirkowa (oczywiście), ale mam pytanie, czy jest tam cień??? tzn. czy przy plaży znajdę trochę pinii albo tamaryszków żeby dawały choć trochę cienia? Jadę z dwójką dzieci i sama mało się opalam i dlatego jest to dla mnie tak istotne. I drugie pytanie czy zejście do wody jest łagodne, tak żeby dzieciaki nie miały problemów z taplaniem się przy brzegu? Niestety na te pytania nie znalazłam odpowiedzi na forum, a posty odnośnie plaży i samego Kambelovaca są dość stare stąd nowy watek... może słabo szukałam, jeżeli tak to przepraszam...

Witam, jeżeli chodzi o Kastel Kambelowac, to tak jak już tutaj koledzy pisali najlepsza jest plaża Baletna Skola. Cień, łagodne zejście, bardzo dobra restauracja blisko.

Klika fotek z plaży baletna skola

Pozdrawiam i udanych wakacji życzę :)
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 23.07.2014 18:17

asioorek napisał(a):Cześć Agnieszko :D

Od pewnego czasu śledzę pogode w Cro i jestem trochę podłamana bo nie wygląda to za pięknie... :(
My przyjeźdzamy do Kasteli na początku sierpnia i mam nadzieję że będzie słonecznie....a co mówią w Waszych chorwackich prognozach pogody??? jaka ma być pierwsza połowa sierpnia? :D

Wiem że może troszkę panikuje nad wyrost...ale jak dla mnie to słoneczko muuuuuuusi być :D i 30 stopni :D bo po to jedziemy na urlop:)

Pozdrawiam serdecznie :D

Tylko i wyłącznie, że będzie pięknie :). Wczoraj rano padało, po południu przepiękne słońce, a dzisiaj to żarówa (+33*C), więc ogólnie rzecz biorąc uwzględniając "chorwacką" niepogodę nie jest źle :). Woda +25*C

Pozdrawiam,
Aga
eltori
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) eltori » 23.07.2014 18:29

Ślicznie dziękuję, za odpowiedź i zdjęcia - widać, że znajdę tu dla siebie i dzieciaków wszystko czego potrzebujemy :D . Do tej pory jeździliśmy do Stafilica. Z mężem jesteśmy zakochani w Kastelach. Uważam, że nie dość, że jest tu wszystko czego tylko można sobie zamarzyć: morze, piękne widoki, piękne miasteczka, no i wspaniali ludzie i super baza wypadowa do... dokądkolwiek się chce.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy przy plaży przy Baletnej Skole jest może jakiś bar z pizzą, cevapi, lodami itp. W Stafilicu tak właśnie było i cień i plaża i mały przyplażowy bar (nawet gałuny i lignie się w nim trafiały). Pozdrawiam :papa:
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 23.07.2014 22:59

eltori napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie, czy przy plaży przy Baletnej Skole jest może jakiś bar z pizzą, cevapi, lodami itp. W Stafilicu tak właśnie było i cień i plaża i mały przyplażowy bar (nawet gałuny i lignie się w nim trafiały). Pozdrawiam :papa:

Witam, jest tam dobra restauracja Baletna Skola, a kawałek dalej o ile dobrze pamiętam Tamaris :)....

P.s. podzielam Pani entuzjazm :) ja też uwielbiam Kastele :) Pozdrawiam i super mega wypoczynku życzę :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone