Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sedam Bisera

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.06.2014 14:49

Cześć Aga. Mocno reklamujesz Kašteli.
Pamiętam jak się wybierałem 2 lata temu do Chorwacji to gdzieś przyuważyłem ten region i mnie zainteresował.
Rozmawiałem już wstępnie o pokojach z gospodarzem.
Ale dopytałem tutaj na forum i nie mieli przychylnego zdania na temat tej niby przemysłowej części Splitu.
Jak widać można się grubo pomylić.
Ale z pewnością wynika to z tego, że mało osób tak na prawdę spędza tam wczasy.
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 11.06.2014 15:07

kaeres napisał(a):Cześć Aga. Mocno reklamujesz Kašteli.
Pamiętam jak się wybierałem 2 lata temu do Chorwacji to gdzieś przyuważyłem ten region i mnie zainteresował.
Rozmawiałem już wstępnie o pokojach z gospodarzem.
Ale dopytałem tutaj na forum i nie mieli przychylnego zdania na temat tej niby przemysłowej części Splitu.
Jak widać można się grubo pomylić.
Ale z pewnością wynika to z tego, że mało osób tak na prawdę spędza tam wczasy.

Reklama, to dużo powiedziane, ja tutaj po prostu mieszkam i chciałam się tym kawałkiem Chorwacji podzielić z innymi... Kastela ma ciekawą i burzliwą historię, od pięknej, pierwszej w Chorwacji równolegle z Opatią zorganizowanej turystyki, poprzez upadek z powodu przemysłu (który tutaj nie istnieje już od wielu, wielu, wielu lat) teraz wraca na mapy... To jest historia współczesna, a tak naprawdę dzieje tego regionu sięgają odleglej do przeszłości niż dzieje Splitu... Jeżeli ktoś jest ciekaw, mogę polecić mojego znajomego, który jest archeologiem i opowiada przepiękne historie, pokazuje wspaniałe eksponaty. :)

A co do opinii każdy ma swoją i każdą należy uszanować, jednym się podoba, innym nie i tak jest z każdym, jednym miejscem na świecie :) Jak to mawiała niestety już świętej pamięci moja babunia: "Dziecko, nic na siłę... Tylko młotkiem ;)"

Pozdrawiam cieplutko :)
Aga
luk006
Mistrz Świata FIFA
Re: Sposób na upały

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 12.06.2014 08:23

Agnieszka.Kulik napisał(a):

Nie wiem jak Wy sobie radzicie z upałem, ale ja dzisiaj przesiedziałam pół dnia w wodzie... Inaczej się po prostu nie dało :)...

Na zdjęciach plaża Kartolina - Kastel Stafilic

Obrazek

No u nas w Wałbrzychu dość trudno o kawałek plaży, nie wspominając już o morzu ;-).
Agnieszka, to niehumanitarne wrzucać takie zdjęcia przy takim upale ;-)
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Re: Sposób na upały

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 12.06.2014 08:40

"No u nas w Wałbrzychu dość trudno o kawałek plaży, nie wspominając już o morzu ;-).
Agnieszka, to niehumanitarne wrzucać takie zdjęcia przy takim upale ;-)"

No wiesz :) ja Was tylko pocieszam, iż: "Już za parę dni, za dni parę :) " Pozdrówki serdeczniaste :)
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
LATO W KASTELI - Program

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 14.06.2014 09:49

Witam serdecznie, a jednak w tym roku już pojawił się program kulturalnego lata w Kasteli... Zapraszam do linku

http://kastela.com/files/kklj2014.pdf

p.s. dzisiaj leje, ale zdążyłam jeszcze o 8 rano sobie popływać :)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 14.06.2014 22:16

Agnieszko a czy coś wiadomo na temat Kaśteljanskog Zabavnog Ljeta? Feśty w Kaśtelu mają swój niepowtarzalny, świetny klimat :-) :-) :-).
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 14.06.2014 22:36

luk006 napisał(a):Agnieszko a czy coś wiadomo na temat Kaśteljanskog Zabavnog Ljeta? Feśty w Kaśtelu mają swój niepowtarzalny, świetny klimat :-) :-) :-).

Witam Cię wieczornie :) Jeszcze nie, ale co roku jest tak samo, więc na pewno i w tym roku ich nie zabraknie :)... Będę trzymała rękę na pulsie :)

Pozdrówki,
Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 17.06.2014 07:58

luk006 napisał(a):Agnieszko a czy coś wiadomo na temat Kaśteljanskog Zabavnog Ljeta? Feśty w Kaśtelu mają swój niepowtarzalny, świetny klimat :-) :-) :-).

Luk de Luk, Kastelanie odpowiedzialni za imprezy, chyba czytają w Twoich myślach :)

Proszę bardzo link do Zabavnog Ljeta :)

http://www.kastela.hr/wp-content/upload ... -ljeto.pdf

Pozdrawiam,
Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Pioruniło nocą niemiłosiernie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 17.06.2014 08:12

... Śpię sobie smacznie, śnię o byczeniu się na plaży, a tu jak nie zatrzęsie... Myślę, o nie, znów trzęsienie ziemi (doświadczyłam w Dalmacji już dwa razy), ale nie, chyba dyskoteka, bo za oknem buczy, mruczy, fonobłyski...

A to matka natura postanowiła wyładować swoje emocje nad Dalmacją... Przepięknie, malowniczo (uwielbiam burze) i długo :)

Zapraszam do Galerii

Obrazek
Vjetar
Legenda
Re: Pioruniło nocą niemiłosiernie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.06.2014 08:15

Agnieszka.Kulik napisał(a):Przepięknie, malowniczo (uwielbiam burze) i długo :)

Ja też.
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 17.06.2014 08:26

Vjetar napisał(a):
Agnieszka.Kulik napisał(a):Przepięknie, malowniczo (uwielbiam burze) i długo :)

Ja też.

Coś dla Ciebie w takim razie...

Obrazek
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 17.06.2014 08:34

Luk de Luk, Kastelanie odpowiedzialni za imprezy, chyba czytają w Twoich myślach :)

Proszę bardzo link do Zabavnog Ljeta :)

http://www.kastela.hr/wp-content/upload ... -ljeto.pdf

Pozdrawiam,
Aga

No i super :D :D :D . Dziękuję za informację. Nek se igra, nek se piva...
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 17.06.2014 08:37

luk006 napisał(a):

Pozdrawiam,
Aga

No i super :D :D :D . Dziękuję za informację. Nek se igra, nek se piva...

Cała przyjemność po mojej stronie :) I do festy ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.06.2014 08:52

Agnieszka.Kulik napisał(a):Coś dla Ciebie w takim razie...

8O
Ale strzał.

Dzięki.
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Mistrzostwa "świata" w puszczaniu kaczek :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 19.06.2014 19:16

Wszystkich, którzy będą w okolicach Kasteli 01.08.2014 serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w mistrzostwach "świata" w puszczaniu kaczek :). Rozgrywki odbędą się na plaży Dračić, Kastel Stafilic - idąc wybrzeżem w Kastel Stafilic w kierunku hotelu Resnik.

Kilka zdjęć z ostatniego roku: link

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone