Re: woda
napisał(a) Agnieszka.Kulik » 05.03.2014 22:15
asioorek napisał(a):Witam Pani Agnieszko
W sierpniu wybieramy się do Kastel Kambelovac, w związku z tym chciałam zapytać o czystość wody w tamtych rejonach, ponieważ znalazłam kilka nieprzychylnych opinii na ten temat. Różne krążą opinie o wodzie w zatoce.
Bardzo proszę o szczerą odpowiedź jak to tam jest z tą wodą. Czy jest tak krystalicznie czysta ja w innych rejonach Chorwacji?
Pozdrawiam serdecznie
Witam Panią serdecznie,
Trudno jest mi odpowiedzieć na to pytanie, bo szerze powiedziawszy nie bywam na plażach w Kambelovcu, Sucurcu czy Gomilicy. Moje ulubione tereny to Kastel Stari (plaża hotel Palace, Dardin), Kastel Stafilic (plaża Gabine, Kartolina, hotel Resnik, Resnik Stary, Divulje) i tutaj na wodę w ogóle nie mogę narzekać. I generalnie jeżeli ktoś pyta, to te Kastele polecam na wakacje. Można dorzucić do tego garnuszka również Luksic. Woda jest czysta, klarowna, czasem naniesie jakichś śmieci, ale to zdarza się nawet na wyspie Vis, w miasteczku Vis, o czym się sama przekonałam zabierając tam swoich znajomych w zeszłym roku.
W linku poniżej zdjęcia z plaży w Kastel Kambelovac - tam gdzie jest hotel Baletna Skola
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 495&type=3Pozdrawiam serdecznie,
Aga