Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sedam Bisera

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Tęcza

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 09.02.2014 19:37

Dzień dzisiejszy był po prostu okropny... Mokry, wietrzny, nawet rzec by można chłodny... Już myślałam, iż będzie do bani, aż tu nagle jakaś łuna, tak jakby się paliło... Patrzymy przez okno, a tutaj tęcza... Ogromna, podwójna w kadrze się nie mieszcząca... Takiej, jeszcze w życiu nie widziałam :)... A jednak, dzień wcale nie był taki zły :). Zapraszam do galerii:
Tęcza

Obrazek
kwiatuszek12
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwiatuszek12 » 23.02.2014 13:21

Witam
Dziś dołączyłam do Was.
Pozdrawiam wszystkich :papa:
kwiatuszek12
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwiatuszek12 » 23.02.2014 13:25

Agnieszko.
Dzięki Tobie jestem zafascynowana Kastelą.
Przyjeżdżamy 20.08.2014 do Kastel Novi.
Opowiedz coś o tym miejscu.
Pozdrawiam
Gosia :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.02.2014 13:28

Nie musisz pisać dwóch postów pod rząd; zrób edycję, napisz dopisek lub EDIT i dołącz wiadomość. :wink:
kwiatuszek12
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwiatuszek12 » 23.02.2014 13:29

OK
Poprawię się.
Ale tak na dzień dobry pouczać- mądrala.
:x
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.02.2014 14:15

Wg mnie ograniczenie zakresu Twojej niewiedzy. To jest definicja informacji.
:wink:

Witaj na Forum.
kwiatuszek12
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwiatuszek12 » 23.02.2014 15:50

Dzięki FUX
Pozdrawiam :)
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 23.02.2014 23:02

kwiatuszek12 napisał(a):Agnieszko.
Dzięki Tobie jestem zafascynowana Kastelą.
Przyjeżdżamy 20.08.2014 do Kastel Novi.
Opowiedz coś o tym miejscu.
Pozdrawiam
Gosia :D

Hej Gosiu,

Witam na forum. Bardzo się cieszę :)

Podaj email to podeślę Ci kilka linków do zdjęć, informacji itd, żeby tutaj na forum się nie powtarzać.

Pozdrawiam,
Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Kozjak i św. Jure

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 24.02.2014 11:02

Wczoraj był piękny dzionek i należało go wykorzystać. Wybraliśmy się więc autem na górę Kozjak, w miejsce, w którym znajduję się kościółek swiętego Jerzego. Kilka zdjęć poniżej. Wszystkim polecam, szczególnie o wschodzie słońca, ale leniwce, którym latem jest ciężko wstać o 4.30 mogą się wybrać w ciągu dnia. Widoki równie wspaniałe :)

Zapraszam do galerii

Obrazek
kwiatuszek12
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwiatuszek12 » 26.02.2014 18:09

Ale widoki !
Już nie mogę się doczekać .
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Magnolie i zachód słońca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 02.03.2014 23:51

Witam wszystkich serdecznie,

Pogoda jak w marcu garncu, każdego dnia zaskakująca, a to słońcem, chociaż miało padać, a to deszczem, gdy miało być ładnie... Dlatego też każdy moment wykorzystujemy na wyprawy, bo kto wie, na jak długo będziemy uziemieni w domu? Dzisiaj magnolie i zachód słońca... Ładnie było :)

Galeria zdjęć

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.03.2014 08:49

Obrazek

Pięknie już drzewka kwitną.

Pozdrawiam
asioorek
Autostopowicz
woda

Nieprzeczytany postnapisał(a) asioorek » 05.03.2014 21:30

Witam Pani Agnieszko

W sierpniu wybieramy się do Kastel Kambelovac, w związku z tym chciałam zapytać o czystość wody w tamtych rejonach, ponieważ znalazłam kilka nieprzychylnych opinii na ten temat. Różne krążą opinie o wodzie w zatoce.
Bardzo proszę o szczerą odpowiedź jak to tam jest z tą wodą. Czy jest tak krystalicznie czysta ja w innych rejonach Chorwacji? :)

Pozdrawiam serdecznie :D
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Re: woda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 05.03.2014 22:15

asioorek napisał(a):Witam Pani Agnieszko

W sierpniu wybieramy się do Kastel Kambelovac, w związku z tym chciałam zapytać o czystość wody w tamtych rejonach, ponieważ znalazłam kilka nieprzychylnych opinii na ten temat. Różne krążą opinie o wodzie w zatoce.
Bardzo proszę o szczerą odpowiedź jak to tam jest z tą wodą. Czy jest tak krystalicznie czysta ja w innych rejonach Chorwacji? :)

Pozdrawiam serdecznie :D

Witam Panią serdecznie,

Trudno jest mi odpowiedzieć na to pytanie, bo szerze powiedziawszy nie bywam na plażach w Kambelovcu, Sucurcu czy Gomilicy. Moje ulubione tereny to Kastel Stari (plaża hotel Palace, Dardin), Kastel Stafilic (plaża Gabine, Kartolina, hotel Resnik, Resnik Stary, Divulje) i tutaj na wodę w ogóle nie mogę narzekać. I generalnie jeżeli ktoś pyta, to te Kastele polecam na wakacje. Można dorzucić do tego garnuszka również Luksic. Woda jest czysta, klarowna, czasem naniesie jakichś śmieci, ale to zdarza się nawet na wyspie Vis, w miasteczku Vis, o czym się sama przekonałam zabierając tam swoich znajomych w zeszłym roku.

W linku poniżej zdjęcia z plaży w Kastel Kambelovac - tam gdzie jest hotel Baletna Skola
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 495&type=3

Pozdrawiam serdecznie,
Aga
lidziasc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidziasc » 06.03.2014 16:25

W wakacje 2013 miałam okazję plażowac się w Kastel Stafilić i nie mam żadnych zastrzeżeń co do czystości wody,a też się naczytałam w internecie że brudno itd...
Znajomi z którymi byliśmy mówili że przy nurkowaniu na głębokiej wodzie widzą że woda nie jest taka przejżysta jak np w Primosten ale ogólnie czysta.
Mam nadzieję że w tym roku również uda nam się pojechać bo zakochałąm się w KASTELACH od pierwszego wejrzenia :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone