Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sedam Bisera

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 22.07.2012 21:57

Lavena. napisał(a):Witam ciepło... tak ciepło bo z zimnego burzowego i deszczowego Gdańska :-)

Jedziemy 11-18 sierpnia do Kastel Gomilica... rejon cudowny !!! zaczęłam szukać więcej informacji... zdjęć... Trafiłam tu... na to forum.
Chorwację kocham do tej pory ze zdjęć... opowieści bliskich osób...

Agnieszko... Twoje opowieści o tych miejscach utwierdziły mnie, że to będzie idealne miejsce na nasz pierwszy pobyt w tym cudnym kraju. Tyle emocji bijących z opowieści !!

Ja już chcę spacerować wieczorem i o wschodzie słońca nad morzem... już chcę chłonąć i pożerać wzrokiem i okiem obiektywu wszystko co tego warte...

I te lody... i oliwki... ;-)

Czy mogę prosić o dokładne miejsce, w którym znajdę lody... tak zareklamowałam je mojemu dziecku, że pewnie będziemy tam bywać :-)

Czy mogę również prosić o informacje dotyczące innych atrakcji ?? Może jakieś lokalne w tym czasie ??

Z góry dziękuję.... ;-)

No tak... przyjechała moja kuzynka z Polski, dziś właśnie i co przywiozła w bagażniku? No nic innego jak tylko deszcz... A pomyśleć, że jeszcze dzisiaj o poranku kąpałam się w morzu... Liczę na to, że jak zwykle jest to chwilowa zmiana i od jutra znów słoneczko zaświeci na niebie...

Lody znajdują się w Kastel Stari - zaraz obok głównej plaży w tej Kasteli. Mniam, mniam.... A ponoć lato, bikini i kobieta powinna dbać o linię... Ale przy takich lodach po prostu się nie da...
Zapraszam do zapoznania się z kalendarzem imprez. Zawsze dzieje się coś ciekawego
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Napisz proszę e-mail i powiedz dokładniej co Was interesuje, spacery, czy plaże, wycieczki czy kultura wtedy będę mogła rozwinąć temat.

Pozdrawiam,
Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Ps

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 22.07.2012 21:58

Laveno, bardzo Ci dziękuję za tak cieplutkie słowa :)

Do uklikania :)

Aga
Lavena.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lavena. » 23.07.2012 22:00

Poklikałam, namarudziłam podziwiając (marudząc jednocześnie dalej) Twoją życzliwość i cierpliwość do takich osób jak ja.

:-))
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 23.07.2012 23:39

Lavena. napisał(a):Poklikałam, namarudziłam podziwiając (marudząc jednocześnie dalej) Twoją życzliwość i cierpliwość do takich osób jak ja.

:-))

Przeczytałam... oj i się wzruszyłam, bo to tak jak ja... trochę powalonego muru, trochę przepięknych drzwi... Jakiś ogródek ukryty w starej, rybackiej zabudowie... Napiszę w środę, bo jutro mam rodzinkę..., a dzisiaj po prostu nie dam rady, gdyż kilka kieliszków dobrego wina w przewybornym towarzystwie na plaży... A dookoła pioruny i grzmoty... Przepięknie było :)

Do uklikania,
Aga
Lavena.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lavena. » 24.07.2012 21:15

Ależ ja poczekam ;-)
Nawet do przyszłej środy ! I tak jestem wdzięczna :-)
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 25.07.2012 13:31

Lavena. napisał(a):Ależ ja poczekam ;-)
Nawet do przyszłej środy ! I tak jestem wdzięczna :-)

Poszło :)
Lavena.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lavena. » 25.07.2012 20:14

Wiem.... ;-))))

Matko TA KOBIETA jest niesamowita !!!!

Cała moja rodzina podziwia taką serdeczność.

Dziękuję !!
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 27.07.2012 22:20

za 2 tyg o tej porze będę pewnie gdzieś w Czechach jadąc na zasłużony urlop...
Agnieszko, mam nadzieję, ze rezerwujesz dla mojej rodzinki super ekstra pogodę.
nie będę wybredny, 30 stopni w cieniu i bezchmurne niebo w zupełności wystarczą. :D
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Niedziela w Resniku - Kasteli Stafilic

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 29.07.2012 23:08

rafalisko30 napisał(a):za 2 tyg o tej porze będę pewnie gdzieś w Czechach jadąc na zasłużony urlop...
Agnieszko, mam nadzieję, ze rezerwujesz dla mojej rodzinki super ekstra pogodę.
nie będę wybredny, 30 stopni w cieniu i bezchmurne niebo w zupełności wystarczą. :D

Hej Rafalisko, powiem tak jak burmistrz Kasteli... Mogę obiecać, ale niczego nie gwarantuję :)))

A tak na dodatek, zdjęcia plaży w Resniku, tam gdzie jest hotel. Przemiły dzień - nie ma to jak drzemka na świeżym powietrzu.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 495&type=1

Pozdrawiam,
Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Jeszcze raz Resnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 31.07.2012 16:18

Dorzuciłam kilka fotek ze słonecznego dnia w Resniku... Pozdrawiam wszystkich bajecznie słonecznie :) Ufff jak gorąco :)

Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Kastelanskie delicje :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 02.08.2012 16:20

Witam wszystkich serdecznie...

A co powiecie na degustację wina i innych przysmaków o godzinie 8 rano? W przepięknej scenerii najpierw nad samym morzem w Kastel Kambelovac, a potem na Kozjaku... Soczyste, dojrzewające w słońcu figi, nalewki na bazie rakiji no i Zinfandel - Crljenak Kaštelanski... Producenci wina z Kalifornii nie bardzo znali pochodzenie tak popularnego u nich wina - Zinfandel... Włosi, jak to Włosi, wszystko, co kulinarnie najlepsze pochodzi od nich. Mając przeczucie, iż szczep winorośli używanej do produkcji Zinfandel pochodzi z Włoch przeprowadzili skrupulatne badania... No i? Oddali przysługę nie tylko Chorwatom, ale przede wszystkim Kastelanom, ponieważ okazało się, iż szczep owego wina wywodzi się właśnie ze wzgórz Kozjaka i z jego owoców jest produkowany Crljenak Kaštelanski... Chcecie zakosztować? Udajcie się na spacer do Kastel Kambelova - zaraz obok restauracji Baletna Skola. Wino, nalewki, ser i szynka... Mniam, mniam... Zapraszam do galerii i pozdrawiam wszystkich wczasowiczów - Aga

Iwoncia
Globtroter
Kastel

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwoncia » 03.08.2012 22:37

Witam.Pani Agnieszko proszę o podpowiedz w którym miejscu zjechać z autostrady żeby dojechać do Kastel od strony Trogiru.Chcemy od tej strony rozpocząć zwiedzanie i podjąć decyzję gdzie zatrzymać się na dłużej.Opisuje Pani Kastel z taką PASJĄ że bierzemy pod uwagę to miejsce na tegoroczne wakacje w połowie sierpnia.Jedziemy w ciemno i z stąd moje drugie pytanie:czy w tym terminie będzie możliwość znalezienia kwatery zwłaszcza że na ten dzień przypada święto.Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedz i czekam na dalsze Pani relacje z Kostel.Pozdrawiam Iwona.

j :) :) :)
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Re: Kastel

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 03.08.2012 22:55

Witam Panią,

Otóż, można zjechać na Trogir, a potem na Kastele, albo na Kastele (są znaki na autostradzie) i wybrać Kastel Stafilić, który jest pierwszym z Kasteli od strony Trogiru. Co do kwater, ciężko jest mi powiedzieć. Myślę, że coś powinno się znaleźć. Nie wiem, czego Państwo poszukują, ale może Hotel Resnik coś będzie miał. Niedrogi, nad samą plażą (zdjęcia plaży).
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 495&type=3

Ponadto w Hotelu Resnik serwują całkiem niedrogie i przywoite jedzenie. Nie jest to oczywiście Intrada, ale :)

Pozdrawiam serdecznie i w razie pytań zapraszam :)
Aga
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 04.08.2012 17:20

Sprawdziłam dzisiaj,

Niestety Hotel Resnik nie ma żadnych wolnych pokoi...

Pozdrawiam,
Aga
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 05.08.2012 15:22

5 dni do godziny zero!!!!!!!!!!!!! :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone