Linki i oryginalne metalowe blaszki jako napinacze.
O plastikowych łączeniach rurek... nie widzę.
boboo napisał(a): pieprzysz,
smoki3 napisał(a):boboo napisał(a): pieprzysz,
Wiesz Bogdanie staraj się nie używać wulgaryzmów, bo nie jest to przyjemna dla rozmówcy. Pewnie taką pisownię wprowadziłeś przez przypadek i można ja zwalić na trudną obecną sytuację tak w Polsce jak i w Niemczech.
Nie można.smoki3 napisał(a):Pewnie taką pisownię wprowadziłeś przez przypadek i można ja zwalić na trudną obecną sytuację tak w Polsce jak i w Niemczech.boboo napisał(a):pieprzysz,
I kto to pisze?Kapitańska Baba napisał(a):Zwłaszcza w temacie o dobrym wychowaniu
boboo napisał(a):Nie można.boboo napisał(a):smoki3 napisał(a):Pewnie taką pisownię wprowadziłeś przez przypadek i można ja zwalić na trudną obecną sytuację tak w Polsce jak i w Niemczech.boboo napisał(a):pieprzysz,
Długo się zastanawiałem, czy czwarta litera nie powinna być "r", ale dobre wychowanie wygrało z weredyzmem.
smoki3 napisał(a):boboo napisał(a): pieprzysz,
Wiesz Bogdanie staraj się nie używać wulgaryzmów, bo nie jest to przyjemna dla rozmówcy. Pewnie taką pisownię wprowadziłeś przez przypadek i można ja zwalić na trudną obecną sytuację tak w Polsce jak i w Niemczech.
baunty napisał(a):ale teraz to on nawet chyba nie rozumie, jakie do du..y jest pływanie z rumplem
http://www.wilfried-erdmann.de/ napisał(a):Jahrelang ging der Trend eindeutig weg von der Pinne zum Rad. Inzwischen kentert die Strömung kontinuierlich. Die Pinne wird wieder populärer. Ob Pinne oder Rad, diese Frage sollte jedoch niemanden beim Bootskauf entscheidend beeinflussen.
translator napisał(a):Przez lata trend wyraźnie odwracał się od sterownicy do koła, ale w międzyczasie trend znowu się odwraca. Rumpel znów zyskuje na popularności. Czy to sterownica czy koło, to pytanie nie powinno wpływać na nikogo przy zakupie łodzi.
W życiu. Aż takim genialnym materiałoznawcą to nie jestem.baunty napisał(a):No i nie ogarnia różnicy między tworzywem a metalem na złączkach
Przytaknę. Zamiast na "przepychanki" niech smoki3 poświęci ten czas na korepetycje z polskiego.baunty napisał(a):Szkoda czasu
Ciekawe twierdzenie. Bo patent na żagle mam od 1999 (zrobiony tu: https://www.ycm.de). Ale... 21 lat to faktycznie - relatywnie niedawno.baunty napisał(a):z kimś, kto od niedawna pływa pierwszym sprzętem w życiu i jest to ponton, a na sprzęcie zna się tyle, ile wyczytał na internecie?
Jakby nie liczyć, 7 (siedem) razy w Chorwacji z pontonem.baunty napisał(a):A pływasz od 5 lat pontonem
To poproszę o jakieś linki albo cytaty. Albo będzie to jak zwykle gołosłowie.baunty napisał(a):O biminii już tyle bzdur tu napisałeś
Jak już pisałem, pływałem przy próbowaniu silnika łódką typu "Kontra". Miała kierownicę, a kierowcą byłem ja.baunty napisał(a):Spróbuj popływać czymś z kierowcą, to może ogarniesz o czym mowa, bo na tę chwilę to tylko teoretyzujesz.
dzięki za wskazówkę. Do tej pory myślałem, że chroni tylko od ptasich odchodów, przed pikującymi latającymi rybami i do zabijania czasu montażem oraz demontażem.baunty napisał(a):więc zapewne nie ogarniasz, że biminii służy także do tego, aby było rozłożone podczas płynięcia i chroniło załogę przed słońcem
baunty napisał(a):Marku, po co Ci dyskusja ................
Szkoda czasu
smoki3 napisał(a):
Masz jak najbardziej racje szkoda tylko, że zaśmieca wulgaryzmami i prywatnymi wycieczkami temat, a administracja nie reaguje.
Pozdrawiam smoki3.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...