Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Śargańska Osmica

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Torac
Cromaniak
Śargańska Osmica

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 15.07.2015 06:58

Orientujecie się może na jakiej trasie kursuje ta kolejka.
Na pewno kursuje na linii Mokra Góra – Šargan Vitasi.
Czytam, że od 2010 udrożniona jest linia: Wiszegrad - Mokra Gora.
Prawda to?
Który odcinek jest atrakcyjniejszy. Jaka jest częstotliwość wyjazdów?
marcines
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcines » 15.07.2015 10:44

http://www.zeleznicesrbije.com/active/s ... smice.html ze strony wynika ze tylko z mokrej gory do szarganu, ale w sumie to jest ten najciekawszy odcinek z tunelami. w kasie przyjmuja tylko serbskie denary!
K2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) K2 » 19.07.2015 11:30

marcines napisał(a):http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/prezentacije/sarganska_osmica/red_voznje_sarganske_osmice.html ze strony wynika ze tylko z mokrej gory do szarganu, ale w sumie to jest ten najciekawszy odcinek z tunelami. w kasie przyjmuja tylko serbskie denary!

Można też płacić kartami.
marcines
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcines » 19.07.2015 22:34

K2 napisał(a):
marcines napisał(a):http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/prezentacije/sarganska_osmica/red_voznje_sarganske_osmice.html ze strony wynika ze tylko z mokrej gory do szarganu, ale w sumie to jest ten najciekawszy odcinek z tunelami. w kasie przyjmuja tylko serbskie denary!

musieli w tym roku wprowadzić, rok temu byłem to tylko dinary, ogólnie polecam bo bardzo fajna atrakcja turystyczna
K2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) K2 » 20.07.2015 07:26

marcines napisał(a):
K2 napisał(a):

musieli w tym roku wprowadzić, rok temu byłem to tylko dinary, ogólnie polecam bo bardzo fajna atrakcja turystyczna

Tak, jeśli ktoś lubi. Moja żona nie była zachwycona, mi i dzieciom się podobało :-)
W sezonie sugeruję zarezerwować miejsce, wystarczy wysłać maila.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 08.09.2015 15:00

Mam już tą niewątpliwą atrakcję za sobą.
Widoki super. Cała Mokra Gora niezmiernie klimatyczna i bardzo serdeczni mieszkańcy.
Nocowałem w apartamencie "Aleksander" i polecam to miejsce.
4 osobowy apartament to koszt 40E. Byliśmy w 4+2 i dobrowolnie wręczyliśmy 10E za dodatkowych ludzi.
Ceny w całej okolicy bardzo niskie, nawet na trasie kolejki.widoki świetne.
Obrazek
Obrazek
tytułowa "ósemka"
Obrazek
Będąc w okolicy, koniecznie wart wjechać do Viszegradu, żeby zobaczyć zabytkowy most:
Obrazek
i przyjemne, "niebośniackie" miasteczko.
Polecam: PN Tara, Kanion Uvac oraz fotogeniczny Zlatibor:
Obrazek

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone