Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sardynia

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
niezawodny
Cromaniak
Re: Sardynia ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 10.06.2009 10:13

krystek napisał(a):Robię przymiarkę do przyszłorocznego urlopu( już w czerwcu) i, ponieważ Hr mam już , po 6 wyjazdach, po dziurki w nosie, to sobie pomyślałem o Sardynii. Czy ktoś, tam był? Jakieś rady?

I co z tym tematem? Nikt nie był na Sardynii?
Właśnie podjąłem decyzję o utrzymaniu tego kierunku (w zeszłym roku była Korsyka) i z początkiem lipca desantuję się na tą wyspę.
Zeszłoroczne informacje z CRO-forum odnośnie Korsyki okazały się bardzo przydatne - więc przydałoby się coś analogicznego o Sardynii.
Jak ktoś tam był i ma chęć cokolwiek skrobnąć to niech da oznakę życia - pytania mam przygotowane :wink:

P.S.
A ty Krystek dalej podtrzymujesz ten kierunek?
sylvi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylvi » 16.06.2009 07:08

Ja również chętnie skorzystam z jakiś porad dotyczących Sardynii, ponieważ na początku października wybieram się tam na konferencję. Bilet do Cagliari już mam. Brakuje mi jeszcze noclegu-może ma ktoś jakiś namiar?
Pozdarwiam
Michele Bajorek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michele Bajorek » 16.07.2009 13:29

sylvi napisał(a):Ja również chętnie skorzystam z jakiś porad dotyczących Sardynii, ponieważ na początku października wybieram się tam na konferencję. Bilet do Cagliari już mam. Brakuje mi jeszcze noclegu-może ma ktoś jakiś namiar?
Pozdarwiam

Przypadkiem przeczytalem komunikacje o wiadomosci o Sardyni.Mieszkam w Cagliari od prawie 30 lat i sluze informacjami.Jesli chodzi o dane do noclegu byloby dobrze wiedziec w jakim rejonie i jaka suma jest przeznaczona.
e. maik. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
sylvi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylvi » 12.08.2009 17:04

Dopiero teraz, zobaczyłam Twoją wiadomość. Bardzo dziękuję i zaraz zaczynam pisać maila!!!!!!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 14.08.2009 08:41

niezawodny napisał(a):
krystek napisał(a):Robię przymiarkę do przyszłorocznego urlopu( już w czerwcu) i, ponieważ Hr mam już , po 6 wyjazdach, po dziurki w nosie, to sobie pomyślałem o Sardynii. Czy ktoś, tam był? Jakieś rady?

I co z tym tematem? Nikt nie był na Sardynii?
Właśnie podjąłem decyzję o utrzymaniu tego kierunku (w zeszłym roku była Korsyka) i z początkiem lipca desantuję się na tą wyspę.
Zeszłoroczne informacje z CRO-forum odnośnie Korsyki okazały się bardzo przydatne - więc przydałoby się coś analogicznego o Sardynii.
Jak ktoś tam był i ma chęć cokolwiek skrobnąć to niech da oznakę życia - pytania mam przygotowane :wink:

P.S.
A ty Krystek dalej podtrzymujesz ten kierunek?

Niezawodny. I jak byłeś?
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 14.08.2009 22:28

ally napisał(a): Niezawodny. I jak byłeś?

Byłem :D 3 tygodnie minęły błyskawicznie i ciężko wrócić do prozy życia.
Szkoda że dopiero teraz ujawnili się bywalcy Sardynii bo jechałem zupełnie w ciemno (nie licząc wiedzy przewodnikowej) - nie to co rok temu - wsparty o twoje opowieści n/t Korsyki :wink:
Teraz już wiem dlaczego było zero info o tej wyspie. Przez cały okres pobytu widziałem tam tylko 1 (słownie: jeden) samochód z Polski.

Specjalnie dla ciebie Ally: Castelsardo - "najbardziej korsykańskie" miasteczko na Sardynii (mi przypomina Sartene):
Obrazek
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 17.08.2009 07:02

Niezawodny!Więcej fotek i napisz coś o tym pobycie!!!!
Franz. dziękiz a zdjęcia!

Powrót do Włochy - Italia

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone