Keliopis napisał(a):A moje kolejne pytanie, to jak wygląda sprawa z wynajęciem w ciemno miejsca na 1,2 dni ? W sezonie, warto dodać
Keliopis napisał(a):Chodzi mi o 2 osoby cieszy mnie, że nie ma większych problemów Pomiędzy 20 a 22 sierpnia nie mam zaplanowanych żadnych noclegów, a w tym czasie będę pomiędzy Lefkadą (koniec noclegów 20.08) a Tiraną (nocleg 22 na 23.08) zastanawiam się czy te 2-ie noce przedłużyć nocleg na Lefkadzie czy zobaczyć być może Ksamil, Sarande celem wyrobienia sobie zdania na następne wakacje. Skłaniam się obecnie do tej 2giej opcji chyba, że Lefkada nas zwali z nóg
misty213 napisał(a):Keliopis napisał(a):Chodzi mi o 2 osoby cieszy mnie, że nie ma większych problemów Pomiędzy 20 a 22 sierpnia nie mam zaplanowanych żadnych noclegów, a w tym czasie będę pomiędzy Lefkadą (koniec noclegów 20.08) a Tiraną (nocleg 22 na 23.08) zastanawiam się czy te 2-ie noce przedłużyć nocleg na Lefkadzie czy zobaczyć być może Ksamil, Sarande celem wyrobienia sobie zdania na następne wakacje. Skłaniam się obecnie do tej 2giej opcji chyba, że Lefkada nas zwali z nóg
Skoro masz tylko 2 noce jedź do Ksamil, nie do Sarandy zastanów sie też nad odwiedzeniem wykopalisk archeologicznych w miejscowości Butrint który jest nie daleko. Bilet wstępu około 300 leke za osobe. Oczywiście jak znajdziesz czas bo to wycieczka na pół dnia, warto też sie wybrać na plaże w Ksamil.
pozdrawiam
Kaczaza napisał(a):Słuchajcie po 32 godzinach jazdy z pauzą na drzemkę 2 godzinną, mogę powiedzieć, że było warto ale jednak rzeczywistość przeraża...Drogi to faktycznie główny mankament Albanii. Jako, że jestem pierwszy dzień mogę napisać tylko pobieżnie- ludzie faktycznie życzliwi, kontaktowi. Ceny wcale nie powalają na kolana, bo są bardzo podobne do naszych a nawet czasami przewyższające je.
Apartament, który wynajmujemy ma doskonałe położenie i posiada prawie wszystko. Jak widać mam internet, klima również działa. Jest schludnie i gospodarze są na prawdę rewelacyjni. Jeśli ktoś będzie chciał namiar na Alexa to proszę pisać adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl . Posiadam również namiar na chłopaka, który niedawno ukończył budowę willi niedaleko Alexa. W willi mieści sie kilka mieszkań o różnych wielkościach. Ceny od 20 do 40 euro za noc (nie ważne ile osób). Rozmawiałem z nim dosłownie przed momentem. Zaczepił mnie, bo zamawiałem u niego pizze. Oprowadził mnie po całym domu. Zrobiłem kilka fotek telefonem. Więcej info i zdjęć Fation wyślę mailem. W tej sprawie proszę również pisać na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl