Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Saranda w Albanii, chętnie pomogę

Nazwa Albanii wywodzi się ze źródeł greckich i rzymskich, nawiązując do koloru białego. Sami Albańczycy używają nazwy Shqipëria, co oznacza Krainę Orłów. Albania jest niewielkim krajem - jej powierzchnia wynosi to niewiele mniej niż powierzchnia województwa wielkopolskiego.
Keliopis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Keliopis » 01.07.2012 09:34

misty213 napisał(a):
Keliopis napisał(a):Dzięki za szybką odpowiedź a jak wygląda sytuacja jeżeli chodzi o ceny ?

Najczęściej doba kosztuje 40-50 euro za pokój 2 osobowy.

Właśnie :/ i to mnie dziwi jeżeli chodzi o Albanie, Lefkada szczyt sezonu 15 sierpien cena 40E. Co to mafia te hotele prowadzi :)?
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 01.07.2012 09:54

misty213 napisał(a):Najczęściej doba kosztuje 40-50 euro za pokój 2 osobowy.

... chyba z całodziennym wyżywieniem, bo jeśli nie to powyższy tekst to zdecydowana przesada :idea:
W ub. roku w Sarande płaciłem połowę w/w kwoty- hotel (3*), w którym mieszkaliśmy był kilkuletni, dobrze wyposażony, czysty i znajdował się dosłownie kilka metrów od morza. Dodam, że bez problemu można było znaleźć jeszcze coś tańszego , ale wiązałoby się to ze skromniejszymi warunkami.
Keliopis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Keliopis » 01.07.2012 10:09

ale w szczycie sezonu ?
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 01.07.2012 10:13

Keliopis napisał(a):ale w szczycie sezonu ?

Przełom sierpnia i września, ale na pewno ceny nie zmieniają się tak diametralnie w ciągu kilku dni tzn, że 15 sierpnia to szczyt sezonu, a 30 sierpnia to już ceny są niższe o 50%.
Keliopis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Keliopis » 01.07.2012 10:30

Jadę z Grecji przez Albanie do Chorwacji, pierwotnie miałem w planach zahaczyć o okolice Sarandy ale zniechęciły mnie wysokie ceny, myślałem że za 30Euro spokojnie znajdę nocleg w Sarande. Teraz sam nie wiem co robić :?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2012 10:52

W 2008 roku w hotelu Butrint ***** za apartament dla 4 osób ( 2 duże pokoje połączone ze sobą) w cenie śniadanie i obiadokolacja płaciliśmy coś koło 160 eur za dobę (termin 2 połowa lipca).
Keliopis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Keliopis » 01.07.2012 11:11

nie stać mnie na takie luksusy ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2012 11:42

Keliopis napisał(a):nie stać mnie na takie luksusy ;)

Nie taka była moja idea, to było czysto informacyjnie.
Ja też przed wyjazdem nie zakładałem takiego wypasu, ale jakoś tak na miejscu wyszło, w końcu cały rok się pracuje żeby wypocząć na wakacjach.
misty213
Podróżnik

Postnapisał(a) misty213 » 01.07.2012 12:31

ebolec napisał(a):
misty213 napisał(a):Najczęściej doba kosztuje 40-50 euro za pokój 2 osobowy.

... chyba z całodziennym wyżywieniem, bo jeśli nie to powyższy tekst to zdecydowana przesada :idea:
W ub. roku w Sarande płaciłem połowę w/w kwoty- hotel (3*), w którym mieszkaliśmy był kilkuletni, dobrze wyposażony, czysty i znajdował się dosłownie kilka metrów od morza. Dodam, że bez problemu można było znaleźć jeszcze coś tańszego , ale wiązałoby się to ze skromniejszymi warunkami.

Ceny są ze śniadaniem, w szczycie sezonu, hotel w którym pracuje ma ceny 50 euro za studio 2 - 4 os, i właśnie o takim standardzie pisze. W Sarandzie jest też "hotel" 200 leke za nocleg ale pościeli sie tam raczej nie zmienia.
Podaje ceny za pokój, może płaciłeś za osobę ?
misty213
Podróżnik

Postnapisał(a) misty213 » 01.07.2012 12:38

Keliopis napisał(a):Jadę z Grecji przez Albanie do Chorwacji, pierwotnie miałem w planach zahaczyć o okolice Sarandy ale zniechęciły mnie wysokie ceny, myślałem że za 30Euro spokojnie znajdę nocleg w Sarande. Teraz sam nie wiem co robić :?

Można znaleźć coś tańszego w mniejszych miejscowościach np. Lukova, ćeparo .
robert1968
Globtroter

Postnapisał(a) robert1968 » 01.07.2012 12:48

Nie wiem jak kto i gdzie i ile płaci.My za studio 4 osoby płacimy 45 euro z klimą w Sarandzie.A tak na marginesie pokój w Łebie 40 pln 300 m do morza woda zimna ma teraz 15 stopni w sezonie i trzeba być dobrej myśli ze pogoda będzie.Wyjazd 8 lipiec z Wawy do Sarande.Pozdrawiamy
kazik1
Autostopowicz
moze Ksamil

Postnapisał(a) kazik1 » 01.07.2012 12:51

tansze nocelgi znajdziesz na kwaterach prywatnych, ktore czesto jeszcze nie sa w internecie, juz o tym pisalem, ale daje jeszcze raz namiar, na fajna rodzina kwatere wlasnie w Ksamil, kilkanascie kilometrow od Sarande,
Ksamil nie jest tak zatloczony, a i plaze duzo bardziej mi sie tam podobaly

spalismy w tym miejscu:

http://www.facebook.com/ksamil.ronaldo
Tel1: (00355) 692492842
Tel2: (00355) 696033172
(Najlepiej prosic z mlodym chlopakiem o imieniu „Ronaldo“ ktory dosc dobrze radzi sobie po angielsku)
Cena za pokoj, z aneksem kuchennym, tarsem i widokiem na morze, w czerwcu – 15 euro, w lipcu i sierpniu cena do 30 euro za ten sam pokoj.

To co widac na zdjeciach na tej stronie fejsbukowej odpowiada rzeczywistosci, czysto i mila rodzinna atmosfera, a wspomniany Ronaldo pomoze w organizacji czasu na miejscu

pozdr.
robert1968
Globtroter

Postnapisał(a) robert1968 » 01.07.2012 12:58

Tu chyba przeginasz tą reklamą ale to już admin się tym zajmie. A tak na marginesie Ksamil fajne tylko że to troszke dziura. Sarande w stronę Ksamil też piękne plaże. Ciekawe kiedy admin pojedzie po Tobie?
robert1968
Globtroter
Re: moze Ksamil

Postnapisał(a) robert1968 » 01.07.2012 13:10

kazik1. Sorki ale różnica pomiędzy hotelem a kwaterami są zasadnicze.
1.Hotel ma określony standard.
2.Recepcja że ktoś tego pilnuje( ochrona hotelu)
3.Pokoje są sprzątane( w moim przypadku 3 razy w tyg)
4.Tutaj mam net
5.Możliwość wykupienia śniadań 5 euro dla 4 osób
6.Hotel to hotel.I chyba wszyscy się ze mną zgodzą że porównanie cen kwater do hotelu będzie inne.
7. To jest dla mnie najważniejsze w hotelu w którym będziemy mieszkać jedzie nas tam 4 rodziny:) pracuje polska obsługa.
8. Hotel Studio Mango Saranda. spójrz i nie porównuj z kwaterami.
9. Pozdrawiam Cię.
Ostatnio edytowano 01.07.2012 15:11 przez robert1968, łącznie edytowano 4 razy
robert1968
Globtroter
Re: moze Ksamil

Postnapisał(a) robert1968 » 01.07.2012 13:31

10. Klima w pokoju za którą nie płace dodatkowo
11. Do morza 50 metrów
12. Restauracja na dole hotelu
13. Jak ktoś lubi imprezę dyskoteka 400m
14.Parasole i leżaki na plaży 140 lek na cały dzień(plaża sprzątana codziennie)
15. Już się powtarzam ,ale dla mnie to istotne jak mam kontakt w języku polskim.Bo ja po albańsku nie mówię a łamany angielski po albańsku to chyba gorszy niż chiński.
16 Pozdrawiam po raz drugi:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Albania - Shqipëria