Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sarajewo przez Vukovar samochodem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
goroh
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) goroh » 26.02.2006 20:56

witam
planuje na weekend majowy wypad do Sarajewa.
po drodze chcialbym zajechac do Vukovaru,
(obojetnie czy jadac tam czy wracajac)
poszukuje informacji na temat cen gazu i paliwa
(nie wiem jeszcz ektroym aute, a byc moze oboma jak sie zbierze wiecje ludzi).
generalnie nie powinno byc drozej niz w 'strefie euro' ale dokladnie nie wiem jak to wyglada.
rowniez poszukuje informacje co do cen ogolnie artykulow spozywczych
oraz ceny piwa, i ogolnie alkoholi w sklepach i knajpach.
aha i jakies spanie w sarajewie jes tposzukiwane
wyjazd ma charakter studencki(po kosztach gdzie sie da)
dzieki za pomoc.
trase zaplanowal mi www.viamichelin.com
wpisujac trase Wroclaw-Sarajevo proponuje trase obliczajac cene paliwa
i odleglosc.
pozdrawiam
Goroh
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 26.02.2006 22:29

Najtańsza wacha jest zawsze w północnej części BiH (tzw. Republika Serbska BiH), zaraz za granicą chorwacką - w zeszłym roku była 1.56 marki (1 euro = 1.95 bośniackich marek). Dalej na południe była po ok. 1.7 marki ale to i tak taniej niż w Chorwacji czy gdziekolwiek indziej.
Tankujcie pod kreskę na Słowacji przed wjazdem na Węgry to dojedziecie akurat za granicę HR-BiH.
Bronek w sklepie ok. 1 marka za 0.33 l, żarełko chyba trochę tańsze jak w Polsce, a na pewno dużo taniej niż w Chorwacji.
pzdr
Filip Wawka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filip Wawka » 28.02.2006 12:23

Jezeli jestes zainteresowany obecnymi cenami paliw (LPG, Pb95, ON) oraz miejscami gdzie mozesz zatankowac polecam gostka, ktory sprzedaje na Allegro stworzona przez siebie mape stacji LPG w calej Europie. Jest to swietna sprawa, poniewaz dokladnie wiesz kiedy mozesz tankowac i w ktorych miejscach. Sam kozystalem juz niejednokrotnie z tego wynalazku i musze przyznac ze sprawdza sie genialnie. Mapa jest regularnie modyfikowana, wiec masz pewnosc ze punkty zaznaczone na mapce sa prawdziwe. Nie bede podawal bezposrediego linku do aukcji, bo ktos moze sobie pomyslec ze robie tu reklame, zwlaszcza ze jestem tu nowicjuszem i nie dokonca wiem jakie prawa na tym forum panuja, a nie chce na samym poczatku podpasc. Dla ulawiena-wpisz w wyszukiwarce Allegro "chorwacja LPG" i bedzie git
Pozdrawiam :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone