Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sarajevo-Hum -Żabljak -Petrovac

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 11.03.2013 19:07

Krzychooo napisał(a):Ja z Sarajewa do Żabljaka jechałem około 8 godzin. Powody: trochę błądzenia w poszukiwaniu Piaskowych Piramid i - jak to ujął Kiepura - kosmos widokowy :).

Krzychooo to chyba w Twojej relacji te Piaskowe Piramidy k. Oćerkavlja i opis dojazdu do nich - spróbuję trafić :roll:
Mervik nie wiedziałem o Rijece Crnojevica - znów trzeba zmienić plan :evil: :D
Czyli potwierdza się 8h w przestrzeni kosmicznej :oczko_usmiech:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 11.03.2013 20:27

te kiero napisał(a):Czyli potwierdza się 8h przestrzeni kosmicznej :oczko_usmiech:
znów trzeba zmienić plan :evil: :D
kawka[1].gif
ff7b651aa3240ae5628544d2e1fcb6a6[1].gif

kiero będziesz wracał przez kanion Tary :roll:
Nie wiem czy bym jechał specialnie do Rijeki Cmojevica , ale jadąc po drodze mogę trochę zboczyć z trasy :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 11.03.2013 21:04

mervik napisał(a):
te kiero napisał(a):Czyli potwierdza się 8h przestrzeni kosmicznej :oczko_usmiech:
znów trzeba zmienić plan :evil: :D
kawka[1].gif
ff7b651aa3240ae5628544d2e1fcb6a6[1].gif

kiero będziesz wracał przez kanion Tary :roll:
Nie wiem czy bym jechał specialnie do Rijeki Cmojevica , ale jadąc po drodze mogę trochę zboczyć z trasy :wink:

kanion Tary mam zaplanowany jako osobną wycieczkę w czasie pobytu w MNE, razem z Monastyrem Ostrog;
a w innym dniu razem z objazdem Boki Kotorskiej pojadę na Rijeke Crnojevica, jak od rana wyjedziemy to obskoczymy to i to;
jadąc z Sarajeva zachaczam tylko o Piaskowce w Oćerkavlju (BIH) i przez kanion Pivy od razu na wybrzeże do Prżna; potem jeszcze kilka dni na Peljeśacu w Loviśte;
a wracać będę :( przez (mam dwie wersje, jeszcze nie zdecydowałem): Grahovo_MNE - Trebinje / Mostar / Jajce / Banja Luka_BIH - Zagreb - Budapest - Bratislava
lub
Dubrovnik - Brela (odwiedzinki w ubiegłorocznej miejscówce) - Split - Zagreb - Budapest - Bratislava
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 11.03.2013 22:35

te kiero napisał(a):
mervik napisał(a):a wracać będę :( przez (mam dwie wersje, jeszcze nie zdecydowałem): Grahovo_MNE - Trebinje / Mostar / Jajce / Banja Luka_BIH - Zagreb - Budapest - Bratislava
lub
Dubrovnik - Brela (odwiedzinki w ubiegłorocznej miejscówce) - Split - Zagreb - Budapest - Bratislava

Ja będę wracał przez Dubrovnik,bo w tamtym roku jakoś wyszło.
Potem 2dni w Breli i żonce chcę zrobić niespodziankę bo kończy naście lat :lol: do Wenecji na dwie nocki ,a z tamtąd wiadomo ,,Austria, Niemcy
Nie byłeś w Mostarze :?:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 12.03.2013 08:01

mervik napisał(a):
te kiero napisał(a):
mervik napisał(a):a wracać będę :( przez (mam dwie wersje, jeszcze nie zdecydowałem): Grahovo_MNE - Trebinje / Mostar / Jajce / Banja Luka_BIH - Zagreb - Budapest - Bratislava
lub

Ja będę wracał przez Dubrovnik,bo w tamtym roku jakoś wyszło.
Potem 2dni w Breli i żonce chcę zrobić niespodziankę bo kończy naście lat :lol: do Wenecji na dwie nocki ,a z tamtąd wiadomo ,,Austria, Niemcy
Nie byłeś w Mostarze :?:

byłem, byłem... i korci mnie znów tam wrócić i poczuć klimat :D
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 15.03.2013 22:47

Tu jest przejście graniczne MNE-BiCH i parę innych filmów ....może się przydadzą
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.03.2013 09:23

mirass napisał(a):Tu jest przejście graniczne MNE-BiCH i parę innych filmów ....może się przydadzą

znane, znane... i przydatne, nie ma jak na żywo zobaczyć, tylko granica raczej z BIH :oczko_usmiech:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi