kotwiczka napisał(a):....Ja będę piła wino w konobie w Trogirze a On dalej będzie się tłukł tym samym autobusem ....
Artur68 napisał(a):Hej "Kotwiczko"-zakopmy topór wojenny Przepraszam za "gościa" ,ale jestem strasznym nerwusem i troszkę mnie poniosło
Masz całkowitą rację - przelot samolotem jest na pewno bardziej komfortowy niż autokarem i jest wielokrotnie szybszy.Z czysto " matematycznego " punktu widzenia jest niestety znacznie droższy.Choć stać mnie na przelot samolotem , to wolę wydać zaoszczędzony 1000 PLN na wydatki na miejscu.Myślę ,że moje wyjaśnienie jest bardziej spokojne i konkretne.Pozdrawiam i bez urazy.
kotwiczka napisał(a):kolega KonJarek dokładnie miesza w głowach podajac wcześniej że taki lot to 150 do 270 zł przeciwstawijąc go lotowi do Splitu za 780 zł
Nie wiem co chce ugrac wchodząc w tę polemikę ale wg cennika centralwings ( przytoczonego ) to 736 zł więc porównywalnie choc nie o
KonJarek napisał(a):kotwiczka napisał(a):kolega KonJarek dokładnie miesza w głowach podajac wcześniej że taki lot to 150 do 270 zł przeciwstawijąc go lotowi do Splitu za 780 zł
Nie wiem co chce ugrac wchodząc w tę polemikę ale wg cennika centralwings ( przytoczonego ) to 736 zł więc porównywalnie choc nie o
Zostałem oskarżony o kłamstwo więc o to co mam na swoją obronę:
Podawałem że 150 to cena minimalna a 270-300 to NAJCZĘŚCIEJ WYSTĘPUJĄCA a nie maksymalna.
Dokładnie:
minimalna cena to 149 zł
na trasie Kraków-Dubrovnik cena 269 zł występuje 6 razy i jest najczęściej występującą ceną w cenniku, średnia arytmetyczna wszystkich cen wynosi zaś 286zł
na trasie Dubrovnik-Kraków cena 299zł systępuje 6 razy i jest najczęściej występującą ceną w cenniku, średnia arytmetyczna wszystkich cen wynosi 285zł
Nie wiem skąd wzięłaś 736 i czemu wliczyłaś do tego 28 dni ubezpieczenia ani dla czego oskarżasz mnie o kłamstwo ale widać taka twoja natura .
Artur68 napisał(a):Hej , a ja jednak dorzucę swoje trzy grosze w tym sporze , bo niektóre wypowiedzi jednej osoby szczególnie mnie zirytowały - porostu nie lubię narzucania swojego zdania innym - można je mieć , bronić go , ale nie narzucać !
1. Przejazd taxi z miejsca zamieszkania w Poznaniu do miejsca wyjazdu autokaru - 20 PLN
2. Przejazd taxi z miejsca przyjazdu autokaru w Poznaniu do miejsca zamieszkania - 20 PLN
3.Pociąg z Poznania do Warszawy ( oczywiście I.City - bo mamy 21 wiek ) - dwa bilety - niestety w 2-ej klasie - 95 PLN razy 2 osoby = 190 PLN
4.Pociąg z Warszawy do Poznania ( oczywiście I.City - bo mamy 21 wiek ) - dwa bilety - niestety w 2-ej klasie - 95 PLN razy 2 osoby = 190 PLN
5.Taxi z dworca PKP na lotnisko ( nie znam cen w Warszawie ) pewnie ok.50 PLN
6.Taxi z lotniska na dworzec PKP ( nie znam cen w Warszawie ) pewnie ok.50 PLN
7.Bilet do Splitu 785 PLN w jedną stronę dla dwóch osób
8.Bilet do Warszawy 785 PLN w jedną stronę dla dwóch osób
9.Bilet na " chorwacki PKS " , Split - Makarska ok.75 PLN dla dwóch osób
10.Bilet na " chorwacki PKS " , Makarska - Split ok.75 PLN dla dwóch osób
Podsumowując - 2.240 PLN !!!
1. Przejazd taxi z miejsca zamieszkania w Poznaniu do miejsca wyjazdu autokaru - 20 PLN
2. Przejazd taxi z miejsca przyjazdu autokaru w Poznaniu do miejsca zamieszkania - 20 PLN
3.Przejazd autokaru Poznań-Makarska-Poznań ( bezpośrednio !!! )
600 PLN - dwie osoby
Podsumowując - 640 PLN !!!
Różnica - 1600 PLN !!!
To wyliczenie dla Poznania , jeżeli ktoś mieszka przy Okęciu ,to i tak pozostaję ponad 1200 PLN
Oczywiście podróż samolotem jest bardzo SZYBKA i wygodna, ale NIE JEST TANIA !!! , podróż nowoczesnym autokarem z WC,TV,barkiem i klimatyzacją jest DłUGA i monotonna, ale nie koszmarna a na pewno jest TANIA !!! - to oczywiście moje zdanie i nie narzucam je nikomu.
Pozdrawiam wszystkich i ,życzę udanych wakacji
PS. Pewnie odezwą się głosy ,że znalazł się jakiś oszczędny Poznaniak - niestety nie jestem " typową pyrą " i pieniążki lubię wydawać bardzo i to czasami nieroztropnie , a różnicę ponad 460 euro wolę wydać na przyjemności na miejscu w Cro.
maddallina napisał(a):Witam,
Potrzebuję polecieć w czerwcu do splitu z małym dzieckiem, te linie o którch piszecie centralwings już nie latają do chorwacji, czy są jakieś inne za taką kwotę?
Pozdrawiam.
Powrót do Alternatywne środki lokomocji