Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Samolotem do Splitu

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kotwiczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotwiczka » 11.05.2008 14:14

KonJarek napisał(a):Jak zwykle omijasz temat i nie potrafisz przeczytać albo przynajmniej zrozumieć tego co inni piszą. Stąd pewnie krążenie wokół "nie stać cię na samolot" albo "jeździsz autobusem" nie mówiąc o tym że miałbym zaoszczędzić 3 doby lecąc samolotem.

Jeśli reklamujesz jakąś firmę jako oferującą "przeloty za małe pieniądze" to nie schodź ciągle na temat swich wakacji czy mojego środka transportu bo to nie ma z tematem wiele wspólnego. Jeśli tobie ten transport odpowiada to fajnie ale nie kłam że są to tanie przewozy lotnicze bo póki co nie można ich zaliczyć do tej grupy. Sky&Sea wykonało wprawdzie dobrą robotę schodząc z ceny o 400 zł (wcześniej loty miały kosztować ponad 1200) ale nie mogą liczyć na masowe zainteresowanie przelotami dopóki cena nie spadnie jeszcze bardziej.

nie jest ważne dla,Ciebie jaka cena obowiażuje na rynku przelotów do Splitu, ważne jest to że chcesz manipulowac. W tym wątku spotykją się ludzie którzy chca dotrzec do Chorwacji bez traumy autokaru. mają kilka opcji: przez Czechy, Londyn, Berlin i z Warszawy. Ta ostatnia jest najatrakcyjniejsza przez biuro które ja wybrałam. Znasz lepsze ? Napisz ! Może i ja zmienię opcję. Na dziś do wyboru jest 780 zł samolotem lub ? 350 zł koszmarnej drogi autobusem przez półtorej doby, co dla ludzi szukających prawdziwego wypoczynku jest nie do zaakceptowania
KonJarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KonJarek » 11.05.2008 14:26

Ty znowu o autobusie? Mogłabyś skończyć ten temat.
CentralWings Kraków-Dubrovnik od 150zł, przeważnie ok. 270zł Dubrovnik-Kraków od 150zł, przeważnie ok. 300zł. Ceny zawierają wszystkie opłaty.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.05.2008 14:44

Panowie!!!!!!
Jeden niech jedzie autem za X PLN, drugi samolotem za Y PLN.
I na tym sie rozstańcie.
Jeden woli Teściowa, drugi synową.
Każdego z Was argumenty są trafne, lecz nie do końca. Dla jednego środkiem lokomocji w Cro jest łajba, dla drugiego samochód.
Każdy wybiera to, co mu odpowiada.
Życzę Panom i Ich Rodzinom udanych wakacji!!!!!
KonJarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KonJarek » 11.05.2008 14:53

Słusznie mówisz, Fux. Mam nadzieję że dobrze się bawiłeś czytając powyższy słowotok. Zgodnie z twoją radą kończę ze swojej strony udział w tym sporze :).
Także życzę udanych wakacji.
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 11.05.2008 16:34

Hej , a ja jednak dorzucę swoje trzy grosze w tym sporze , bo niektóre wypowiedzi jednej osoby szczególnie mnie zirytowały - porostu nie lubię narzucania swojego zdania innym - można je mieć , bronić go , ale nie narzucać !

1. Przejazd taxi z miejsca zamieszkania w Poznaniu do miejsca wyjazdu autokaru - 20 PLN
2. Przejazd taxi z miejsca przyjazdu autokaru w Poznaniu do miejsca zamieszkania - 20 PLN
3.Pociąg z Poznania do Warszawy ( oczywiście I.City - bo mamy 21 wiek ) - dwa bilety - niestety w 2-ej klasie - 95 PLN razy 2 osoby = 190 PLN
4.Pociąg z Warszawy do Poznania ( oczywiście I.City - bo mamy 21 wiek ) - dwa bilety - niestety w 2-ej klasie - 95 PLN razy 2 osoby = 190 PLN
5.Taxi z dworca PKP na lotnisko ( nie znam cen w Warszawie ) pewnie ok.50 PLN
6.Taxi z lotniska na dworzec PKP ( nie znam cen w Warszawie ) pewnie ok.50 PLN
7.Bilet do Splitu 785 PLN w jedną stronę dla dwóch osób
8.Bilet do Warszawy 785 PLN w jedną stronę dla dwóch osób
9.Bilet na " chorwacki PKS " , Split - Makarska ok.75 PLN dla dwóch osób
10.Bilet na " chorwacki PKS " , Makarska - Split ok.75 PLN dla dwóch osób

Podsumowując - 2.240 PLN !!!

1. Przejazd taxi z miejsca zamieszkania w Poznaniu do miejsca wyjazdu autokaru - 20 PLN
2. Przejazd taxi z miejsca przyjazdu autokaru w Poznaniu do miejsca zamieszkania - 20 PLN
3.Przejazd autokaru Poznań-Makarska-Poznań ( bezpośrednio !!! )
600 PLN - dwie osoby

Podsumowując - 640 PLN !!!

Różnica - 1600 PLN !!!

To wyliczenie dla Poznania , jeżeli ktoś mieszka przy Okęciu :D ,to i tak pozostaję ponad 1200 PLN

Oczywiście podróż samolotem jest bardzo SZYBKA i wygodna, ale NIE JEST TANIA !!! , podróż nowoczesnym autokarem z WC,TV,barkiem i klimatyzacją jest DłUGA i monotonna, ale nie koszmarna a na pewno jest TANIA !!! - to oczywiście moje zdanie i nie narzucam je nikomu.

Pozdrawiam wszystkich i ,życzę udanych wakacji

PS. Pewnie odezwą się głosy ,że znalazł się jakiś oszczędny Poznaniak - niestety nie jestem " typową pyrą " i pieniążki lubię wydawać bardzo i to czasami nieroztropnie , a różnicę ponad 460 euro wolę wydać na przyjemności na miejscu w Cro.
kotwiczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotwiczka » 11.05.2008 16:43

KonJarek napisał(a):Ty znowu o autobusie? Mogłabyś skończyć ten temat.
CentralWings Kraków-Dubrovnik od 150zł, przeważnie ok. 270zł Dubrovnik-Kraków od 150zł, przeważnie ok. 300zł. Ceny zawierają wszystkie opłaty.

Moge skonczyc tyle Że nie kłam na forum bo to jest do zweryfikowania i tak ( ze strony centralwings )
LOT DOCELOWY
1.Dorośli 389,00 PLN wybierz lot Wt, 01 Lip 08
Lot nr C0 819 09:45 Odlot Kraków (KRK)
11:15 Przylot Dubrovnik (DBV)
LOT POWROTNY
1.Dorośli 299,00 PLN
wybierz lot Wt, 15 Lip 08 Lot nr C0 820 12:00 Odlot Dubrovnik (DBV) 13:30 Przylot Kraków (KRK)
Przelot docelowy
1 Dorosły po 389,00 PLN 389,00 PLN
W tym opłaty portów lotniczych
i podatki rządowe 48,90 PLN
Przelot powrotny
1 Dorosły po 299,00 PLN 299,00 PLN
W tym opłaty portów lotniczych
i podatki rządowe 47,73 PLN
Ubezpieczenie (28 dni) 48,00 PLN
Razem 736,00 PLN

dodatkowo NIE piszemy tu o połaczeniu Kraków - Dubrownik a Warszawa - Split ( czytanie ze zrozumieniem ). Autobus z Dubrownika do Splitu ( gdzie są mariny ) jedzie ok 5 godzin a loty na tej linii tylko we wtorki co jest zupełnie nieinteresujące np dla żeglarzy
Nie mieszaj więcej ludziom w głowach
kotwiczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotwiczka » 11.05.2008 16:58

Artur68 napisał(a):Hej , a ja jednak dorzucę swoje trzy grosze w tym sporze , bo niektóre wypowiedzi jednej osoby szczególnie mnie zirytowały - porostu nie lubię narzucania swojego zdania innym - można je mieć , bronić go , ale nie narzucać !

3.Pociąg z Poznania do Warszawy ( oczywiście I.City - bo mamy 21 wiek ) - dwa bilety - niestety w 2-ej klasie - 95 PLN razy 2 osoby = 190 PLN
4.Pociąg z Warszawy do Poznania ( oczywiście I.City - bo mamy 21 wiek ) - dwa bilety - niestety w 2-ej klasie - 95 PLN razy 2 osoby = 190 PLN
5.Taxi z dworca PKP na lotnisko ( nie znam cen w Warszawie ) pewnie ok.50 PLN
6.Taxi z lotniska na dworzec PKP ( nie znam cen w Warszawie ) pewnie ok.50 PLN
7.Bilet do Splitu 785 PLN w jedną stronę dla dwóch osób
8.Bilet do Warszawy 785 PLN w jedną stronę dla dwóch osób
9.Bilet na " chorwacki PKS " , Split - Makarska ok.75 PLN dla dwóch osób
10.Bilet na " chorwacki PKS " , Makarska - Split ok.75 PLN dla dwóch osób

Podsumowując - 2.240 PLN !!!

3.Przejazd autokaru Poznań-Makarska-Poznań ( bezpośrednio !!! )
600 PLN - dwie osoby

Podsumowując - 640 PLN !!!

Różnica - 1600 PLN !!!

To wyliczenie dla Poznania , jeżeli ktoś mieszka przy Okęciu :D ,to i tak pozostaję ponad 1200 PLN

Oczywiście podróż samolotem jest bardzo SZYBKA i wygodna, ale NIE JEST TANIA !!! , podróż nowoczesnym autokarem z WC,TV,barkiem i klimatyzacją jest DłUGA i monotonna, ale nie koszmarna a na pewno jest TANIA !!! - to oczywiście moje zdanie i nie narzucam je nikomu.

Pozdrawiam wszystkich i ,życzę udanych wakacji

PS. Pewnie odezwą się głosy ,że znalazł się jakiś oszczędny Poznaniak - niestety nie jestem " typową pyrą " i pieniążki lubię wydawać bardzo i to czasami nieroztropnie , a różnicę ponad 460 euro wolę wydać na przyjemności na miejscu w Cro.
a dlaczego nie tak ?:
1. lektyka ze Swinoujścia do Szczecina 2500 EUR
2. limuzyna na lotnisko w Golenoiwie 1000 Eur
3. samolot do Londynu 300 Eur
4. samolot Londyn Warszawa 200 EUR
5. hotel Radisson sas na Okęciu 300 EUR
6. lekktyka z pokoju na terminal ( ceny warszawskie ) 5000 EUR
itd...
w każdym błazeństwie jest granica !
na każde lotnisko trzeba dojechac i to przyjmuje każdy ( no moze prócz Poznaniaka )
Napisałam, chcesz tanio - wyjedź tydzień wcześniej rowerem ale nie wciskaj ludziom którzy to przeszli że 36 godzin jazdy w temperaturze 40 stopni, smrodzie WC i silnika ( lipiec 2007 ) autobusem to luksus. Dla mnie i pozostałych pasażerów to był istny koszmar
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 11.05.2008 16:59

Hej "Kotwiczko" - kolega "KonJarek" nie miesza ludziom w głowach.Podaje bardzo realne wyliczenia.Twoje wyliczenie 736 PLN razy dwie osoby,to 1472 PLN , to tylko gołe ceny przelotu , a gdzie dojazd do wybranego miejsca , trans z lotnisk i.t.p.Wydaje mi się ,że nawet moje skromne wyliczenia są bardziej realne .Pozdrawiam i życzę mimo wszystko udanych wakacji.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.05.2008 17:06

Panowie.

Skończcie ta żalosną już dyskusję...
Przyjmijcie, że 2000 jest wiecej niż 1000, a 15 jest mniej, niż 20. :roll: :roll: :roll: :wink:
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 11.05.2008 17:09

I tu mnie gościu w....eś.
Podałem dokładne ( w miarę ) wyliczenia.
Chyba cienko u ciebie z matematyką.
Koszty to całkowite wydatki - napiszę prościej - takie od A do Z.
Nawet gdybym na PKP jechał tramwajem za 2 złote , to też jest to koszt.
Jeżeli jechałeś 30 letnim jelczem , to możesz mieć takie przeżycia , ale jak pisałeś jest 21 wiek i autokary są klimatyzowane i komfortowe.
Aha,co do mojego pochodzenia z Poznania to jestem DUMNY , że mieszkam w jednym z najpiękniejszych miast Polski
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 11.05.2008 17:12

Fux-masz rację dyskusja,jest żałosna.Ja ją kończę i idę się napić dobrego piwa ( stać mnie ) ,bo mi ciśnienie strasznie skoczyło :wink:
kotwiczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotwiczka » 11.05.2008 17:22

Artur68 napisał(a):I tu mnie gościu w....eś.
Podałem dokładne ( w miarę ) wyliczenia.
Chyba cienko u ciebie z matematyką.
Koszty to całkowite wydatki - napiszę prościej - takie od A do Z.
Nawet gdybym na PKP jechał tramwajem za 2 złote , to też jest to koszt.
Jeżeli jechałeś 30 letnim jelczem , to możesz mieć takie przeżycia , ale jak pisałeś jest 21 wiek i autokary są klimatyzowane i komfortowe.
Aha,co do mojego pochodzenia z Poznania to jestem DUMNY , że mieszkam w jednym z najpiękniejszych miast Polski

Miasto cudowne ! A ludzie ozszczędni. Cóz nie dla wszystkich samolot "gościu". Podam Ci prostą metodę choc watek dalej jest nast epujący "samol,otem do Splitu" ale niech tam:
1.piechotą do Warty
2. Kajakiem przez Odrę, Zalew Szczecińki, Bałtyk do Północnego ( nie przez kanał bo tam KOSZTY ! )
3. Północne, Kanał Angielski ( bezpłatny :) więc śmiało ! )< Biskaje do Kadyksu ( uzupełnij wode pitną - w Kadyksie bezpłatna )
4. dalej Gibraltar ( poczekaj na cofkę bo sie zawiosłujesz na śmierc lub na kalectwo ) i po brzegu do Barcelony
5. W Barcelonie miy konsulat więc Cie zaproszą na kolację ( zaoszczędzisz konserwę ) i le prosto na Sycylię !
6. a potem to zawiniesz na obcasie włoskiego buta i Adriatykiem do Splitu
Zaoszczędziłeś te swoje 2400 zł !!Q!!
( kajak nie jest przypadkowy - nawet w Królewskiej Marinie w Walencji Cie nie skasują !!! )
Powodzenia !!!
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 11.05.2008 17:26

FUX napisał(a):Panowie.

Przyjmijcie, że 2000 jest wiecej niż 1000, a 15 jest mniej, niż 20. :roll: :roll: :roll: :wink:
kotwiczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotwiczka » 11.05.2008 17:31

Artur68 napisał(a):Hej "Kotwiczko" - kolega "KonJarek" nie miesza ludziom w głowach.Podaje bardzo realne wyliczenia.Twoje wyliczenie 736 PLN razy dwie osoby,to 1472 PLN , to tylko gołe ceny przelotu , a gdzie dojazd do wybranego miejsca , trans z lotnisk i.t.p.Wydaje mi się ,że nawet moje skromne wyliczenia są bardziej realne .Pozdrawiam i życzę mimo wszystko udanych wakacji.

kolega KonJarek dokładnie miesza w głowach podajac wcześniej że taki lot to 150 do 270 zł :) przeciwstawijąc go lotowi do Splitu za 780 zł
Nie wiem co chce ugrac wchodząc w tę polemikę ale wg cennika centralwings ( przytoczonego ) to 736 zł więc porównywalnie :) choc nie o Dubrownik tu chodzi i nie o Kraków :)
Dyskutuje tu facet który w ogóle nie chce leciec samolotem bo za to trzeba zapłacic
kotwiczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotwiczka » 11.05.2008 17:40

FUX napisał(a):Panowie.

Przychodzi młody żyd do ojca i mówi: "tate zaoszczędziłem dziś 2 złote !"
"jak ?" - pyta ojciec
"zamiast jechac do szkoły pobiegłem za tramwajem !"
" ales ty głupi" - mówi ojciec - "mogłeś pobiec za taksówką !"
i mamy cały sens polemiki z KonJarkiem :)
tyle ze On będzie się tłukł autobusem w piątek a ja bedę w tym czasie świętowała rozpoczęcie kolejnej chorwackiej przygody w pubie :). Ja będę już w sobotę piła wino w konobie w Trogirze a On dalej będzie się tłukł tym samym autobusem :) Życzę Wszystkim pięknych wakacji !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Samolotem do Splitu - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone