dids76 napisał(a):Z tego co wiem na lotnisku w Splicie jest sporo buksów typu Taxi/Uber gdzie można się dogadać jeśli chodzi o cenę kursu. Syn w tym roku jechała z lotniska do portu w Splicie i dorzucił się do kosztów ekipy która wynajęła busa, kosztowało go to 10 euro.
Bravik napisał(a):Inde napisał(a):qbaldo napisał(a):Hej, wybieram sie w 7 osób samolotem do Chorwacji do miejscowości Vodice, lądujemy w Splicie i pytanie mam do forumowych wyjadaczy: jak znaleźć w miare tanio transfer? Czy ktoś ma jakieś namiary? Patrzyłem tylko na pośredników (transferowy booking), to ceny zaczynają się od 115eur w jedną stronę, a wiadomo oni mają swoją prowizję.
Generalnie wynająłbym busa i troche pojeździł ale nie wiem jakie macie plany czy aktywnie czy plażing
Jeśli chodzi o transport publiczny to z lotniska są busy/taxi do centrum Splitu, a dworzec autobusowy jest w porcie niedaleko Pałacu Dioklecjana, który koniecznie polecam odwiedzić. Autobusy do Vodic są mniej wiecej co godzinkę, poniżej rozpiska połączeń Split - Vodice. Ajde!
Tylko po co cofać się z lotniska do Splitu, ponosić dodatkowe koszty i tracić czas. Nie lepiej podjechać 5 czy 6 przystanków autobusem 37 z lotniska do Trogiru i tam przesiąść się do busa do Vodic? Pętla autobusu 37 jest przy dworcu autobusowym. Autobusy ze Splitu w kierunku Vodic kursują przez Trogir.
Bravik napisał(a):Inde napisał(a):qbaldo napisał(a):Hej, wybieram sie w 7 osób samolotem do Chorwacji do miejscowości Vodice, lądujemy w Splicie i pytanie mam do forumowych wyjadaczy: jak znaleźć w miare tanio transfer? Czy ktoś ma jakieś namiary? Patrzyłem tylko na pośredników (transferowy booking), to ceny zaczynają się od 115eur w jedną stronę, a wiadomo oni mają swoją prowizję.
Generalnie wynająłbym busa i troche pojeździł ale nie wiem jakie macie plany czy aktywnie czy plażing
Jeśli chodzi o transport publiczny to z lotniska są busy/taxi do centrum Splitu, a dworzec autobusowy jest w porcie niedaleko Pałacu Dioklecjana, który koniecznie polecam odwiedzić. Autobusy do Vodic są mniej wiecej co godzinkę, poniżej rozpiska połączeń Split - Vodice. Ajde!
Tylko po co cofać się z lotniska do Splitu, ponosić dodatkowe koszty i tracić czas. Nie lepiej podjechać 5 czy 6 przystanków autobusem 37 z lotniska do Trogiru i tam przesiąść się do busa do Vodic? Pętla autobusu 37 jest przy dworcu autobusowym. Autobusy ze Splitu w kierunku Vodic kursują przez Trogir.
Bravik napisał(a):dids76 napisał(a):Z tego co wiem na lotnisku w Splicie jest sporo buksów typu Taxi/Uber gdzie można się dogadać jeśli chodzi o cenę kursu. Syn w tym roku jechała z lotniska do portu w Splicie i dorzucił się do kosztów ekipy która wynajęła busa, kosztowało go to 10 euro.
No to przepłacił.
Bus z lotniska do portu bez proszenia się kogokolwiek kosztuje tych euro tylko osiem.
Inde napisał(a):Bravik napisał(a):Inde napisał(a):qbaldo napisał(a):Hej, wybieram sie w 7 osób samolotem do Chorwacji do miejscowości Vodice, lądujemy w Splicie i pytanie mam do forumowych wyjadaczy: jak znaleźć w miare tanio transfer? Czy ktoś ma jakieś namiary? Patrzyłem tylko na pośredników (transferowy booking), to ceny zaczynają się od 115eur w jedną stronę, a wiadomo oni mają swoją prowizję.
Po to się cofamy
marecky81 napisał(a):Inde napisał(a):Bravik napisał(a):Inde napisał(a):qbaldo napisał(a):Hej, wybieram sie w 7 osób samolotem do Chorwacji do miejscowości Vodice, lądujemy w Splicie i pytanie mam do forumowych wyjadaczy: jak znaleźć w miare tanio transfer? Czy ktoś ma jakieś namiary? Patrzyłem tylko na pośredników (transferowy booking), to ceny zaczynają się od 115eur w jedną stronę, a wiadomo oni mają swoją prowizję.
Po to się cofamy
Trochę średnio że zwiedzaniem po kilkugodzinnej podróży, w upale i z bagażem i możliwe że z dziećmi. . Może zresztą nie są zainteresowani, albo planują Split i zwiedzanie w innym czasie, na spokojnie.
piekara114 napisał(a):Jeśli chcesz pozwiedzać to polecę Ateny i pierwszy weekend listopada, w pierwszą niedzielę darmowe wejścia. Bilety już warto poszukać.
Teraz są też dobre ceny na listopad go Londynu.
2-4 dni to ten bezpłatny bagaż (plecak) ci wystarczy.
empire13 napisał(a):Zastanawiam się nad jesiennym lub zimowym wypadem na 2-3 dni niekoniecznie do Chorwacji, choć ta też jest brana pod uwagę.
Jeśli termin jest nieistotny to gdzie (na jakiej stronie) najlepiej szukać okazji cenowych?
Powrót do Alternatywne środki lokomocji