Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

samolot ze splitu - jak się dostać na lotnisko?

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
smilla
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) smilla » 12.08.2007 10:42

Witam.
Za tydzień lecę do Chorwacji i mam mały dylemat. Samolot z powrotem mam mianowicie ze Splitu o jakże cudownej porze 9:20, a wczasować się będę na wyspie Ciovo. Właśnie zdałam sobie sprawę, jak karkołomna trasa mnie czeka: z Ciovo mostem do Trogiru, z Trogiru do Splitu i stamtąd na lotnisko. Zastanawiam się, jak najlepiej (najszybciej) ją pokonać i o której wyruszyć. Bardzo liczę na Wasze rady!:)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.08.2007 11:54

Nie martw się. Lotnisko jest zdecydowanie bliżej Čiovo i Trogiru niż samego Splitu. To ledwie 3 km.

http://www.promet-split.hr/index.php?op ... Itemid=187

autobus nr. 37 relacji Trogir Split powinien chyba przejeżdzać obok lotniska. Na to wskazuje info na stronce lotniska (cytat:"...co 20 min. miejski autobus przejeżdza obok lotniska")
Dasz sobie radę!!!
Pozdrawiam
smilla
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) smilla » 12.08.2007 20:16

Dziekuje serdecznie! Od razu mi lepiej:))
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 12.08.2007 20:44

Ja na twoim miejscu poprosiłabym właściciela żeby po was podjechał-jeśli posiada środek transportu to z pewnością zrobi to bez problemu. Do jakiej czesci wyspy się wybierasz?
pozdrawiam.
smilla
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) smilla » 12.08.2007 21:44

Dzieki. Tez juz rozwazalam taka opcje, tylko po uslyszeniu ceny (25 Euro) przestalam ja rozwazac:)
A wybieram sie dokladnie do Okrug Gornij.
Coz, pozostaje chyba tylko wstac skoro swit i zdac sie na wlasne nogi i chorwacka komunikacje autobusowa.
kiwigirl
Podróżnik
autobus z lotniska w splicie do Sibenika ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiwigirl » 14.08.2008 19:30

czy ktos mi moze pomóc znaleźć połączenie autobusem z lotniska w Splicie do Sibenika ? bo to lotnisko bardziej w stronę Sibenika lezy, wiec moze nie trzeba sie wracać do centrum Splitu, tylko jechac od rzu na północ ??
muchador
Croentuzjasta
Re: autobus z lotniska w splicie do Sibenika ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) muchador » 14.08.2008 20:58

kiwigirl napisał(a):czy ktos mi moze pomóc znaleźć połączenie autobusem z lotniska w Splicie do Sibenika ? bo to lotnisko bardziej w stronę Sibenika lezy, wiec moze nie trzeba sie wracać do centrum Splitu, tylko jechac od rzu na północ ??

http://www.ak-split.hr/EN/vozni.red/Voz ... azaka.aspx to jest link do dworca autobusowego w Splicie sprawdź trasy i przewoźników - może któryś przejeżdża koło lotniska.
dzoony
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzoony » 14.08.2008 22:32

2 lata temu za taxi z lotniska do Okrug płaciłem 20E(nasz apartament znajdował się 100 m od plazy Copacabana).
W tym roku z lotniska w Cilipi do Mlini 25E(długość trasy podobna),powrót 35E :x
vodzu413
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vodzu413 » 14.08.2008 23:57

.nie przejmuj się. Lotnisko w Splicie jest tak naprawdę jakieś kilkanaście kilometrów przed Splitem w stronę Ciowo. Mostem się nie martw..nie taki diabeł straszny, dalej już pójdzie, jak z płatka. to na prawdę nie jest daleko.
muchador
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) muchador » 16.08.2008 14:53

dzoony napisał(a):2 lata temu za taxi z lotniska do Okrug płaciłem 20E(nasz apartament znajdował się 100 m od plazy Copacabana).
W tym roku z lotniska w Cilipi do Mlini 25E(długość trasy podobna),powrót 35E :x

W zeszłym roku nie mieliśmy jak dojechać z Baszkiej Vody na lotnisko w Splicie (9:20 Sky Europe!), pogadaliśmy z sąsiadami (miejscowymi) z gospodynią, i jeden przewiózł nas za 400 kun + butelka Żubrówki, a były nas 4 osoby, więc chyba nie było tak źle... Poszukaj może coś znajdziesz.
kiwigirl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiwigirl » 17.08.2008 12:48

muchador napisał(a):http://www.ak-split.hr/EN/vozni.red/Voz ... azaka.aspx to jest link do dworca autobusowego w Splicie sprawdź trasy i przewoźników - może któryś przejeżdża koło lotniska.
Muchadorze, znam tę stronę, ale poza miastem wyjazdu/przyjazdu i godzinami nie znalazłam na niej nic więcej - gdzie tam szukać TRASY danego przejazdu, skad wiadomo przez co jedzie dany autobus ?
bo przystanku "Split-lotnisko" czy kaśtel-lotnisko nie znalazłam :(

czy możecie mi potwierdzić ze lokalna linia 37 łączy lotnisko z Trogirem ?

bo z Trogiru do Sibenika to juz na pewno linie jakieś jadą
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 17.08.2008 13:54

smilla napisał(a):Witam.
Za tydzień lecę do Chorwacji i mam mały dylemat. Samolot z powrotem mam mianowicie ze Splitu o jakże cudownej porze 9:20, a wczasować się będę na wyspie Ciovo. Właśnie zdałam sobie sprawę, jak karkołomna trasa mnie czeka: z Ciovo mostem do Trogiru, z Trogiru do Splitu i stamtąd na lotnisko. Zastanawiam się, jak najlepiej (najszybciej) ją pokonać i o której wyruszyć. Bardzo liczę na Wasze rady!:)

Można wiedzieć jakimi liniami lecisz do Cro, jakimi wracasz... i kiedy rezerwowałaś bilet ?

Pozdrawiam serdecznie :)

Tomasz.
muchador
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) muchador » 18.08.2008 13:46

kiwigirl napisał(a):
muchador napisał(a):http://www.ak-split.hr/EN/vozni.red/Voz ... azaka.aspx to jest link do dworca autobusowego w Splicie sprawdź trasy i przewoźników - może któryś przejeżdża koło lotniska.
Muchadorze, znam tę stronę, ale poza miastem wyjazdu/przyjazdu i godzinami nie znalazłam na niej nic więcej - gdzie tam szukać TRASY danego przejazdu, skad wiadomo przez co jedzie dany autobus ?
bo przystanku "Split-lotnisko" czy kaśtel-lotnisko nie znalazłam :(

czy możecie mi potwierdzić ze lokalna linia 37 łączy lotnisko z Trogirem ?

bo z Trogiru do Sibenika to juz na pewno linie jakieś jadą

http://www.split-airport.hr/opcipodaci2_hr.htm

Prijevoz do grada:
Međugradska autobusna linija Split -Trogir br. 37 prolazi pored zračne luke svakih 20 minuta.

Znalazłem tylko coś takiego, ale skoro przewozi ludzi z lotniska do Splitu to przecież musi jakoś z Trogiru na lotnisko dojechać
vodzu413
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vodzu413 » 18.08.2008 14:08

wsiądź na przystanku w Trogirze do jakiegokolwiek autobusu, który leci do Splitu (jeżdżą stosunkowo często). Po 10 min jazdy wypatruj pasu startowego (autobus zatrzymuje się w pobliżu lotniska). W razie komplikacji poproś kierowce, żeby dał wam znać, kiedy macie wysiąść.
Nie taki diabeł straszny!

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone