Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

samolot,namiot,dwie baby ;) mała i duża - porady...

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
halla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) halla » 19.04.2006 10:09

Polecam dość ciekawa promocja w sky europe bilety do Splitu i Dubrownika od 54 zl:)
Za lot w jedną i drugą strone do Dubrownika za trzy osoby zapłaciłem 840 zł.
pytania:
Komunikacja - jak wygląda jazda stopem i czy nie ma problemu z komunikacja miejska np( podróz z lotniska będę około 20 30 trochę pózno) chciałbym dostac się na jakiś okoliczny kemping.
Następnym etapem chyba będzie Peljesac (ten sam problem jak się dostać ,stop ,komunikacja miejska?)

może ktoś tak jechał bardzo prosze o porady :)
pozdrawiam
Igor
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 19.04.2006 11:57

Witaj Igor! Ale się uśmiechnęłam, bo myślałam, że tu się meldują 2 baby (mała i duża) namiot i samolot :D .

W takim właśnie składzie - we dwie (tzn. mała i duża jeśli chodzi o wzrost :D ), z plecakami i samolotem z Bratysławy - rok temu zjechałyśmy od Zadaru po Ulcinj w Czarnogórze. Tu masz trochę naszych opowieści:
forum/viewtopic.php?t=9142&start=0
i tu też:
forum/viewtopic.php?t=9166&start=0

Dużo bajania, ale jakieś konkrety też się chyba znajdą :lol: . Gdybyś miał jakieś pytania jeszcze - daj znać.

Żeby Ci trochę zaoszczędzić czytania, to jeśli chodzi o nocleg, to w tych okolicach spałyśmy na kampie "U Dragana" w Kaśtelu Kambelovacu (autobusem na trasie Trogir - Split - przystanek Baletna Skola)

W tym roku tez lecimy z Bratysławy - ale do Dubrownika. Bilety też tanie jak barszcz kupiłyśmy w grudniu
:D Pozdrawiam serdecznie!
Ula
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 19.04.2006 13:00

Witam
Jesli spotkam takich stpopwiczow na trasie "samolot, namiot,dwie baby " to napewno pomoge ...
osobiscie polecam przejazd autobusem miejskim kilka przystanków na camping pod maslinom http://www.orasac.com/
halla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) halla » 19.04.2006 13:47

wielkie thx fajna relacja :)))

O stopie juz wszystko wiem vw;)
Resztę załatwia oczęta mniejszej baby;)
Rok temu zwiedziłem całą wyspe Hvar (autobus :twisted: daje radę)
Zdjęcia dołacze jak będe w domu :)

Najbardziej interesuje mnie jak wygląda sprawa z wydostaniem sie z lotniska w Dubrowniku koło 20 30 jak znam życie to pozniej .
Ta Maslina wyglada pozytywnie ...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 19.04.2006 15:03

Tak gwoli ścisłości to lotnisko nie jest w Dubrovniku ,tylko w Cilipi koło Cavtatu kilkanaście kilometrów na południe od "perły Adriatyku".
W zeszłym roku mieszkałem w Mlini- to jest na trasie Cavtat-Dubrovnik i widziałem dużo kursujących autobusów miejskich,więc myslę że z wydostaniem się z lotniska i dotarciem do Dubrovnika nie będziesz miał problemów.
Pozdrawiam.
http://www.airport-dubrovnik.hr/index_e.php
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 19.04.2006 17:33

Autobus z lotniska jeżdzi co 15 min jak pamiętam, chyba 9 a moż 15?, do póżnej nocy.Autobus miejski i tak kończy bieg na tym dworcu (PKS) i tu masz odjazdy do innych miast. Jak coś z nr pomyliłam, to Shtriga jutro poprawi :wink:
http://www.libertasdubrovnik.com/polazak.html

Maslina jest pozytywna i dojazd też autobusem 15 min. Jutro zapodamy nr. My tak podjeżdżałyśmy do Dubrownika
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2006 17:49

JachuG napisał(a):Witam
Jesli spotkam takich stpopwiczow na trasie "samolot, namiot,dwie baby " to napewno pomoge ...

Ja też bym się zatrzymał na pewno...weźcie ze sobą do pomachania małą chorągiewkę z logiem cro.pl - wtedy szanse na stopa się znacznie zwiększą :lol:
Pzdr
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.04.2006 18:32

slapol napisał(a):
JachuG napisał(a):Witam

Ja też bym się zatrzymał na pewno...weźcie ze sobą do pomachania małą chorągiewkę z logiem cro.pl - wtedy szanse na stopa się znacznie zwiększą :lol:
Pzdr

Yhm ,choragiewką :wink: najlepiej machajcie żołądkową gorzką i to dużą by z daleka było widać :D
halla
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) halla » 20.04.2006 00:05

wielkie dzieki :)
troche zdjęć z 2005 http://tiny.pl/g7pn
cos zepsułem i trzeba wybrac pokaz slajdów a potem w zakładce "max rozm" zmienic na "bez ograniczeń" albo klikac po kolei
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 20.04.2006 12:55

Fajne fotki - zwłaszcza te przyrodniczo-roślinne :wink: (te ślimaki!!! :D ). A z małej baby to na pewno zuch urośnie po takich przejściach :D
Powodzenia w Cro! I może do zobaczenia :D !
roseau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roseau » 29.06.2006 07:06

Jaka jest cena takiego przejazdu lotnisko- dubrovnik dubrovnik-orasac?? wie ktoś może?? :)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 29.06.2006 13:37

25-30 kun

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone