Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

samochodem z 11 miesięcznym dzieckiem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Asiunia79
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiunia79 » 08.02.2007 10:41

O parasolu czytałam , jako , że jeszcze jestem w domu przed powrotem do pracy bacznie śledzę to forum i wiele cennych informacji zakodowałam sobie w głowie.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 08.02.2007 13:55

Ja w zeszłym roku pod koniec czerwca jechałam z roczna córka na Krk, wspomnę ze autko było bez klimy jechaliśmy w dzień. Podróż zniosła wspaniale zreszta jak cały pobyt na wyspie. Podróz pokonaliśmy w dwóch etapach pierwszy dłuższy z noclegiem koło Ptuj. W drodze powrotnej bez noclegu a to tylko dlatego ze do domu sie jakoś szybciej jedzie. Nie polecam podrózy bez klimy. radze zabrac całą apteczke, smarowac kremem o duzy filtrze oczywiscie jakies schronienie na plazy od słonca też by sie przydało. Ale do odwaznych swiat nalezy. Pakuj manatki i w droge. Bede czekac na relacje wszystkie, bo w tym roku wczasy w Polsce na Mazurach. Ale za rok........... moze znowu Cro. Ech....... pomarzyć mozna. :)
Asiunia79
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiunia79 » 08.02.2007 14:22

A to ja przeczytałam jednym tchem (prawie) Twoją opowieść z pobytu na Chorwacji, super napisane , a te zdjęcia ....
Ciekawa jestem co zabierałaś oprócz podstawowej wyprawki dla Sebastianka ( tj. zupek, pampersów, kosmetyków, leków ). Czy mały miał pieluszki do wody czy też na golaska się pluskał ? Czy kremem z filtrem 60 do końca smarowałaś małego ? Mam tyle pytań , że w tej chwili wyleciały mi z głowy , będę się pytała w miarę, jak moja pamięć pozwoli, pozdrawiam.

Ps. Sebastianek to chyba jekiś model będzie, super maluszek. :D
michal27
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal27 » 09.02.2007 00:47

Witam

My pojechaliśmy z 11 miesięcznym synkiem 14 sierpnia do TUCEPI. Jechaliśmy nocą, na miejscu apartament bez klimy.
Co do upałów to mały zniósł je bezproblemowo - w tej miejscowości na plaży i przy deptaku masz drzewa - a tym samym cień - w najwieksze upały spacerowaliśmy sobie właśnie w cieniu.
Jedyne co to polecam jednak miec kwatere z klimą bo wieczory w pokoju czasami były niedowytrzymania.
Bierz małego-małą i w drogę - dziecko napewno będzie szczęśliwe.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 09.02.2007 08:33

Michale - brzdąc nie przyzwyczajony do klimy (bo jak sądzę w domu jej nie masz) łatwo może się pochorować przy zmianie klimatu spowodowanej włączoną klimą :?
druid
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) druid » 12.02.2007 12:28

michal27 napisał(a):Witam

My pojechaliśmy z 11 miesięcznym synkiem 14 sierpnia do TUCEPI. Jechaliśmy nocą, na miejscu apartament bez klimy.
Co do upałów to mały zniósł je bezproblemowo - w tej miejscowości na plaży i przy deptaku masz drzewa - a tym samym cień - w najwieksze upały spacerowaliśmy sobie właśnie w cieniu.
Jedyne co to polecam jednak miec kwatere z klimą bo wieczory w pokoju czasami były niedowytrzymania.
Bierz małego-małą i w drogę - dziecko napewno będzie szczęśliwe.

Czesc, w tym roku wybieramy sie ze znajomymi do Tucepi prawdopodobnie. Czy mozesz mi polecic jakies kwatery? BEde zobowiazany
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 12.02.2007 13:28

Asiunia79 napisał(a):A to ja przeczytałam jednym tchem (prawie) Twoją opowieść z pobytu na Chorwacji, super napisane , a te zdjęcia ....
Ciekawa jestem co zabierałaś oprócz podstawowej wyprawki dla Sebastianka ( tj. zupek, pampersów, kosmetyków, leków ). Czy mały miał pieluszki do wody czy też na golaska się pluskał ? Czy kremem z filtrem 60 do końca smarowałaś małego ? Mam tyle pytań , że w tej chwili wyleciały mi z głowy , będę się pytała w miarę, jak moja pamięć pozwoli, pozdrawiam.

Ps. Sebastianek to chyba jekiś model będzie, super maluszek. :D

Aaaaa ... !
Tu jesteś :)
Dostałam Twego maila z cro.pli .
I posłałam odpowiedź.

Jakby co ... to wiesz gdzie i co pisać 8)
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 12.02.2007 16:08

Asiunia79, w Chorwacji też mają małe dzieci i te dzieciaki muszą sobie radzić :)
Nie martw się na zapas, Dorotka zresztą pieknie wszystko opisała. Parę lat temu ja też jechałem z rocznym dokładnie dzieckiem. Mieszkaliśmy w namiocie (Eurocamp), auto bez klimy z 4 dorosłymi oprócz brzdąca.
Wg mnie osobiście to najistotniejsze jest aby małe śmigało zawsze w czapce, duzo piło, a mama musi meić ze sobą tonę smarowideł przed, w czasie i po opalaniu. Smarowania nigdy za dużo, bo w lipcowym, chorwackim słońcu wystarczy pół godziny aby wieczorem spać na stojąco. Wiem, bo Najlepsza z Żon tego doświadczyła :) Nie martw się jednak na zapas, na miejscu nie chuchaj i nie dmuchaj, małe sobie świetnie poradzi :)

Udanego wyjazdu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.02.2007 11:33

Da rade :!: :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

samochodem z 11 miesięcznym dzieckiem - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone