Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

[b]samochodem we wrzesniu[/b]

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pattinka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pattinka » 05.08.2005 12:24

Wybieramy sie we wrzesniu autkiem do cro ale..potrzebujemy sporo informacji jak długo się jedzie?ile kasy szykowac na benzyne?lepiej zapuscic sie głebiej czy tylko zatoka krvaner?....
moje gg 6337751 mających czas i nudzacych sie w domach prosze o porady :oops: pierwszy raz jade tak daleko wlasnym autkiem ......... :?
[/b]
gromek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gromek » 06.08.2005 08:48

Pattinka napisał(a):Wybieramy sie we wrzesniu autkiem do cro ale..potrzebujemy sporo informacji jak długo się jedzie?ile kasy szykowac na benzyne?lepiej zapuscic sie głebiej czy tylko zatoka krvaner?....
moje gg 6337751 mających czas i nudzacych sie w domach prosze o porady :oops: pierwszy raz jade tak daleko wlasnym autkiem ......... :?
[/b]

Czas jazdy zależy od Ciebie, jeśli nie jeździsz na codzień na długich trasach – jedź z noclegiem. Przed granicą austriacką jest przyzwoity motel: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link .
Paliwo w A i HR jest nieznacznie droższe niż u nas, w CZ i SLO ceny podobne. Jeśli chodzi o skalkulowanie kasy, to przyjmij 20-25% więcej niż wychodzi Ci z rachunku matematycznego, i nie zapominaj, że na miejscu też będziesz się przemieszczać.
Proponuję na początku zalogować się na kilka dni na Kvarnerze, a potem zjechać dalej w dół.
Jeśli będziesz jechać przez góry (w HR), musisz być wyjątkowo ostrożna, miejscami tamtejsze drogi są bardzo niebezpieczne, np. zakręty 180 st. i brak barierek, nie jedź tamtędy w nocy !
Ponieważ byłem już w HR cztery razy a piąty jadę we wrześniu, mogę odpowiedzieć Ci na większość pytań. Po prostu napisz...
Pattinka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pattinka » 09.08.2005 09:21

HEJ DZIEKI ZA ZAINTERESOWANIE:)
na ogół jezdze dużo i daleko,napisałeś cos o zjechaniu w dół myslisz ze warto jechcac w strone dubrovnika i przejechac dalmancje zobaczyc ja?moze pogoda jest tam ladniejsza moze wogole jest tam piekniej niz nad zatoką ...jak z noclegami ja nie lubie kupowac kota w worku i rezerwowac czegos ale moze tak bedzie bezpieczniej łatwo znalezc noclegi we wrzesniu ?planuje wyjechac cos ok 6-8 wrzesnia...mam nadzieje ze nocleg nie jest drogi napisz mi ceny w zł?co?wogole to te formum jest troche dziwne bo nawet nie wiem czy maila otrzymasz .. nie mozemy sie kontaktowac bezposrednio?a kiedy ty wyrusasz z kim jak moze podczepimy sie do was?hmm ja jade ze swoim chłopakiem ale wiecje osób zawsze rażniej pozdrawiam Pati :P :? 8O
Pattinka
Turysta
100 putan do...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pattinka » 09.08.2005 09:25

Jesli chodzi o te ceny to interesuja mnie podstawowe kryteria noclegów łózko toaleta parking kuchnia w kwaterach prywatnych za ile i jak szukac czy wogole szukac czy naprawde na miejscu chorwaci tłuką sie o turystów :) proponuja im noclegi ...czy regiony różnia sie cenowo jedzenie nocleg benzyna itd....mam ogólnie sto pytań jeszcze ....pa
Rataj
Globtroter
Re: 100 putan do...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rataj » 11.08.2005 14:56

Pattinka napisał(a):Jesli chodzi o te ceny to interesuja mnie podstawowe kryteria noclegów łózko toaleta parking kuchnia w kwaterach prywatnych za ile i jak szukac czy wogole szukac czy naprawde na miejscu chorwaci tłuką sie o turystów :) proponuja im noclegi ...czy regiony różnia sie cenowo jedzenie nocleg benzyna itd....mam ogólnie sto pytań jeszcze ....pa

Witam
My też jedziemy do Cro - wyjazd 03.09.2005 - może się gdzieś spotkamy.
Jeżeli chodzi o ceny noclegów to 2 lata temu byłem w okolicach Dubrownika. Byliśmy w 8 osób. Za kwaterę płaciliśmy po 10 Euro za osobę + klimatyczne. Kwatera super 4 pokoje połączone z tarasem, wszystkie od strony morza, dodatkowo z tarasu wejście do kuchni. Poniżej jeszcze mieliśmy do dyspozycji trawiasty taras z łóżkami polowymi. Ogólnie super. Jeżeli chodzi o znajdowanie kwatery to też nie powinno być problemu - ważne jednak aby zjechać z głównej trasy i poszukać trochę bliżej morza i dalej od drogi.
My jedziemy w kierunku Trogiru.
Jak chcesz coś wiedzieć to pisz - co wiem to powiem
gromek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gromek » 12.08.2005 19:00

Pattinka napisał(a):HEJ DZIEKI ZA ZAINTERESOWANIE:)
na ogół jezdze dużo i daleko,napisałeś cos o zjechaniu w dół myslisz ze warto jechcac w strone dubrovnika i przejechac dalmancje zobaczyc ja?moze pogoda jest tam ladniejsza moze wogole jest tam piekniej niz nad zatoką ...jak z noclegami ja nie lubie kupowac kota w worku i rezerwowac czegos ale moze tak bedzie bezpieczniej łatwo znalezc noclegi we wrzesniu ?planuje wyjechac cos ok 6-8 wrzesnia...mam nadzieje ze nocleg nie jest drogi napisz mi ceny w zł?co?wogole to te formum jest troche dziwne bo nawet nie wiem czy maila otrzymasz .. nie mozemy sie kontaktowac bezposrednio?a kiedy ty wyrusasz z kim jak moze podczepimy sie do was?hmm ja jade ze swoim chłopakiem ale wiecje osób zawsze rażniej pozdrawiam Pati :P :? 8O

Warto zjechać na południe ale musisz wziąć pod uwagę jak długi masz urlop. Potem musisz przecież stamtąd wrócić, a gnać na raz z Dubrovnika do Polski to trochę męczące, biorąc pod uwagę, że droga do Splitu jest taka sobie (Jadranska Magistrala). Moim zdaniem czym dalej na południe tym piękniej, osobiście bardzo lubię małe miasteczko nieopodal Dubrownika - Orebic, ale tylko we wrześniu jak nie ma tam tłumów. Wszczycie sezonu traci swój urok. No i chodzą stamtąd promy na Korcule. Na nocleg w apartamencie zakładaj ok. 25 EUR (za 2 os.) i będzie na apartament z kuchnią, łazienką, balkonem i często klimatyzacją.
Kota w worku nie kupujesz, kwaterę wybierasz sama. Bierzesz to, co Ci się podoba. Tylko musisz być w miarę wcześnie, to ważne.
My jedziemy po 12 września, dokładnej daty jeszcze nie znam, uzależniamy to od urlopu mojej drugiej połówki. Jak system nad którym pracuje ruszy bez problemów 12.09, możemy śmiało 14 gnać do CRO, a jak nie kilka dni później.
Jeśli chodzi kontakt alternatywny dla forum to może GG, podaj mi swój nr mailem, jeśli nie chcesz go upubliczniać i napisz w jakich godzinach jesteś przy komputerze.
Pozdrawiam. Piotrek
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 21.08.2005 09:02

Warto zjechać na południe ale musisz wziąć pod uwagę jak długi masz urlop. Potem musisz przecież stamtąd wrócić, a gnać na raz z Dubrovnika do Polski to trochę męczące, biorąc pod uwagę, że droga do Splitu jest taka sobie (Jadranska Magistrala). Moim zdaniem czym dalej na południe tym piękniej, osobiście bardzo lubię małe miasteczko nieopodal Dubrownika - Orebic, ale tylko we wrześniu jak nie ma tam tłumów. Wszczycie sezonu traci swój urok. No i chodzą stamtąd promy na Korcule. Na nocleg w apartamencie zakładaj ok. 25 EUR (za 2 os.) i będzie na apartament z kuchnią, łazienką, balkonem i często klimatyzacją.
Kota w worku nie kupujesz, kwaterę wybierasz sama. Bierzesz to, co Ci się podoba. Tylko musisz być w miarę wcześnie, to ważne.
My jedziemy po 12 września, dokładnej daty jeszcze nie znam, uzależniamy to od urlopu mojej drugiej połówki. Jak system nad którym pracuje ruszy bez problemów 12.09, możemy śmiało 14 gnać do CRO, a jak nie kilka dni później.
Jeśli chodzi kontakt alternatywny dla forum to może GG, podaj mi swój nr mailem, jeśli nie chcesz go upubliczniać i napisz w jakich godzinach jesteś przy komputerze.
Pozdrawiam. Piotrek[/quote]

Witaj pięknie
A ja durnowaty ślęczę godzinami nad postami na forum szukajac czegoś takiego.Podaj proszę info, jak jest z apart. bezpośrednio przy plaż i jak ona jest/skały,żwir,kamienie/?
Poniżej moje dwa posty z forum z pełnymi danymi o co mi chodzi.
Pozdrawiam
Janusz

>>Witaj.
Nasatwiłem się w tym roku we wrześniu właśnie na Pejasać.Dziwnie mało informacji na jego temat jest na forum.Czy w swoich "spacerach"po półwyspie widziałeś jakieś podobne chaty z apart.,od strony zachodniej?Oczywiście chodzi mi o min,odległość od morza i przynajmiej fragment choćby żwirowej plaży, a nie same skały.Jakiej mogę spodziewać się ceny za apartament dla 2 osób w 1-szej poł.września?Jadę w ciemno i za każda informację będe wdzięczny,tak Tobie,jak i innym zorientowanym co do Plejasaća
Pozdrawiam
>>Janusz

>Witajcie cro(wszyscy) życzliwi.
Nieubłaganie zbliża sie 03.09.kiedy to ruszam na Plejasac i jak dotąd żadnego namiaru.Czyżby nowicjusze na forum byli mniej godni?Jak dotąd nie stwierdziłem tego.Może stawiam sobie zbyt duże wymagania?Dużo pstrykam i kręcę/foto,film/stąd stała bytność przy plaży;poza wygodą,daje mi sznsę na łapanie każdego światła a strona zach.półwyspu dodatkowo niesamowite zachody słońca,chyba najpiekniejsze w pd.Europie.Jak wspomniałem będę wdzieczny za każdą informację w zamian z rewanżem dostępu zinteresowanym do zobrazowanych wspomnień po powrocie na mojej stronce.

>icon_redface.gif
>Przeciwnikom kryptoreklamy mój adres prywatny:interfam@mp.pl lub GG:2048174,oraz: jbogucki@tlen.
Pozdrawiam z nadzieją
>Janusz
kinta
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kinta » 23.08.2005 01:17

[quote="gromek"]
Czas jazdy zależy od Ciebie, jeśli nie jeździsz na codzień na długich trasach – jedź z noclegiem. Przed granicą austriacką jest przyzwoity motel: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link .
Paliwo w A i HR jest nieznacznie droższe niż u nas, w CZ i SLO ceny podobne. Jeśli chodzi o skalkulowanie kasy, to przyjmij 20-25% więcej niż wychodzi Ci z rachunku matematycznego, i nie zapominaj, że na miejscu też będziesz się przemieszczać.
Proponuję na początku zalogować się na kilka dni na Kvarnerze, a potem zjechać dalej w dół.
Jeśli będziesz jechać przez góry (w HR), musisz być wyjątkowo ostrożna, miejscami tamtejsze drogi są bardzo niebezpieczne, np. zakręty 180 st. i brak barierek, nie jedź tamtędy w nocy !
Ponieważ byłem już w HR cztery razy a piąty jadę we wrześniu, mogę odpowiedzieć Ci na większość pytań. Po prostu napisz...[/quote]

szkoda, że nie można na priv...
więc tak, opłaty już generalnei znam (słowacja, austria - winiety)
ale w słoweni są bramki i tu pytanko, lepiej mieć jakąś walutę, czy lepiej karta?
a jeśli waluta, to tolary czy euro?
druga sprawa - kuny, brać z Polski, czy wymieniać z euro w chorwacji?
a może karta+bankomat?
bo nie wiem czy wziąć euro w zasadzioe tylko na opłaty za apartament, a reszta na przykład kuny, cyz lepiej generalnie wziąć euro, czy najlepiej tylko karta?
jakbyś chciał, to odpisz na priv kinta(małpa)wp(kropka)pl
będę wdzięczny.
pozdrawiam
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 23.08.2005 02:49

Tez okolo 12-14 wrzesnia wreszcie uda sie nam wyjechac...mysle ,ze w rejon Omisia lub dalej w strone Dubrownika...
Inka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inka » 26.08.2005 09:10

więc tak, opłaty już generalnei znam (słowacja, austria - winiety)
ale w słoweni są bramki i tu pytanko, lepiej mieć jakąś walutę, czy lepiej karta?
a jeśli waluta, to tolary czy euro?

cześć, jesli masz mozliwość kupienia troche tolarów, to na słoweńskie autostrady to jest najlepsze rozwiązanie. Jesli będziesz płacic w Euro to ceny sa zaokraglone w górę :wink: , a ewentualna resztę i tak dostaniesz w tolarach.

pozdrawiam, Inka
Izowita
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izowita » 26.08.2005 10:00

ja zawsze jak jadę kupuje w kantorze monety euro i to jak najdrobniejsze do tego bilon jest tańszy.Przy bramce zawsze daje odliczoną sume
Tolary sie nie kalkulują bo zawsze zostaja i nie wiadomo co z tym zrobić.
A monety euro zawsze mozna wydać potem chocby na lody

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone