Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Samochodem na plaży

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gryfol
Turysta
Samochodem na plaży

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gryfol » 15.02.2009 19:58

Witam wszystkich,

W Chorwacji byłem jak dotąd raz - na wyspie Vir.
Kwaterę miałem znacznie oddaloną od morza, jednak możliwe było parkowanie albo przy samej plaży, albo wręcz na jej skraju 8O - taki szczyt wygody. Ma to znaczenie gdy jest się z trójką dzieci i ma się masę sprzętu.

Moje pytanko: czy w innych rejonach Chorwacji jest podobnie, czy też raczej jest to wyjątek na wyspie Vir.

Odpiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia. Czy tam gdzie byliście możliwe było zaparkowanie bardzo blisko legowiska ?
Chcę uniknąć targania pontonów i innego dobytku po 500 m w jedną stronę
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2009 20:04

Z parkowaniem nie ma żadnego problemu o ile............koło plaży jest do tego miejsce.
Różnice polegają tylko na tym czy owo miejsce jest za free czy trzeba płacić.
Mnie też kiedyś interesowało takie rozwiązanie podróżując z małymi dziećmi + lodówka, materace itp niezbędne pierdoły :wink:
Tak, że nie jest to tylko wyjątek z Vir-u
Gryfol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gryfol » 15.02.2009 20:07

Dzięki za odpowiedź.
Bardzo proszę podzielcie się doświadczeniem

Wpiszcie nawę miejscowości w której wypoczywaliście i dajcie krótki opis jak to tam wyglądało
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 15.02.2009 20:08

Wszystko zależy jak sie leży.Rok temu miałem taką kwaterkr że plułem z balkonu do wody.Zazwyczaj płacisz więcej za kwaterke nad wodą i parkig
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 15.02.2009 21:15

Darmar napisał(a):Wszystko zależy jak sie leży.Rok temu miałem taką kwaterkr że plułem z balkonu do wody.Zazwyczaj płacisz więcej za kwaterke nad wodą i parkig

Plaża przed domem jest zaletą jeśli miejsce ma doprowadzone kanalizacje, jeżeli nie, to może być problem z zanieczyszczeniem morza, bo rzadko szambo jest zrobiony zgodnie z przepisami.

:roll:
heza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) heza » 15.02.2009 21:43

Witam.
Będąc swego czasu w miejscowości Brodarica k. Sibenika widziałem plażę do której to można spoko dojechać samochodem. Na samym początku miejscowości (od strony Sibenika) jest wjazd na parking przy samej plaży, auta stoją prawie w wodzie. Zresztą cała miejscowość ma drogę lokalną tuż przy wodzie. Mam gdzieś zapewne fotki z tej miejscowości lecz nie nauczyłem się jeszcze wklejać. Byłem tam trzykrotnie i było całkiem przyzwoicie, płaciłem po 10 E za osobę. Gdzieś na forum zapewne jest więcej info.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 19.02.2009 14:58

Obrazek
Obrzeża Makarskiej od strony Splitu. Jest tam droga wzdłuż plaży, po której można spokojnie jeździć - nie jestem tylko pewien, czy przypadkiem w szczycie sezonu jej nie zamykają. Nawet Makarska może być cicha i spokojna - zdjęcie zrobiłem 22 maja zeszłego roku. Jan.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 19.02.2009 15:19

Kilkukrotnie byliśmy na prawie odludnej plaży miedzy Vodicami a Jadriją (dojazd od tej drugiej). Praktycznie dojazd aż pod samą wodę.

Widok na Jadriję
Obrazek

w oddali Vodice
Obrazek
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 19.02.2009 16:02

W zeszłym roku w Viganju parkowałem przy plaży, na Ciovo również jak i na Uglianie. Ogólnie mówiąc jak powiedział Piotrek, raczej nie ma z tym problemów.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone