Hej,
czy ktoś się orientuje czy na wyspę Dugi Otok można dostać się promem razem z samochodem (pewnie z Zadaru)?? i czy jest tam wystarczająco miejsc noclegowych typu kwatera czy raczej nie ma co się pchać i lepiej zostać gdzień na wybrzeżu.
jarek_jd napisał(a):Hej,
czy ktoś się orientuje czy na wyspę Dugi Otok można dostać się promem razem z samochodem (pewnie z Zadaru)?? i czy jest tam wystarczająco miejsc noclegowych typu kwatera czy raczej nie ma co się pchać i lepiej zostać gdzień na wybrzeżu.
jarek_jd napisał(a):dzięki za cenne wskazówki - zwłaszcza ze szczurkami
myślisz że w sierpniu da radę znaleźć jakąś kwaterę - ile może to kosztować. Czy jest szansa żeby wypożyczyć tam motorówkę do zwiedzania kornati?
Tokis napisał(a):Mysmy na dziko spali nad zatoczką - oto dojazd do niej (warto!):
Tokis napisał(a):Płynąc z tej zatoczki wplaw w prwo wzdłuż skał , z płetwami maska i rurką dopływasz po ok 800m do wodnej groty która ma otwór u góry. W grocie jest mała podziemna plaża! Do środka wpływa się bez klopotu tylko trzeba uważać na głowę bo przez kilka m niski korytarz - wrażenia niezapomniane! Po drodze kilka innych mniejszych wodnych grot. Wspaniała przejrzysta woda. Pozdr.
gaba123 napisał(a):Och dzięki!. Bo tak sobie ją upatrzyłam na google earth, że nie mogłam oczu oderwać , dopiero później zaczęłam praktycznie myśleć . Wprawdzie wszelkie próby rezerwacji last minute zakończyły się fiaskiem, ale i tak spróbuję. Pozdrawiam!
gaba123 napisał(a):Dzięki, właśnie wyruszam, juuupppii!!
Online ticket is valid for any voyage on the selected date, but does not guarantee boarding for a specific departure time..
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi