Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Samochodem i promem na Hvar!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 01.04.2008 11:30

Dr Seselj napisał(a):No i nie przesadzałbym z tą trudnością trasy przez Bośnię. Myślę, że niewiele się różni od chorwackiej jedynki przez Plitvice i Knin, a widoki jednak lepsze.

Jak dla mnie Bosnia to dzicz.Sposob w jaki zostalem potraktowany ze swoja przyjaciolka na granicy HR/BiH, byl niedopuszczalny.Takie traktowanie moze uchodzi w krajach arabskich a nie w cywilizowanym swiecie!Napewno nie zdecyduje sie wiecej na wjazd do BiH
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 01.04.2008 11:53

Wszędzie może się przytrafić przykry incydent, ale nie można chyba wydawać tak stanowczych osądów. Myślę, że niemiłych sytuacji z udziałem mundurowych miałem w ciagu ostatnich 5 lat podobną ilość we wszystkich krajach b. Jugosławii. Nie można generalizować.
aniaxxx1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaxxx1 » 01.04.2008 16:51

Marcin29
Bardzo prosze napisz przez jakie wieksze miasta jedziesz oraz podaj namiar na nocleg
dziekuje
aniaxxx1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaxxx1 » 01.04.2008 17:26

Katarzyna Głydziak Bojić

Bardzo cie prosze napisz na moj mail
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
slowo zeby wyswietlil mi sie twoj adres bo mam pare waznych pytan do ciebie odnosnie Hvar
Dziekuje
Pozdrawiam
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 01.04.2008 23:21

aniaxxx1 napisał(a):Marcin29
Bardzo prosze napisz przez jakie wieksze miasta jedziesz oraz podaj namiar na nocleg
dziekuje

jade Rzeszow-Barwinek-Presov-Kosice-Miskolc-Budapest-Nagykanizsa-Zagreb-Bosiljevo i w dol A1 do Splitu
cale 1100km :wink:
namiary na @, podaj swoj
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 01.04.2008 23:24

Dr Seselj napisał(a):Wszędzie może się przytrafić przykry incydent, ale nie można chyba wydawać tak stanowczych osądów. Myślę, że niemiłych sytuacji z udziałem mundurowych miałem w ciagu ostatnich 5 lat podobną ilość we wszystkich krajach b. Jugosławii. Nie można generalizować.

Nie odpowiada mi przeszukiwanie bagaznika do kazdego szczegolu, traktowanie kobiet jak przedmiotow, ewentualnie jak powietrza
powiem tak, jestem spokojny i normalnej postury ale gdyby ten jelop na bramce nie byl w pagonach to zrobil bym mu sparring zamiast sie uzerac z gruszka :?
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 03.04.2008 09:26

Rozumiem. Mi za to np. kilkakrotnie sprawdzali numery silnika itd. Słoweńcy oraz raz Chorwaci. Zawsze znajdą się nadgorliwi służbiści albo frustraci. Inna sprawa, że często odpowiednia konwersacja (najlepiej w ich języku) prowadzi do spadku napięcia i szybkiego odjazdu.
Muszę jednak w sumie przyznać, że częściej jednak w tamtych regionach, nawet jeśli straciłem na mundurowych kilka minut, to rozmowa była sympatyczna i nie było żadnych komplikacji.
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 18.04.2008 17:22

rich72 napisał(a):Nie jeżdżę jak murzyn, więc podróż do Splitu lub dalej na południe dzielę na 2 razy. Do Rijeki spokojnie dojeżdżasz w 1 dzień, pakujesz się na prom i wypoczywać popijając Karlovacko i podziwiając widoki i kładziesz się spać. Rano jesteś w Starim, Gradzie, Korculi czy gdzie tam jeszcze, nawet w Dubrowniku, wypoczęty, umyty, pachnący i piękny. Dodatkowo masz cały dzień na ewentualne szukanie noclegu lub samo wczasowanie się, tak więc 1 dzień urlopu więcej za około 300-400 zł więcej wybierając opcję kabinową bo "deck" wychodzi jeszcze mniej zrównując się prawie z kosztami przejazdu jeśli wliczyć w to nocleg, a Radom to znowu kilka godzin dalej niż my mamy :D

Też płynołem tym promem w zeszłym roku z Rijeki do Stari Grad.Jestem bardzo zadowolony !Piekne widoki/ nawet w nocy/,nie ma tu mowy o sztormach i bujaniu - płynie jak po ''masle''. Rano wyspani, po natrysku na śniadanko -wliczone w cene noclegu/ stół szwedzki/ i nikt z nas nie pamiętał wcześniej przebytej drogi .Może to troche kosztuje, ale jak dobrze policzyć to wybór jest prosty.-Pozdrawiam.
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 29.05.2008 12:47

mayorbien napisał(a):
aniaxxx1 napisał(a):mayorbien
czy dobrze patrze , ze za samochod na promie ze Split do Hvar trzeba zaplacic ok 65 eur?

Z Split do Stari Grad (na wyspie Hvar) płacisz:
Za osobę - 32 kun
Za auto do wysokości 1.8 m - 216 kun
Za auto do wysokości 5 m - 400 kun

Aktualnie ceny są inne / od 01.06.2008
Za osobę - 42 kuny
Za auto do wysokości 1.8 m - 286 kun
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Samochodem i promem na Hvar!!!!!! - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone