Witam,
mam pare pytań odnośnie pierwszego wyjazdu dp\o Chorwacji
Z góry przepraszam że nie przeżuciłem całego forum w odpowiedzi na moje ptania ale potzrbuje w miare szybko dowiedzieć się paru spraw ponieważ musze termin urlopu podać w pracy.
- Jestem z Cieszyna (na granicy pol-czech) Chorwacje znam jedynie z mapy i nic mi nie mówią zabardzo nazwy ośrodków ani obszaró.
Chciałbym pojechać końcem lipca na 4 dni pod namiot na jakoms "miejscówke" typu blisko plaży, barek, niedaleko miasta, ewentualnie jakis basenik. Niewiem czy jest mozliwość wzięcia własnego namiotu, zamierzam jechac razem z dziewczyna i mamy 4 osobowy namiot.
Podejrzewam że miejsc o jaki pytam jest setki, ale zalezałoby mi żeby było to jak najbliżej polskiej granicy czyli najkrótszy dojazd, z uwagi że bede jechał nocą. Po drugie czy właśnie jest miejsce gdzie mozna jedynie za parking i własny namiot zapłacić? Czy trzeba wykupywać na miejscu. Rozumiem ze kemping czy też namiot duży dla 2-os będzie dużo drozszy.
Co do zaopatrzenia samochodu to poczytałem na stronie cro.pl że potrzebuje:
-winiety
-kamizelke odblaskową
-trójkąt i gaśnice
Wybaczcie że nie przeczytałem w innym dziale o polecanych miejscówkach, ale niebardzo wiem gdzie one leżą, a tak jak pisze szukam osrodka bliżej polski.