Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Samochodem do Chorwacji, pod namiot, pare pytań.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
leszczu2323
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszczu2323 » 23.05.2010 17:17

Witam,
mam pare pytań odnośnie pierwszego wyjazdu dp\o Chorwacji
Z góry przepraszam że nie przeżuciłem całego forum w odpowiedzi na moje ptania ale potzrbuje w miare szybko dowiedzieć się paru spraw ponieważ musze termin urlopu podać w pracy.
- Jestem z Cieszyna (na granicy pol-czech) Chorwacje znam jedynie z mapy i nic mi nie mówią zabardzo nazwy ośrodków ani obszaró.
Chciałbym pojechać końcem lipca na 4 dni pod namiot na jakoms "miejscówke" typu blisko plaży, barek, niedaleko miasta, ewentualnie jakis basenik. Niewiem czy jest mozliwość wzięcia własnego namiotu, zamierzam jechac razem z dziewczyna i mamy 4 osobowy namiot.
Podejrzewam że miejsc o jaki pytam jest setki, ale zalezałoby mi żeby było to jak najbliżej polskiej granicy czyli najkrótszy dojazd, z uwagi że bede jechał nocą. Po drugie czy właśnie jest miejsce gdzie mozna jedynie za parking i własny namiot zapłacić? Czy trzeba wykupywać na miejscu. Rozumiem ze kemping czy też namiot duży dla 2-os będzie dużo drozszy.

Co do zaopatrzenia samochodu to poczytałem na stronie cro.pl że potrzebuje:
-winiety
-kamizelke odblaskową
-trójkąt i gaśnice

Wybaczcie że nie przeczytałem w innym dziale o polecanych miejscówkach, ale niebardzo wiem gdzie one leżą, a tak jak pisze szukam osrodka bliżej polski.
leszczu2323
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszczu2323 » 23.05.2010 17:44

zapomniałem nadmienić że myslałem patrząc na mapie na miejscowość umag do której mam 890km na półwyspie Istria ale chciałbym sie zdac na wasze opinie.
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 23.05.2010 17:47

Z Cieszyna najbliżej będziesz miał na Istrię /np. Umag ok. 850 km/ jadąc przez CZ, A i SLO. Z namiotem to tylko kempingi, gdzie płacisz za kwaterę w zalezności od standartu kempingu. Cztery dni to trochę mało na taki piękny kraj...
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 23.05.2010 17:51

leszczu2323 napisał(a):zapomniałem nadmienić że myslałem patrząc na mapie na miejscowość umag do której mam 890km na półwyspie Istria ale chciałbym sie zdac na wasze opinie.

Umag kemping
leszczu2323
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszczu2323 » 23.05.2010 20:29

no i już problem, bo obejrzałem dokładnie stronke tego ośrodka i w przypadku tzw. parceli czyli własnego namiotu minimalna ilość nocy wynosi 5 a ja góra o 4 myslałem. A w przypadku namiotu Bunglow to niebardzo rozumiem bo pisze że cena za namiot wynosi w tym okresie najdroższym 348 zł w przeliczeniu na polskie, tylko niewiem czy to od osoby czy od namiotu gdzie mogą sie zmieścić 4 osoby dorosłe i 2 dzieci.
Pytanie mam jeszcze jedno, ponieważ winiety wyjdą mnie na tydzień austria i czechy 220 koron i 7 euro, a ile w samej chorwacji za autostrady zapłace?

Może wiecie czy w tym ośrodku jest opcja do dogadania sie że zamiast 5 nocy tylko 3 naprzykład.
tomekm67
Croentuzjasta
Re: Samochodem na Chor, pod namiot ,pare pytań:-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 23.05.2010 20:48

leszczu2323 napisał(a):na Chorwacje, przeżuciłem,ptania,potzrbuje, zabardzo, obszaró, jakoms, niedaleko, Niewiem, niebardzo,bliżej polski.

Głęboko wierzę, że jak dojedziesz ze swoją dziewczyną do Chorwacji, to będziesz mógł, bez problemu, porozumieć się z Chorwatami. Tego Ci życzę.
leszczu2323
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszczu2323 » 24.05.2010 05:41

6 lat mieszkałem na ukrainie od urodzenia więc gubie troche litery, za to mówie bezbłędnie.
Więc jak myslicie na umag kampie byłaby opcja sie dogadać co do ilości skróconej dni, oraz ewentualnej ceny??
A pytanie 2 czy cena 348 dotyczy całego namiotu czyli za 6 osób?
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 24.05.2010 12:51

A nie lepiej na tak krótki czas poszukać apartamentu?
Cenowo wyjdzie trochę drożej, ale nie będziesz miał tyle problemów. A "jedzonko" przygotujesz sobie w domciu na gazie i będzie ciepłe:)
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 24.05.2010 13:28

Na Istri masa kampingów jak wjedziesz na migistralę Adriatycką będzie jeden za drugim, na pewno na większości z nich nie będzie trzeba placić za 5 nocy. Im mniejszy kamping tym tańszy i nie oznacza to, że standard dużo gorszy.
leszczu2323
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszczu2323 » 24.05.2010 16:26

właściwie to zalezy mi żebym mógł rozbić sie własnym namiotem, a na umag kempie widze ze zdjęć ze są baseny i cały ośrodek co bardzo mi odpowiada. Apartamenty raczej odpadaja, bo prawde mówiąc dużo kasy pójdzie na paliwo ok 700 zł i przygotowanie auta pare groszy więc to na tyle dużo że wole mniejszym kosztem wyjść za noclegi:-)
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Samochodem na Chor, pod namiot ,pare pytań:-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.05.2010 16:48

leszczu2323 napisał(a):Witam,
Z góry przepraszam że nie przeżuciłem całego forum w odpowiedzi na moje ptania ale potzrbuje w miare szybko dowiedzieć się paru spraw ponieważ musze termin urlopu podać w pracy.

:roll: :roll: :roll:
leszczu2323
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszczu2323 » 24.05.2010 18:12

pisałem już że puźno zaczełem się uczyć polskiego, a w 2 podstawówce uczyłem sie dopiero mówić, jak inni już normalnie pisali więc nie wytykajcie mi błędów w pisowani. (mature zdałem :D )
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.05.2010 19:59

A to spoko! Trzeba było tak od razu :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2010 20:01

anakin napisał(a):A to spoko! Trzeba było tak od razu :wink:

Przecież pisał o tym.....7 postów wyżej :wink: :lol:
leszczu2323
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszczu2323 » 24.05.2010 21:07

oki skoro już jesteśmy zgodni to prosze o odpowiedź, czy z waszego doswiadczenia w umag kampie można sie dogadać?? Bo z tego co widze to fajne tam baseny i cały ośrodek.
Ponadto nie bardzo rozumiem czy cena 348 w okresie końca lipca za namiot bungalow czyli od nich w którym mieszczą się 4 osoby dorosłe plus 2 dzieci to cena od osoby za noc czy za cały namiot?
Ostatnia sprawa jeżeli nie umag, to w pobliżu jaki ośrodek polecicie z możliwościa rozbicia własnego namiotu? pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone