Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Samochodem do Chorwacji, pod namiot, pare pytań.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.05.2010 08:58

Piotrek_B napisał(a):
anakin napisał(a):A to spoko! Trzeba było tak od razu :wink:

Przecież pisał o tym.....7 postów wyżej :wink: :lol:

Taaaa........ :wink: :wink: :wink:
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 02.06.2010 07:50

Czlowieku, wiekszość z nas kocha Chorwację za totalną wolność. Weź namiot, dziewczynę, wsiądźcie w samochód, mapa na kolana i w drogę. Śmiało. Miejsc na rozbicie namiotu jest masa! Plaże jedna piękniejsza od drugiej. Ludzie bardzo mili. Jeśli chcesz jechać do Umag jedż. A jeśli Ci się tam nie spodoba tu wzdłuż wybrzeża jak wyżej pisałam kamping za kampingiem. Korzystaj w wolności, złap wiatr we włosy i żyj!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2010 10:47

leszczu2323 napisał(a):no i już problem, bo obejrzałem dokładnie stronke tego ośrodka i w przypadku tzw. parceli czyli własnego namiotu minimalna ilość nocy wynosi 5 a ja góra o 4 myslałem.

Polecam przeczytać FAQ
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.06.2010 12:16

Pare lat temu zanim dotarlismy na nasz ulubiony camp Ulika to kilka wczesniejszych tez bralismy na 1 nocke. Tez jezdzimy na Istrie bo najblizej. Czesto doliczali jakies % za krotki pobyt ale klopotu z rozbiciem wlasnego namiotu nigdy nie bylo. Dogadasz sie bez klopotu jak masz lizniety choc troszke angielski. Zreszta Polski czy Ukrainski-Rosyjski tez OK. Na maks 4 nocki troche by mi sie nie chcialo jechac tym bardziej ze przy tak niedlugim pobycie wiekszosc kosztow to moze byc wlasnie dojazd (paliwo, winiety, jakies asistance, ewentualne mandaty itd).

Powodzenia w dobrych wyborach

Campow tam od groma wiec z pewnoscia cos dla siebie znajdziecie
jacek36
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek36 » 07.06.2010 17:15

leszczu2323 napisał(a):zapomniałem nadmienić że myslałem patrząc na mapie na miejscowość umag do której mam 890km na półwyspie Istria ale chciałbym sie zdac na wasze opinie.

5 km od Umag jest mała miescowość Savudrija i piekny camping,naprawde polecam, bylem w tamtym roku tydzień, bylismy zachwyceni położeniem,Jest basem, sa domki i mnostwo miejsca pdo namioty!w miasteczku super knajpeczki,bazar,bank,sklepy...wszystko pod ręka...
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 10.06.2010 11:04

Jeśli na kilka dni to ja pojechałbym nad Bałtyk, pogoda jest fajna więc masz pewność, że będzie gorąco.
malagosa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 12.06.2010 11:29

Tydzien na Chorwację to mało, bedzie smutno tak szybko wyjeżdżać.
No, ale żeby złapać bakcyla i na przyszły rok planować cos większego - jakieś gorące południe Dalmacji.
Naprawdę można jechać bez szczególnych planów - przejeżdzając przez słoneczne miejscowości od początku półwyspu Istria bedziecie widzieć strzałki do różnych kempingów - w kazdym miejscu można zajechać lub zaparkować na ich parkingach i powiedzieć po polsku, że chce się rozejrzeć. I jechać dalej albo zostać na noc. Chyba nie trafiłam na kemping z normami czasowymi jeszcze w moim życiu, pech że ten polecany takie ograniczenia ma.
W każdym miejscu są inne plaże, ale raczej lepiej nastawić sie na pływanie z rybkami. A jak leżenie, to na drobnych/grubszych kamykach lub skalnej półce na czymś miekkim - materac z ręcznikiem najbardziej wygodny na długie godziny leżenia. Woda z kamykami, której nie mąci piasek jest krystalicznie przejrzysta.
Czasem kampingi mają standard oznaczony gwiazdkami - od czterech gwiazdek już dosyc luksusowo, przestronnie i drogo.
Dodam że im większy namiot, tym lepiej - 4-osobowy dla dwóch osób to minimum, bo przy tych wielkich wysokich, gdzie wchodzi się na stojąco takie malutkie to szczyt niewygody wakacyjnej - taka moja obserwcja. I chyba zalicza się cenowo do mniejszych. Zresztą to różnica paru kun. Płaci się za jeden namiot, samochód i za każdą osobę - wszystko razem. Nie zdarza się opcja zostawienia samochodu gdzieś na poboczu szosy. Można wybrać sobie wydzieloną ponumerowaną parcelę i zapłacić za nią ryczałtowo - chyba bez względu co się na niej postawi bo chyba widziałam dwa samochody i dwa namioty na takiej (zaraz ktoś nakrzyczy że nie udzielam pewnych informacji). I zawsze oddzielne opłaty za osoby - zużyta woda i scieki na osobe. Kultura, spokój, nikt nie narusza ci twojego terytorium wkoło namiotu, żadne codzienne przedmioty nie giną gdziekolwiek zostaną zostawione.
Ostatnio edytowano 12.06.2010 12:38 przez malagosa, łącznie edytowano 1 raz
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 12.06.2010 11:44

malagosa napisał(a):Tydzien na Chorwację to mało, bedzie smutno tak szybko wyjeżdżać.
No, ale żeby złapać bakcyla i na przyszły rok planować cos większego - jakieś gorące południe Dalmacji.

W sumie do Zadaru wychodzi troszkę więcej km (50-100 zależy skąd jedziesz) niż do Puli.Godzina więcej autostradą i jesteś w Dalmacji.
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Samochodem do Chorwacji, pod namiot, pare pytań. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone