Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Samochód z kratką!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pokemon
Podróżnik
Samochód z kratką!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pokemon » 28.08.2005 15:49

Długo szukałem i nie znalazłem podobnego wątku wiec mam pytanie.
Czy wielu z Was jezdziło do Cro "samochodami z kratką"?Jak wiem jest to chyba polski wynalazek i nie wiem jak reaguja na to za granica.Chodzi mi o to czy moga byc jakies problemy gdziekolwiek z autem osobowym zrejestrowanym jako ciężąrowe.
Czy nie bede musial placici za autostrade jak za TIR-a ? :))
Mam nadzieje ze przesadzam z przezornoscia :)
Pozdrawiam
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 28.08.2005 17:01

byłem takim samochodem już trzy razy i żadnych komplikacji. Na granicy ustawiałem sie normalnie a nie na pasie dla Tirów a za autostrady płaciłem normalnie. Przy płaceniu za autostradę podjeżdżasz i płacisz więc kasujący nie wie jako co jest zarejstrowany twój samochód. Poza tym jak piszesz to tylko polski wynalazek więc za granicą pewnie nie mają pojęcia że można osobówkę zarejstrować jako ciężarówkę.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.08.2005 17:07

Wskazane, abyś przekraczał granicę na przejściu, który obsługuje ruch towarowy a nie tzw. lokalny, gdyż może Cię jakiś służbista z niego wykopać. Ja jeździłem wielokrotnie bez bóli, ale w internecie czytałem, że przypadki zawróceń się zdarzały.
Pozdrawiam
FUX
Pokemon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pokemon » 28.08.2005 17:17

Okej wielkie dzieki to chcialem usłyszec :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi