Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Sam dół" i Czarnogóra

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzysiekm
Croentuzjasta
"Sam dół" i Czarnogóra

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 26.03.2005 08:52

W zeszłym roku byliśmy na makarskiej,teraz zamierzamy pojechać jeszcze dalej bo "na sam dół" Chorwacji i nad zatokę kotorską.
Ostatnim znanym mi campingiem jest Dole w Żivogośce,proszę zatem o wszelkie informację campingów i miejsc z zatoką kotorską włącznie.
Który camping polecacie,czy wypuścić sie do Czarnogóry na camping czy spać w Cro a Czarnogórę zwiedzić dojeżdzając?
Planuję to na początek lipca.
Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 26.03.2005 15:32

Hej!
Sam dół i kraniec świata w dawnej Jugosławii w ogóle to Ada Bojana w Czarnogórze. Kamp jest naturystyczny o czym sie dowiedzieliśmy dopiero po przyjechaniu, co nie przeszkodziło nam zostać 2 dni :) Przeszkadzają za to komary bo to rozlewiskowe ujście rzeki. Kamp jest znakomita baza do zwiedzania tej dzikszej Czarnogóry, szczególnie okolic Jeziora Szkoderskiego. Jak się ma czas to można zrobić wypad do Albanii przez małe przejście graniczne niedaleko. Nam się nie udało bo kolejka była na cały dzień stania i odprawiana w tempie radzieckim, a nie mieliśmy tyle czasu. Nie wiem czy tam jest tak zawsze :)
Z Chorwacji jak chcesz zwiedzać Czarnogórę to tylko miejsca bliżej granicy bo dojazdy zajmują dużo czasu.
Sretan Uskrs!
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 26.03.2005 16:27

Ja także na najbliższe lato mam podobne plany : zakwaterować się w czarnogórze i jak będziemy zadowoleni to zostać , a jak nie to po 5 -ciu dniach wyemigrować do Chorwacji.
Marcin W.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin W. » 06.04.2005 07:04

Mam takża takie plany ale z realizacją gożej. Jak gdzieś osiąde to już mi się nic nie chce. Więc prosze o radę, czy macie jakieś sprawdzone miejsca gdzie polecilibyście ????? właśnie na południu. Może być wyspa!!!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 08.04.2005 11:26

Jeśli ktoś chce zwiedzać Czarnogórę będąc w HR to wydaje mi się, że dobrym miejscem jest Molunat. Są tam 3 kempingi. Dubrovnik i Cavtat blisko a piękny Kotor na wyciagnięcie ręki.

Niestety mało jest informacji na temat kempingów w Czarnogórze a szkoda.
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 08.04.2005 13:04

ally napisał(a):Jeśli ktoś chce zwiedzać Czarnogórę będąc w HR to wydaje mi się, że dobrym miejscem jest Molunat. Są tam 3 kempingi. Dubrovnik i Cavtat blisko a piękny Kotor na wyciagnięcie ręki.

Niestety mało jest informacji na temat kempingów w Czarnogórze a szkoda.

Potwierdzam - Molunat jest OK !
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 08.04.2005 18:04

Molunat:
http://www.camp-monika.hr/

CAMPS IN MOLUNAT
Obrazek

Auto camp ADRIATIC I
Molunat, tel: +385 20 796 585
Auto camp ADRIATIC II
Molunat, tel: +385 20 794 450
Auto camp MARINERO
Molunat, tel: +385 20 794 425

http://www.dovolena-chorvatsko.cz/molunat_kandic.htm
http://www.dovolena-chorvatsko.cz/molunat_vidak.htm

p.s. Jadę niebawem do Białki - tak wiec pewnie zachaczę o Krasnystaw :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 08.04.2005 18:05

Macie jakieś fajne zdjęcia z Molunat?
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 08.04.2005 18:54

ally napisał(a):Molunat:
http://www.camp-monika.hr/....

Auto camp ADRIATIC I
Molunat, tel: +385 20 796 585
Auto camp ADRIATIC II
Molunat, tel: +385 20 794 450
Auto camp MARINERO
Molunat, tel: +385 20 794 425 ...

p.s. Jadę niebawem do Białki - tak wiec pewnie zachaczę o Krasnystaw :D

Spośród wspomnianych osobiście polecam camp MONIKA - gospodarz to super facet, extra nowe i czyste sanitariaty, zawsze ciepła woda w kranie i nawet w smaku może być!. Jak dla mnie to troszkę może za dużo "cywilizacji" bo sporo ułożonych na sobie kamieni i wylanego na dróżki betonu, ale aż tak nie razi - zresztą co kto lubi :lol:

... a do Białki to może po koniki, tzn ogiery ? :?:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 08.04.2005 19:56

emtomek napisał(a):... a do Białki to może po koniki, tzn ogiery ? :?:

Na młodzieżowy czempinat koni czystej krwi arabskiej :D :D :D - koniec maja.
efka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) efka » 15.04.2005 10:10

Ally-jesteś skarbnicą wiedzy
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 15.04.2005 12:02

efka napisał(a):Ally-jesteś skarbnicą wiedzy

potwierdzam... :lol:
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 15.04.2005 12:33

Wrzuciłem w sieć kawałek takiego starego projektu
W drugiej części jest o Molunat i jest kilka fotek zwłaszcza przyrody w Molunat.

Ogólnie Molunat to mała wiocha rybacka po jednej stronie półwyspu a po drugiej letnisko, ze 3 knajpy 2 sklepy targ na którym jest ze 2 sprzedających. Główna plaża oblegana bo jest dość ciekawa - w piasku stoją ogromne głazy, niestety jest na niej mało miejsca bo część do leżenia jest wysypana żwirem a droga biegnie zaraz przy plaży.
Przy kempie monika plaża lepsza, szersza ale mniej ciekawa.
Na dnie też bez rewelacji - żeby ponurkować trzeba płynąć na wysepkę
albo półwysep
Sam kemp Monika super, każdy ma oliwki i figi, choć standard jest raczej bardzo południowo -chorwacki czyli dla twardzieli. Ładne widoki z kempu[/url]
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 15.04.2005 13:15

:oops: dziękuję za miłe słowa ale o HR muszę się jeszcze wiele nauczyć a i miejsc do zobaczenia i zwiedzenia pozostało jeszcze bardzo wiele :mrgreen:

Wracając do Molunat. Coż ... tam nie dotarłam ale miejsce wydaje się być ciekawe właśnie z uwagi na swe położenie i małą popularność.
Pewnie tam kiedyś pojadę, bo Dubrovnik i Cavtat to jedne z moich ulubionych miejsc.
Nie wiem tylko co to będzie :roll: jak otworzą autostradę do samego Dubrovnika ojojojojooj. Wielkie morze zwiedzających... wtedy chyba właśnie pozostanie wyłącznie Czarnogóra - tam szybko autostrady nie zbudują :smo:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.05.2005 23:44

Między Dubrovnikiem a Cavcatem znalazłem taki kamp:
http://www.campkupari.com/index.htm
Może ktoś tam już był?
pozdrawiam.
Następna strona

Powrót do Kempingi

"Sam dół" i Czarnogóra
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone