Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Sam dół" i Czarnogóra

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ballah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ballah » 05.05.2005 09:41

Wygląda na strasznie cywilizowany i ta plaża - pachnie chyba nudą.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 05.05.2005 13:53

No nie jest zachwycający przynajmniej w mojej ocenie.
darek bednarz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek bednarz » 10.05.2005 16:15

bylem tam chyba w 2003 roku 3 dni ładnie czysto i drogo ,a i blisko lotnisko slychac samoloty
jack_2000
Odkrywca
kempingi w MONTENEGRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) jack_2000 » 10.05.2005 16:30

Byłem w roku ubiegłym w Czarnogórze - konkretnie w Budvie. Kraj piekny - ładniejszy od Chorwacji choć trzeba przyznać że jest brudniej, zjeździłem troche MONTENEGRO od Kotoru (zatoka brudna) po Budvę i na południe pod granicę Albańską. Warto pojechać, ale na kamping nie ma się co nastawiać warunki podobne lub nawert gorsze niż w Polsce. Polecam kwatery, gdyż są zdecydowanie tańsze niż w Chorwacji !!!

Budva jest piękna !!!
darek bednarz
Odkrywca
Re: kempingi w MONTENEGRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek bednarz » 10.05.2005 16:49

jack_2000 napisał(a):Byłem w roku ubiegłym w Czarnogórze - konkretnie w Budvie. Kraj piekny - ładniejszy od Chorwacji choć trzeba przyznać że jest brudniej, zjeździłem troche MONTENEGRO od Kotoru (zatoka brudna) po Budvę i na południe pod granicę Albańską. Warto pojechać, ale na kamping nie ma się co nastawiać warunki podobne lub nawert gorsze niż w Polsce. Polecam kwatery, gdyż są zdecydowanie tańsze niż w Chorwacji !!!

Budva jest piękna !!!
podzielam zdanie ale zawsze to cos innego co roku jezdze do Czarnogory do miejscowosci Ulcinj cisza po sezonie i piekne plaze
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 10.05.2005 21:36

jack_2000 napisał(a):Byłem w roku ubiegłym w Czarnogórze - konkretnie w Budvie. Kraj piekny - ładniejszy od Chorwacji choć trzeba przyznać że jest brudniej, zjeździłem troche MONTENEGRO od Kotoru (zatoka brudna) po Budvę i na południe pod granicę Albańską. Warto pojechać, ale na kamping nie ma się co nastawiać warunki podobne lub nawert gorsze niż w Polsce. Polecam kwatery, gdyż są zdecydowanie tańsze niż w Chorwacji !!!

Budva jest piękna !!!

Byłem w zeszłym roku w Bułgarii. Tam również jest strasznie brudno , nie można porównywać z Chorwacją. Pytam tych co byli i tu i tu : czy można porównać pod względem czystości Bułgarię i Czarnogórę ? Mam zamiar na kilka dni pojechac w tym roku do Montenegro , ale raczej nie na tzw. labę , tylko czynnie zwiedzać m.in. wyżej wymienione miejsca.

pozdrawiam , Jacek 8)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.05.2005 08:02

Ehhh
Marzyła mi się wyprawa do Czarnogóry ale Wasze wypowiedzi odnośnie czystości tego kraju - przerażają.
To, że jest piękny to wiem ... hmmm może rzeczywiście warto pojechać i skorzystac z kwater. Tak piękny kraj jest tak bliskoooo.... Poza tym po mojej niedawnej wyprawie na Rodos zastanawiam się czy gdziekolwiek na świecie moze być bardziej brudno!!!?
darek bednarz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek bednarz » 11.05.2005 08:56

jacol8 napisał(a):

Budva jest piękna !!!

Byłem w zeszłym roku w Bułgarii. Tam również jest strasznie brudno , nie można porównywać z Chorwacją. Pytam tych co byli i tu i tu : czy można porównać pod względem czystości Bułgarię i Czarnogórę ? Mam zamiar na kilka dni pojechac w tym roku do Montenegro , ale raczej nie na tzw. labę , tylko czynnie zwiedzać m.in. wyżej wymienione miejsca.

pozdrawiam , Jacek 8)
no jak byłes juz w Bułgari to mozesz smiało jechac teraz do Czarnogóry nic cie nie zaskoczy ,a moze nawet zadziwi 8O naprawde jest co zobaczyc i nie tak strasznie jak wszyscy pisza
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 11.05.2005 14:12

Pytanie do jacka-2000:
jak ceny kwater w Czarnogorze?? bedzie szansa w ciemno zlapac nocleg- jade po 15sierpnia, bo wczesniej Cro.
A propos SMIECI: w kazdym kraju sa smieci! widzialam sterty smieci w Bulgarii, niebotyczne smieci w Albanii i koszmarny brud w Maroku. Nie zmieni to jednak mojej opinii na temat piekna, ktore kazdy z tych krajow w sobie ma; zadne smieci mnie nie przeraza i nie przeszkodza w zwiedzaniu Montenegro. Przy okazji, jesli tylko mozecie jedzcie do Albanii!
Jack- z gory dzieki! :)
PASZCZAKI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) PASZCZAKI » 11.05.2005 18:45

A propos SMIECI: w kazdym kraju sa smieci!
Witaj wiolak3, zgadzam się z Tobą w 100%. To jest zdrowe podejście!
A może po sąsiedzku (ja z Krakowa) wymienilibyśmy się cennymi informacjami. Chyba na priva, żeby nie zaśmiecać forum. Ty mi o Albanii (mam pewien plan) a ja Ci o fotografii cyfrowej i archiwizacji setek zdjęć w terenie.
Pozdrawiam Cię i oczekuję odzewu, jeśli propozycję uważasz za interesującą :lol:
Mój mail : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Jackus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackus » 15.05.2005 13:50

Wracając do Molunat... Jak ma się sprawa z odległością campów od morza? Czy jest szansa rozbicia namiotu prawie na plaży? Piach: czy to jest taki włażący wszędzie macący wodę piach jak na bałtyku czy po prostu żwirek? Czy woda czysta? Czy spokój jest? Czy jadranka daleko? Czy jest choć częściowy widok na otwarte mozrze? Jakaś mapka miejscowości? Macie jakieś fotki z Molunatu? (Te z Internetu widziałem chyba wszystkie) Przyjmę każdą ileść fotek: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Hm ale Was męczę :oops:
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 15.05.2005 17:22

Jackus napisał(a): Jak ma się sprawa z odległością campów od morza?

Kamp Monika leży na zboczu wzgórza nadbreżnego. Sam prawie nie dochodzi do morza tj najniższa półka jest jakieś 3m nad poziomem morza i żeby dojść do plaży trzeba przejść przez lokaną drogę praktycznie deptak która prowadzi do apartamentów i turystycznego centrum wioski. Za drogą jest wejscie na plażę o długosci ok 100m za plażą są skałki na któeych jest więcej spokoju. Ta plaża jest żwirkowa, piach jest w wodzie
Dwa pozostałe kempingi leżą przy głównej plaży ale też ta sama droga oddziela jes od plaży. Ta plaża jest ciekawsza bo z głazami w wodzie (na plażach opalają się czasem śiczne nimfy) za to w wodzie jest piasek a na plazy piasek i żwirek pomieszane.
Na stronie http://www.chorvatsko.cz/jidal/molunat.html jest widok na główną plaże w Molunat (zdjecie z podpisem Molunat.
Gdzie jest kemp Marinero nie wiem, może gdzies przy Adriatic I i II bo tam wszystko jest na kupie.
Główna plaża jest dość długa tj ok 200m, potem sa betonowe pomosty i pomosty przy willach.

Jackus napisał(a):Czy jest szansa rozbicia namiotu prawie na plaży?

Nie. Z tarasów kempu Monika jest niezły widok - oczywiscie czym wyżej tym lepszy. Z kempów Adriatic I i II widok jest na drogę i plaże. Można się rozbić na Adriaticach przy samym murku ale wtedy gwar z ulicy będzie
wlatywał do namiotu

Jackus napisał(a): Piach: czy to jest taki włażący wszędzie macący wodę piach jak na bałtyku czy po prostu żwirek?

To nie jest piach jak nasz bałtycki, jest trochę grubszy. W wodzie trochę widok mąci ale coś tam widać, jednak do nurkowania lepiej jest wypływac na skałki. To nie jest żwirek ziarna są mniejsze niz 2mm

Jackus napisał(a):Czy woda czysta?

Tak, przynajmniej w częsci turystycznej. Jak tam ci sie nie podoba to płyniesz na wyspę ze skałkowymi plażami. Nie wiem jak po drugiej stronie półwyspu - tam jest port

Jackus napisał(a):Czy spokój jest? Czy jadranka daleko?

Tak to wyjątkowo spokojne miejsce. Wymarzone do niezbyt długich nocnych przechadzek, zycie toczy się leniwie, 3 knajpki w tum jedna z bilardem po turystycznej stroie półwyspu. 1 knajpka przy porcie. 2 sklepy, mini targ. Jardanka daleko, tak ze 15km Rzymskie i renesansowe pozostałości w postaci muru obronnego okalającego szczyt półwyspu, z resztą z wbudowanymi domami. Największy plus to ogrody - tam przy każdej willi jest mini ogród botaniczny

Jackus napisał(a):Czy jest choć częściowy widok na otwarte mozrze? Jakaś mapka miejscowości?

Widok na otwarte morze jest, najlepszy z wierzchołka półwyspu - tam jest strażnica wojskowa. Mapki nie mam. W sumie nie jest potrzebna, na stronie http://molunat.com/molunat.htm widać część turystyczną miejscowości, po drugiej stronie półwyspu jest port i kilka domów oraz niezliczone drogi do gospodarstw na zboczach.Centrum zabudowy to podstawa wzgórza na półwyspie. Przed wzgórzem kończy się szeroka droga z mini-ryneczkiem i miejscem zawracania autobusów

Jackus napisał(a):Macie jakieś fotki z Molunatu?

Ja co miałem to już w sieć wrzuciłem:
http://whehn.techmil.com.pl/hr/molunat/2/2.htm
tu jest trochę:
http://molunat.com/molunat.htm
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.05.2005 23:17

Kamping w Czarnogórze:
http://www.oliva.cg.yu/
Osobiście nie znam, link znalazłem
szukając kampu Oliva w Rabacu na Istrii.
:hut:
PS. http://www.crnago.com/?category=76
http://vuksanovic.com/links_01.php
Ostatnio edytowano 03.04.2006 23:14 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.05.2005 00:14

Też szukam (na miejscu) apartamentu w spokojnej miejscowości z ładną plażą - blisko Dubrownika , tak aby można do niego dojechać podmiejskim autobusem.

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2005 17:02

Poniżej wiele apartamentów, może coś wybierzesz i znajdziesz:
http://www.dubrovnik-online.com/english ... dation.php
http://www.dubrovnik-area.com/default.asp
pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

"Sam dół" i Czarnogóra - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone