Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Są i tacy co przynoszą nam wstyd!!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta
Są i tacy co przynoszą nam wstyd!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 14.09.2005 21:32

Jak rodacy zachowują się na kempingach? W znakomitej większości są to bardzo mili turyści nie przynoszący nam wstydy. Ale podczas naszego pobytu w pierwszej połowie sierpnia na kempingu "Każela" k/ Meduliny był godny ubolewania incydent. W takiej "enklawie" czeskich namiotów biwakowali nasi rodacy. Spżywali sporo alkoholu, jeden z nich nazwałem go "Pan X" pił więcej od innych (prawdopodobnie), miał słabą głowę, a przy tym wypity alkohol wyzwalał u niego agresję. Już po 8.00 chodził po sanitariacie w eleganckich czarnych spodniach, białej koszuli, w krawacie, podchodził do golących i myjących się ze słowami "pochlap mnie k.... wodą, a wymaluję ci w dziób" itd. Chodził ze stołem nad głową w czasie deszczu, wykrzykiwał różne wulgaryzmy. Współbiesiadnicy wkońcu dodzli do wniosku, że rozrabia i zaczęli go wiązać. Skończyło się interwencją ochrony, a może policji. Pan ten przyjechał Mercedesem busikiem i holował ładną motorówkę z logo WOPR. Mam zdjęcia tego "orła". Samochód miał nr PLE .... (pełny numer mam na zdjęciu). Na drugi dzień wyjechał, a wstyd pozostał. :sm:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2005 17:38

Znaczy się leszczyńskie się bawiło na holidayu......... :wink: ....sorry.....tylko mała część leszczyńskiego.....
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 15.09.2005 17:56

Leszno i okolice to porządny kawałek rdzennej Wielkopolski.
Przykro,że taki .... zrobił nam taką reklamę.
Wszędzie się znajdzie jakiś bałwan.A ten to może w dodatku pijaczyna...
Michal S.
Croentuzjasta
Taki urok tej części Polski.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 15.09.2005 18:15

Przykro to słyszeć, ale podobna opinia panuje o tej części polski wśród kibiców żużlowych.
Ostatnia głośna sprawa pobicia sportowca w czasie meczu, przez zawodników i działaczy klubu Unia Leszno.(wszystko pokazała telewizja Polsat Sport - zawodnik częstochowskiego Włókniarza był kopany przez zawodników leszczyńskich podczas bezpośredniej relacji)
Przed laty sprawa pobicia ministra z rządu Jerzego Buzka, też na leszczyńskim obiekcie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2005 18:53

Michał....może Twoja "ekstrapolacja" za daleko poszła.... :wink:...nie sądzę, że leszczynianie to w kilkudziesięciu procentach pijacy i bandyci....jedna "czarna owca" o niczym nie świadczy moim zdaniem....w innym wypadku musiałbym na zlot jechać przez Łódź.. :lol: ....a "sportowych - kibicowych" spraw nie ma co w to włączać....jeśli by tak było, to mieszkając we Wrocku pewnie czułbym się tylko w części Krakowa ("Wisła"), Łodzi ("ŁKS") i Gdańsku ("Lechia").....no a poza tym.....nie mam co szukać w reszcie PL ......jako mieszkający 500 m od stadionu Śląska (JUŻ...II liga!!!)... :lol: :lol: :lol:
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 15.09.2005 21:06

Jedno jest pewne - TO NIE BYŁ CROMANIAK !!!!
I tyle wiecej szkoda słów.
Jedna prośba nie generalizujmy. Na pewno w Lesznie 99,999999% to porządni ludzie którzy potrafią sie bawić na holideju ( taka pisownia mi sie bardziej podoba )
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2005 05:57

Jacek Grocvhowalski napisał(a):Pan ten przyjechał Mercedesem busikiem i holował ładną motorówkę z logo WOPR.

hmm ... zawsze twierdziłem, że najgorsi są reprezentanci ... związków i organizacji branżowych ... :(
siedzi toto i udaje, że coś robi ... :lol: ... a najchętniej odstrasza chętnych petentów ... :(

Słyszeliście ? ... w związku z dopuszczeniem do zawodów prawniczych osób bez właściwej aplikacji ... łódzka chyba adwokatura żąda za wpis do rejestru (czy jak to się nazywa) 10 tys pln ... na całe szczęście już poszedł smród w prasie ...

Oni tam chyba wszyscy mają nie po kolei w głowach ... ja bym ich wysłał do Czarnogóry na sprzątanie plaż i kibli :lol: ... oczywiście bez motorówki z napisem WOPR ...
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 16.09.2005 06:41

A ja jestem ciekawy kto temu debilowi - "nie bójmy się tego słowa" chociaż dla niego może być zbyt trudne :) zezwolił na wyjazd na wakacje z motorówką WOPR. Z tego co pisze Jacek gość przebywał w CRO w środku sezonu, więc jego motorówki zabrakło na polskich wodach.
Z tego co się orientuję to WOPR jest instytucją powołaną do innych celów niż czarterowanie sprzętu wodnego. :twisted: Mam nadzieję, że w akwenie na którym powinna pływać ta motorówka nikt nie stracił życia.
Ciekawe co powiedzieliby w zarządzie krajowym WOPR gdyby podesłać im tę informację.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 16.09.2005 09:13

. w tym roku w Szczecinie WOPR nie mial paliwa na 90 % swoich jednostek ( z Glos Szczecinski). Mozna kupic jednostki WOPR-u i nie musis zdejmowac oznakowan (a powino). Znam faceta co ma pianke sucha do nurkowania z Marinarki wojenej Polskej w kturej nurkuje w Adriatiku (wedlug jakisz tam ustaw tak nie powino bic ale i inni tak robia). Jezeli chodzi o picie zauwarzile ze w Chorwacji Polaci mniej pija niz w domu i pija bardziej po Chorwacki czyli nie do upadu. Zdarzaja sie ruzni jak i ten pan, jak ktosz pzeasdz raz no to mozna rozumiec i mu podarowac. Jezeli sie to czensto zdarza to go trzeba odalic od ludzi ktori sie staraja odpoczanc i za to placa i o czym marza przez cali rok.
Z drugej stroni odrzucie ten kompleks ktori was ciagle gnebi ze jeden rodak psuje opinije calego spoleczenstwa. Czytam ksiarzki chistoriczne i wiem ze Niemci i Rusci ciagle was zasipuja takimi opiniamy i tworza wzor o polakach piakach i zlodziejach, kombinatorach (najbardziej w czasach 2 wojni Swiatowej). Powiniscie jako Polaci, katolici ludzie chonoru i z dumom narodowom stanoc ponad tim i jusz nie bic obciarzani kompleksami. A tich co wirabiaja zlo opinije nie trzeba usprawiedliwiac (biedom i bezrobociem) ale i pozadnie ukarac co bi sie przidalo i nie jednemu mojemu rodakowi.
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 16.09.2005 12:34

Piękna opinia - zgadzam się. POwinniśmy tylko mieć odwagę aby spokojnie- ale reagować w podobnych wypadkach, nie wykluczając powiadomienia policji jeśli inaczej nie można. 8)
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 16.09.2005 17:47

Matoł jednak pozostaje matołem i czasem być może należy mu udzielić lekcji w takim języku,jaki potrafi zrozumieć tzn.dokopać do ....
Ocenianie ludzi z danego regionu jest już z natury rzeczy pewnym uogólnieniem,ale używanie jako próbki reprezentatywnej grupy kryminogennej jaką są szajki tzw.kibiców to już nawet nie nadużycie,to nonsens.Aha,nie jestem z Leszna.
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 16.09.2005 22:03

Pisząc o Panu "X" mam nadzieję, że może On lub jego znajomi przeczytają to i będzie to sygnałem, że nawet będąc na terytorium innego państwa ludzie widzą na i oceniają nasze zachowanie. Jestem daleki od uogólniania tej sprawy do regionu nr rejestracyjnego samochodu, może to być mylący ślad. Ale Leon ma rację, że w kazdym wypadku niegodnego zachowania należy reagować. Pozdrawiam! :sm:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 21.09.2005 04:40

pokaz fotke na forum
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 21.09.2005 09:11

slawek66 napisał(a):pokaz fotke na forum

Jeszcze nie wywołałem filmu, ale może zdecyduję się. Pozdrawiam. :sm:
arten
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arten » 30.09.2005 07:10