Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rzym oczami blondynek ... 8O ... :lool:

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.04.2016 12:15

Andzia* napisał(a):Mysza bez urazy kochana, czytałam relację nie komentując (ale w tym miejscu po dowcipie o blondynkach już nie wytrzymałam) i zachwycając się pięknym Rzymem (czytałam ostatnio książkę "Moje Rzymskie wakacje" nie mylić z filmem "Rzymskie wakacje" choć książka do filmu też nawiązuje. Byłyście w kilku miejscach o których czytałam.
Heh Potter też spoko loko babka.
Ps. blondynką nie jestem , ale miewam wariackie pomysły :mrgreen: . Może się przefarbuję kto wie :smo:

:smo:

renatalato napisał(a):Tam też nie byłam :roll: , a piknie jest :), knajpka tyż fajna i jedzonko wygląda apetycznie.
A ten biały makaroni to ze z czym on jest :)

To białe Potter se zamówiła, carbonara z parmezanem, o ile dobrze pamiętam :P , dobre było bo se skubnęłam :wink:
Ja miałam ravioli ze szpinakiem i ricottą - pychota :oczko_usmiech:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 06.04.2016 12:24

mysza73 napisał(a):To białe Potter se zamówiła, carbonara z parmezanem, o ile dobrze pamiętam :P , dobre było bo se skubnęłam :wink:
Ja miałam ravioli ze szpinakiem i ricottą - pychota :oczko_usmiech:

Tak myślałam że carbonara, tylko jakoś tak mało sosowo :wink: mniam, mniam, od Ciebie też bym skubnęła :smo:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.04.2016 13:04

ciąg dalszy

Prawda, że noski mają podobne :lool: :smo:

Obrazek

Tego słonia przeoczyłam podczas mojego poprzedniego pobytu w Rzymie ... :roll:
Więc teraz koniecznie musiałam to nadrobić :oczko_usmiech:
Trochę się go naszukałyśmy, ale od czego jest polizia :wink:

Obrazek

Obelisco della Minerva
Obrazek

Obrazek

Słoń znaleziony ... teraz czas na schody :oczko_usmiech: ... tzn Schody Hiszpańskie :mrgreen:

Obrazek

Potter schodami była lekko rozczarowana ...

Obrazek

Palmy też tam mają lichutkie ... :roll:
Zdradzę Wam pewien sekrecik :wink: (Tony i tak tu nie zagląda :roll: )
Takie palmy zyskały u nas miano "palma Tonowa" ... bo w tej Hiszpanii, to bidulek tylko takie palmy widział ... :lool: :devil:

Może Pincio bardziej się Potter spodoba ... idziemy ... :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Willa jakowaś ... bardziej nam się spodobała niż mijana wcześniej Villa Medici :lol:

Obrazek

...
Ostatnio edytowano 25.03.2020 12:28 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.04.2016 13:06

...

Ze wzgórza Pincio zachód słońca wygląda bajkowo 8) ...
a jeszcze jak ktoś potrafi bawić się aparatem, zdjęcia mogą być rewelacyjne ...
Ja jak wiadomo potrafię tylko zapisać zdjęcie w postaci 2kg skrótu :roll: :wink: , więc zdjęcia mam tylko takie ... :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Potter wylookała, że na Pincio jest zegar wodny ... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogólnie Pincio to fajne miejsce jest ... i dlatego wrócimy tu jeszcze ... następnego dnia :wink:

Obrazek

Złazimy z Pincio i kierujemy się już w stronę domu ... zciemnia się, a przecież mamy szlaban na szlajanie się po nocy ... :wink:

Obrazek

Obrazek

A co robią dwie blondynki po powrocie do domu ...
oglądają meczyk siatkówki ... całkiem fajnie grali, Cuprum-JW ... chyba :? :wink:
Obrazek

Potter, teraz czekamy na suplemencik ... bo wiesz, co będzie jak nie napiszesz :smo:

więc może cdn :wink: :papa:
Ostatnio edytowano 25.03.2020 12:41 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 06.04.2016 13:30

mysza73 napisał(a):Teraz wiem już, że nasz cel to Pałac Sprawiedliwości :D
Budynek jest przeogromny i piękny bardzo ...

Obrazek

Patrz, nie wiedziałem, że kasacja ma coś wspólnego ze sprawiedliwością. 8O :D

pzdr :wink:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 06.04.2016 13:31

A słonia widziałam :oczko_usmiech:
A na tym Pincio, czy jak mu tam to nie byłam, a szkoda :cry: , bo ładnie i zegar fajny.
A co Wam te schody tak odgrodzili 8O , jak ja byłam to nie było gdzie tyłka posadzić :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.04.2016 13:38

longtom napisał(a):Patrz, nie wiedziałem, że kasacja ma coś wspólnego ze sprawiedliwością. 8O :D

Teraz to sprawiedliwość nie jedno ma imię ... :roll: :wink:

renatalato napisał(a):A co Wam te schody tak odgrodzili 8O , jak ja byłam to nie było gdzie tyłka posadzić :oczko_usmiech:

Remanent ... znaczy remont :roll: ,
a znając Włochów to jeszcze z rok im się zejdzie :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.04.2016 13:48

mysza73 napisał(a):Obrazek

To był kiedyś mój "plac lunchowy" ;) Włócząc się po Rzymie z koleżanką, zwykle tutaj spożywałyśmy nasz prowiant. Tylko wtedy nie było aż tak ładnie, bo fasada Pałacu Sprawiedliwości była w remoncie i trochę ogrodzili budynek, zabierając kawałek tego fajnego placu. Nie pamiętam też takich okazałych palm.

Kelnerka-Pulpetta super! :lol: A jedzonko wygląda wyśmienicie. Ślinka mi cieknie, idę do kuchni ;)

Pincio wygląda bardzo egzotycznie. Normalnie jak w dżungli jakiejś:

mysza73 napisał(a):Obrazek

Fajne miejsce! Tam nie byłam...

Ciekawa jestem, czy odwiedziłyście Villę Borghese (?) Bardzo urokliwe miejsce... :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.04.2016 13:52

maslinka napisał(a):Ciekawa jestem, czy odwiedziłyście Villę Borghese (?) Bardzo urokliwe miejsce... :)

Tylko "z wierzchu" oblookałyśmy :? ... ale miałyśmy inny cel (zdradzę, że równie fajowy :wink: )
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 06.04.2016 14:10

Różne dziwne rzeczy się tu dzieją :evil: . Chyba muszę co nieco poprostować :twisted: ... Ale dziś nie dam rady .... Ale jutro ? Kto wie ...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.04.2016 14:48

Potter napisał(a):Różne dziwne rzeczy się tu dzieją :evil: . Chyba muszę co nieco poprostować :twisted: ... Ale dziś nie dam rady .... Ale jutro ? Kto wie ...

A że niby co jest "krzywo", że chcesz prostować 8O :roll:

:smo:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.04.2016 16:34

mysza73 napisał(a):
longtom napisał(a):Patrz, nie wiedziałem, że kasacja ma coś wspólnego ze sprawiedliwością. 8O :D

Teraz to sprawiedliwość nie jedno ma imię ... :roll: :wink:

renatalato napisał(a):A co Wam te schody tak odgrodzili 8O , jak ja byłam to nie było gdzie tyłka posadzić :oczko_usmiech:

Remanent ... znaczy remont :roll: ,
a znając Włochów to jeszcze z rok im się zejdzie :wink:

Noż ty kurdę... chyba nigdy do tego Rzymu nie pojadę, jak fontannę skończyli to te schody zaczęli...
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 06.04.2016 18:05

Potter napisał(a):Różne dziwne rzeczy się tu dzieją :evil: . Chyba muszę co nieco poprostować :twisted: ... Ale dziś nie dam rady .... Ale jutro ? Kto wie ...

Czyli przerwa do jutra :evil:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.04.2016 19:17

I Zamku Anioła nie zwiedziły, tylko przyziemne obżarstwo węglowodanowe było ważniejsze.
Ale macie ______________ ode mnie.....
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 06.04.2016 19:52

Pałac Sprawiedliwości bardzo okazały,
super zdjęcia, aż miło oglądać,
a jedzonko mniam, mniam- ślinka cieknie!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Rzym oczami blondynek ... 8O ... :lool: - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone