Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rzym oczami blondynek ... 8O ... :lool:

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 02.04.2016 20:24

mysza73 napisał(a):Potter zaczęło się lekko nudzić, więc robiła przegląd garderoby ...

... w takim obuwiu to nie ma się co dziwić, że macie takie km przeloty ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
feniks7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) feniks7 » 02.04.2016 20:43

mysza73 napisał(a):

mam nadzieję, że za szybko się nie zniechęcisz moimi wypocinami i nie uciekniesz :wink: .

byłem na zimowym giro i na majówce w Amalfi to myślę, że dam radę dotrwać do zakończenia i tej relacji
tym bardziej, że ciekawa, z wątkami podnoszącymi adrenalinę (wieczorny park); tak trzymaj

pzdr f
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.04.2016 09:55

maslinka napisał(a):
mysza73 napisał(a):Ojjjjjj, to znaczy nie poszalałaś na tym "białym paskudztwie" :? :smo:

Dzisiaj poszalałam :P Na Chopoku :D

Ale możesz być spokojna, to był chyba ostatni raz w tym sezonie ;)

Jesteś szalona ... w pozytywnym znaczeniu tego słowa :smo: :oczko_usmiech:

kmichal napisał(a):
mysza73 napisał(a):Potter zaczęło się lekko nudzić, więc robiła przegląd garderoby ...

... w takim obuwiu to nie ma się co dziwić, że macie takie km przeloty ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.

Wykazują już pewne oznaki zużycia :wink:

feniks7 napisał(a):
mysza73 napisał(a):

mam nadzieję, że za szybko się nie zniechęcisz moimi wypocinami i nie uciekniesz :wink: .

byłem na zimowym giro i na majówce w Amalfi to myślę, że dam radę dotrwać do zakończenia i tej relacji
tym bardziej, że ciekawa, z wątkami podnoszącymi adrenalinę (wieczorny park); tak trzymaj

pzdr f

Jak tak, to mniej więcej wiesz co Cię czeka :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.04.2016 07:41

cd
-----------------------------ZATYBRZE :hearts: --------------------------

Zanim dotrzemy na Zatybrze, zatrzymamy się na chwilę przy Wyspie Tybrowej :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wody Tybru są dość wzburzone i ... niezbyt czyste ...

Obrazek

Wkraczamy na Zatybrze :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Zdjęć z tej cudnej dzielnicy mamy ciut, ciut i trochę ... :smo:

...
Ostatnio edytowano 24.03.2020 16:10 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.04.2016 07:42

...

Zaczyna się ciekawie ... :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu zrobimy przerwę ... i póki Potter nie napiszę jakiegoś suplementu nie ruszymy ... dalej :roll: :evil: :wink:

więc ... czy cdn :?: :smo:
Ostatnio edytowano 24.03.2020 16:20 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 04.04.2016 07:45

mysza73 napisał(a):Obrazek

... jaka śliczna dzwonnica ... :) ...
Pozdrawiam.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.04.2016 07:51

kmichal napisał(a):... jaka śliczna dzwonnica ... :) ...
Pozdrawiam.

W sumie to nawet mogę się z Tobą zgodzić ... :wink:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 04.04.2016 10:17

mysza73 napisał(a):...

Tu zrobimy przerwę ... i póki Potter nie napiszę jakiegoś suplementu nie ruszymy ... dalej :roll: :evil: :wink:

Skoro tak ładnie prosisz/grozisz :oczko_usmiech: ...

Prawda jest taka, że o ile podczas spacerów jadłyśmy niewiele, to zakupy na kolację robiłyśmy solidne ...

Obrazek

Nasz pierwszy dzień zwiedzania to był 8 marzec, ale nikt, powtarzam NIKT, żadnych kwiatków mi nie dał ... :cry: Nawet Mysza :wink:

Obrazek

Zwiedzanie z Myszą do lekkich, łatwych i przyjemnych nie należy :twisted: ... Ale nawet Ona czasami się męczy i zdjęcia robi na siedząco ...

Obrazek

Nie wiem, czy zastanawia się, czy dziś jeszcze będzie padać, czy zażalenie do pana Boga wzrokiem wysyła ...

Obrazek

Każe mi pisać co mi się podobało bardzo, co mniej, a co wcale .... No to tego pierwszego dnia najbardziej podobało mi się na placyku Navona ...

Obrazek

Trochę czasu tam spędziłyśmy obchodząc placyk kilka razy i to wcale nie z powodów "turystycznych"... Mysza wpadła na pomysł żeby pomachać mężowi do kamerki (tak się bidulka stęskniła :P ). Tylko, że jakoś tej właściwej kamerki znaleźć nie mogłyśmy :roll: . Kiedy w końcu nam się to udało, przez kilka minut ludziska miały z nas niezły ubaw bo wyczyniałyśmy różne wygibasy pytając pana S. czy to widzi :mrgreen: Nie widział...Dopiero po jakimś czasie zakumałyśmy, że jest kilkuminutowe opóźnienie w przesyle obrazu :oops: :oczko_usmiech: ....
Na dodatek padła mi "baterejka" w aparacie foto i dalsze zdjęcia robiłam już tylko telefonem :roll: ....
Chciałam nawet zrobić nam jakoweś selfie, ale jako, że z powodu słoneczka nic a nic na ekranie nie widziałam, efekt był nadzwyczaj mizerny ...

Obrazek

Obrazek

Fontanna, też mi się bardzo podobała, chociaż mogliby poodsuwać od niej nieco te okoliczne kamieniczki ... Rano zawsze jest tam cień a tylko wtedy można zrobić tam małoludne zdjęcia ...

Obrazek

Obrazek

I to niby ja nie patrzę w obiektyw jak mi się zdjęcie robi ?

Obrazek

Od razu przypomniały mi się takie parasolki z Lefkary na Cyprze ...

Obrazek

Fajny klimacik ...

Obrazek

Tę kwaterkę na przyszły rok Mysza już Wam pokazywała...

Obrazek

I po co to płacić, jak z góry też dobrze widać :smo: ...

Obrazek

Tego grajka/cymbalistę Mysza też już Wam pokazała... Był jednym z niewielu, których muzyka była przyjemna dla ucha ... Był jeszcze młody, całkiem, całkiem przystojny skrzypek ... Do czasu.... Kiedy uśmiechnął się szeroko.... czar prysł ... braki w uzębieniu były koszmarne .... Ale dopóki nie otwierał ust ?

Obrazek

Jak wiecie ciemną nocą prawie :roll: Myszy przypomniało się, że miała mi pokazać wilczycę .... O tym, że znowu będą schody nie wspomniała :evil: ...

Obrazek

Posłuszne mężowi Myszowemu po zmierzchu wróciłyśmy na kwaterkę ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

O spacerku przez park Mysza już Wam pisała :mrgreen: ...

PS. Czy ktoś może wie jak można zgrywając zdjęcia z aparatu na komp automatycznie zrobić z nich 2kB skróty ? :P :P :P

Suplemencik z drugiego dnia być może też się pokaże :papa: .
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 04.04.2016 10:33

O jaka sympatyczna relacja się tu pisze :) Szkoda tylko, że dość wolno :evil:
Oglądam, oglądam i się nakręcam, bo za 7 dni lecę do Rzymu :D 8)
I tak mi się nasuwa , że:
mysza73 napisał(a): zaglądając po drodze w kilka dziur

oglądanie malowniczych dziur jest chyba najprzyjemniejsze.
A metody z monetą do fontanny nie stosujemy. Mam inną, równie skuteczną...
Ja po prostu piję ze wszystkich napotkanych fontann i ciągle gdzieś wracamy :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.04.2016 10:51

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):...

Skoro tak ładnie prosisz/grozisz :oczko_usmiech: ...

Bo z Tobą to prośbą się nic nie wskóra :roll: ... tylko groźbą :smo:

Potter napisał(a):PS. Czy ktoś może wie jak można zgrywając zdjęcia z aparatu na komp automatycznie zrobić z nich 2kB skróty ? :P :P :P

:evil: :evil: :evil:

Potter napisał(a):Suplemencik z drugiego dnia być może też się pokaże :papa: .

No raczej ... bo Ci CT nie pokażę :lool: :devil:

Magdalena S. napisał(a):O jaka sympatyczna relacja się tu pisze :) Szkoda tylko, że dość wolno :evil:
Oglądam, oglądam i się nakręcam, bo za 7 dni lecę do Rzymu :D 8)

Wiem, wiem i Ci zazdroszczę :oops: ,
a jak Bergamo? :wink:
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 04.04.2016 11:21

mysza73 napisał(a):a jak Bergamo? :wink:

Bergamo. Dwie blondynki, które chciały obejść miasteczko murami dookoła, ale jednej plan miasta nie był potrzebny, a druga trzymała go do góry nogami, zamiast na mury dotarły do wioski w dole, oddalonej o wieeeeele kilometrów 8O. Wróciłyśmy busem, a potem zdreptałyśmy ,,właściwe" Bergamo.
Moje stopy dochodziły do siebie trzy dni. Włochy są boskie :D . Bergamo wspaniałe. No i to jedzenie...
Żałowałam, że przed wyjazdem zafundowałam sobie dietę, bo żołądek odmówił objadania się, a oczy chciały jeszcze i jeszcze.
Bardzo mi się podobało i na pewno kiedyś wrócę.
Jeśli zaś chodzi o pomysł lotu i powrotu tego samego dnia, to jest to akcja szalona, strasznie męcząca i oby takich jak najwięcej :D
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 04.04.2016 11:35

Magdalena S. napisał(a):

Bergamo. Dwie blondynki, które chciały obejść miasteczko murami dookoła, ale jednej plan miasta nie był potrzebny, a druga trzymała go do góry nogami, zamiast na mury dotarły do wioski w dole, oddalonej o wieeeeele kilometrów 8O. Wróciłyśmy busem, a potem zdreptałyśmy ,,właściwe" Bergamo.
Moje stopy dochodziły do siebie trzy dni. Włochy są boskie :D .

O jakże wiele nas łączy :mrgreen: . Musimy pomyśleć nad wspólnym wypadem :mrgreen: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.04.2016 11:53

Potter napisał(a):
Magdalena S. napisał(a):

Moje stopy dochodziły do siebie trzy dni. Włochy są boskie :D .

O jakże wiele nas łączy :mrgreen: . Musimy pomyśleć nad wspólnym wypadem :mrgreen: .

Potter, a okularki do czytania już sobie sprawiłaś? :smo:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 04.04.2016 12:32

Na Ciebie czekam :D .... Ale nie bój żaby... Przed naszym następnym wypadem będą :oczko_usmiech: .
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 04.04.2016 12:33

Śledzę i widzę, że dobrze się bawiłyście, a Rzym :wink: to tylko mała przystawka do Was. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Rzym oczami blondynek ... 8O ... :lool: - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone