Witam
To mój pierwszy post na tym forum więc na wstępie chciałbym się przywitać
Na początku września planuję ze znajomymi wyjazd na dwa tygodnie do Chorwacji. To mój drugi wyjazd do Chorwacji aczkolwiek od pierwszego minęło pewnie z 10 lat… dlatego chciałbym się wspomóc wiedzą doświadczonych forumowiczów.
Co do istotnych spraw to wyjazd planowany jest na 31 sierpnia. Wyruszamy z okolic Rzeszowa natomiast punkt docelowy nie został jeszcze wybrany… Z mojej poprzedniej wizyty w Chorwacji w pamięci pozytywnie zapisała mi się miejscowość Vodice. Z tego co czytałem na forum jest to dość żywa miejscowość podobna do Makarskiej (jeśli nie to mnie poprawcie) takiej też szukamy. Jedziemy w dwie pary z czego tylko ja byłem wcześniej w Chorwacji. Szukając docelowego miejsca w Chorwacji kieruję się dobrą jego lokalizacją pod względem wycieczek oraz możliwością spędzenia wolnego czasu wieczorami. Kolejnym aspektem są plaże. Starałem się znaleźć plaże mniejsze i skaliste coś na wzór tych z ze zdjęcia w załąćzniku (bodajże Mimice).
Niestety z tego co pamiętam w Vodicach tego typu plaż chyba?, raczej nie ma i tu pojawia się moja prośba do was. Mogli byście mi polecić jakąś fajną młodzieżową miejscowość, która były by w miarę dobrą bazą wypadową na wycieczki i posiadałaby plaże podobne do wyżej wspomnianych.
Druga prośba tyczy się samej drogi. Jadąc z Rzeszowa google maps poleca mi drogę przez Słowację oraz Węgry. Z tego co słyszałem Węgry nie mają zbyt dobrych dróg więc chciałbym się upewnić czy to się zmieniło i czy jest sens jechać tą trasą a jak nie to którą byście polecili.
Pozdrawiam,
Mateusz