napisał(a) Rysio » 29.01.2009 10:08
Na piętrze owszem klima była, my mieszkaliśmy na parterze (a w zasadzie na piętrze, bo na parterze mieszkają właściciele)
No to jadziem
:
1. Gospodarze to bardzo mili ludzie. Mała do dzisiaj wspomina "tą fajną Panią co u niej mieszkaliśmy".
2. Jeśli mieszkać będziecie na piętrze (a w zasadzie na 2 piętrze, czyli na samej górze, bo tak łatwiej określić) to grilla macie przy apartamencie bo on właśnie tam jest. Korzysta z niego również właściciel domu (kurde zapomniałem imienia
)
3. Dla mieszkających na górze taras raczej jest niedostępny, bo należy on do apartamentu położonego piętro niżej więc mieszkający tam będą go używać, aczkolwiek fizycznie dostępny jest, bo wystarczy zejść kilka schodków, jednak na górze też taras zadaszony jest, więc nie widzę powodu byś musiał schodzić na ten nie swój
4. W bezpośrednim sąsiedztwie domu dzieciak sobie nie polata, a jak już to w dosłownym słowa znaczeniu, bo zbocze na którym jest wybudowany dom ma ze 45% pochyłu, jednak wydaje mi się że taras przed apartamentem wystarczy do zabaw dzieciaka, naszej trójce dzieci (byliśmy w 3 rodzinki) w każdym bądź razie taras do zabawy wystarczał.
5. Do plaży masz 3 minuty a powrót to 5 minut bo pod górkę. Ale plaża jest w miarę czysta, jest knajpka przy niej, i zawsze było miejsca wystarczająco dużo, na tyle że udawało nam się rozłożyć w 8 osób razem nawet jak docieraliśmy na plaże o 11 przed południem.
Generalnie bardzo polecam ten apartament.
Jeszcze jedno
Jak już będziecie na miejscu zapytaj gospodarza, czy załatwi wam ryby na kolację. Za zestaw obiadowo - kolacyjny dla 6 dorosłych i dzieciaków płaciliśmy mu w okolicach 150 Kn. Wrażenia kulinarne - bezcenne. Tak genialnie przyrządzonych ryb nie jadłem chyba nigdzie indziej do tej pory. Jemu przywożą rybacy do domu, on czyści i grilluje. Jednego bądź pewny, sam tak nie zrobisz ryb jak on