Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ryby i owoce morza

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Szeryf
Autostopowicz
ryby i owoce morza

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szeryf » 28.05.2005 13:07

elo wszystkim

interesuje mnie to co w temacie. chodzi mi o to czy nie zbankrutuje jadajac ryby, mule i inne takie (mysle o kupowaniu tego na targu rybnym). interesuja mnie orientacyjne ceny jezeli ktos sie orientuje bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje. nie mam jak zabrac zapasow z Polski wiec szukam jakiegos relatywnie taniego sposobu na wyzywienie sie. pozdrawiam
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 28.05.2005 13:44

Na targu w Omiszu świeże ryby w zeszłym roku kosztowały od 8 do 15euro za kilogram. Tak że jedząc je codziennie to trochę spory wydatek. 8O
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 01.06.2005 21:58

Szeryf napisał(a):elo wszystkim

interesuje mnie to co w temacie. chodzi mi o to czy nie zbankrutuje jadajac ryby, mule i inne takie (mysle o kupowaniu tego na targu rybnym). interesuja mnie orientacyjne ceny jezeli ktos sie orientuje bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje. nie mam jak zabrac zapasow z Polski wiec szukam jakiegos relatywnie taniego sposobu na wyzywienie sie. pozdrawiam

Zależy jakie ryby, ceny na targach znacznie się różnią.
Najtaniej od rybaków z kutra, wystarczy przyuważyć gdzie i o jakiej porze dobijają. Kupisz za "grosze" albo gdy poprosisz o 1 kg dadzą Ci "na oko" koło 3 kg :-)
Krewetki od koło 80 kuna za kg
Kozice (takie mniejsze krewetki, ale b. smaczne) taniej od 60 kuna
Mule - zależy jakie i w jakiej okolicy
kalmary - tanie ale jakoś nie pamiętam ile

Było juz o tym na forum chyba w zeszłym roku, poszukaj to znajdziesz.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone