hydroboy napisał(a):Przed wyjazdem do Chorwacji nastawiłem się na konsumpcję adriatyckich ryb. Z forum wiedziałem że będą droższe niż w Polsce ale nie aż tak. Nawet W marketach dorada kosztowała 80 kn/kg. W restauracjach ceny obłędne. Rano w naszej wiosce co jakiś dzień też przejeżdżał rybak ale tak się złożyło że nigdy nie mogliśmy się spotkać.
Po powrocie do kraju pozostał lekki smutek że nie zrealizowałem kulinarnego marzeniai tu jakasz spotkała mnie niespodzianka
. W Lidlu dorada za 23zł/kg. Może nie tak "świeża" ale nic nie można było jej zarzucić.Paalce lizać
bez urazy ale ten smiec z lidla wyrzucilem do kosza, szkoda tylko oliwy ktora w duzej ilosci (przywieziona z cro) zuzylem do marynaty, chorwacka swierza a chorwacka przesiaknieta zapachem styropianowej tacki i gumowatej podkladki pod ryba aby wszystkie wyplywajace soki nie plywaly po tacce a wsiakaly w ow gume jest nie do przyjecia, jeden jedyny i ostatni raz zakupilem rybe w tej postaci !