hydroboy napisał(a):Przed wyjazdem do Chorwacji nastawiłem się na konsumpcję adriatyckich ryb. Z forum wiedziałem że będą droższe niż w Polsce ale nie aż tak. Nawet W marketach dorada kosztowała 80 kn/kg. W restauracjach ceny obłędne. Rano w naszej wiosce co jakiś dzień też przejeżdżał rybak ale tak się złożyło że nigdy nie mogliśmy się spotkać.
Po powrocie do kraju pozostał lekki smutek że nie zrealizowałem kulinarnego marzenia i tu jakasz spotkała mnie niespodzianka . W Lidlu dorada za 23zł/kg. Może nie tak "świeża" ale nic nie można było jej zarzucić.Paalce lizać
bez urazy ale ten smiec z lidla wyrzucilem do kosza, szkoda tylko oliwy ktora w duzej ilosci (przywieziona z cro) zuzylem do marynaty, chorwacka swierza a chorwacka przesiaknieta zapachem styropianowej tacki i gumowatej podkladki pod ryba aby wszystkie wyplywajace soki nie plywaly po tacce a wsiakaly w ow gume jest nie do przyjecia, jeden jedyny i ostatni raz zakupilem rybe w tej postaci !