Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ruskamen wybrałam camp, ale nie jestem pewna tej decyzji!

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
atena_nt
Podróżnik
Ruskamen wybrałam camp, ale nie jestem pewna tej decyzji!

Nieprzeczytany postnapisał(a) atena_nt » 03.04.2006 11:58

Wybarałm już camp Ruskamen koło Omisia, ale przejrzałam wypowiedzi i nie jestem przekonana czy to dobry wybór.
Co to za imprezy i dyskoteki na tych kampingach? Jadę z dziećmi i liczyłam na spokój. I nie wiem czy mam w końcu rezerwować miejsce czy pojechać w ciemno? Warto taką rezerwację zrobić wcześniej?

Na kemping w Cro jedziemy po raz pierwszy i troszeczkę się przeraziłam po przeczytaniu co tam może nas spotkać... wiatry zrywające namioty, niemożność wbicia śledzia, dyskotki, cmentarze w pobliżu, sąsiedzi z Czech rozbijający się w wejściu do namiotu, samochody złośliwie zasłaniające widok na morze.
Rany, napiszcie coś pozytywnego, a szczególnie o Ruskamen. Może trzeba zmienić lokum?
FUX
Weteran
Re: Ruskamen wybrałam camp, ale nie jestem pewna tej decyzji

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.04.2006 12:17

atena_nt napisał(a):Wybarałm już camp Ruskamen koło Omisia, ale przejrzałam wypowiedzi i nie jestem przekonana czy to dobry wybór.
Co to za imprezy i dyskoteki na tych kampingach? Jadę z dziećmi i liczyłam na spokój. I nie wiem czy mam w końcu rezerwować miejsce czy pojechać w ciemno? Warto taką rezerwację zrobić wcześniej?

Na kemping w Cro jedziemy po raz pierwszy i troszeczkę się przeraziłam po przeczytaniu co tam może nas spotkać... wiatry zrywające namioty, niemożność wbicia śledzia, dyskotki, cmentarze w pobliżu, sąsiedzi z Czech rozbijający się w wejściu do namiotu, samochody złośliwie zasłaniające widok na morze.
Rany, napiszcie coś pozytywnego, a szczególnie o Ruskamen. Może trzeba zmienić lokum?

Przez Omiś przejeżdżałem parę razy i klimatem przypomina (moim zdaniem) Międzyzdroje. Mnie osobiście takie mieściny nie bawią.
Niech się wypowiedzą bywalcy Omisia.

Pozdrawiam
FUX
Jacunio
Cromaniak
Re: Ruskamen wybrałam camp, ale nie jestem pewna tej decyzji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 03.04.2006 19:10

atena_nt napisał(a):Wybarałm już camp Ruskamen koło Omisia, ale przejrzałam wypowiedzi i nie jestem przekonana czy to dobry wybór.

Nie bardzo wiem, o którym kampingu piszesz...
W Ruskamen jest kamping Danjel - czy to o niego chodzi?...

PozdraV
J.
atena_nt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) atena_nt » 04.04.2006 08:56

Tak, chodzi o Daniel`a w Ruskamenie. Wiesz coś na jego temat. Wiem, że w Omisiu jest jeszcze kilka kempingów, ale niektóre nie mają swoich stron internetowych np. Ribjak ( czy coś takiego).
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Aga
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 04.04.2006 09:04

W Danjelu byłem prawie 5 lat temu, więc mogło się wiele zmienić od tego czasu... Kamping był spokojny, dobrze zacieniony (co jest ważne), z dość miłą plażą. Ceny niewygórowane, niedaleko do sklepiku. Sanitariaty średnie.
Coś tam się wtedy budowało w środku kampingu, więc może właśnie poprawili te sanitariaty?...

PozdraV
J.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.04.2006 09:08

A może te:
[url]www,vranjica-belvedere.hr[/url]
http://www.kamp-seget.hr
http://www.galeb.hr
http://www.dalmatianet.com/autocamp-sirena

Jak będziesz potrzebował więcej,to podaj maila. Zrobię skany i wyślę.

FUX
atena_nt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) atena_nt » 04.04.2006 09:35

Dzięki, za podpowiedzi. Ciekawy jest ten camp Sirena, może być alternatywą do Daniela. (Jakby nie było miejsc).
Szukam czegoś w okolicy Omisia, bo znajomi jadą na kwaterę do Marusici i chcemy być blisko.
Mam pytanie co do "Daniela", czy jest tam szansa na widok na morze z namiotu? Dzieci mi nie pospadają z tych półek skalnych?

Jeśli macie jakieś zdjęcia z tych okolic to proszę na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Aga
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.04.2006 09:47

atena_nt napisał(a):Dzięki, za podpowiedzi. Ciekawy jest ten camp Sirena, może być alternatywą do Daniela. (Jakby nie było miejsc).
Szukam czegoś w okolicy Omisia, bo znajomi jadą na kwaterę do Marusici i chcemy być blisko.
Mam pytanie co do "Daniela", czy jest tam szansa na widok na morze z namiotu? Dzieci mi nie pospadają z tych półek skalnych?

Jeśli macie jakieś zdjęcia z tych okolic to proszę na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Aga

To napisz do nich http://www.adriatic-pearls.com.pl/witamy.html, żeby Wam coś znaleźli. Nie wierzę w to, że żaden gospodarz nie pozwoli Wam rozbić się koło swojego domu.

Pozdrawiam

FUX
atena_nt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) atena_nt » 04.04.2006 10:06

Świetny pomysł, tylko czy po pierwsze to będzie taniej, po drugie jak z dostępem do wody i sanitariatów. To może być problem - łażenie po czyimś domu, lub apartamencie. Może lepiej jednak na kampie?
Pozdr
Aga
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2006 10:43

atena_nt napisał(a):Tak, chodzi o Daniel`a w Ruskamenie. Wiesz coś na jego temat. Wiem, że w Omisiu jest jeszcze kilka kempingów, ale niektóre nie mają swoich stron internetowych np. Ribjak ( czy coś takiego).
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Aga
Witam,w ubiegłym roku ogladałem kamp.Daniel i byłem zawiedziony szczególnie sanitariatami,pojechaliśmy pare km.dalej na kamp.Sirena,było super cisza,bez dyskotek(oprócz wieczorów w poniedziałki,właściciel częstował rybą przy muzyce,nie uciązliwe)sanitariaty czyściutkie,plaza super dla dzieci,łagodne zejście do wody,plaza kamienista,ale kamienie małe i bez ostrych kantów tzw.otoczaki,mozna chodzic boso.Pozdr. :wink:
atena_nt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) atena_nt » 04.04.2006 10:49

Chyba coś w tym jest i rzeczywiście zmienię Daniel na Sirenę. Myślicie, że będzie tam miejsce w sierpniu. Może pokusić się o rezerwację?
Jakby były jakieś zdjęcia z tego wyjadu, to chętnie obejrzę.
Pozdr
Aga
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 04.04.2006 14:38

Czy na campingu Sirena są lodówki?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2006 15:08

dagarts napisał(a):Czy na campingu Sirena są lodówki?
Witam,w sklepiku jest duza lodówa(sklepowa),i tam można przechować niektóre artykuły.Pozdr. :lol:
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 04.04.2006 15:22

szaki17 napisał(a):Witam,w sklepiku jest duza lodówa(sklepowa),i tam można przechować niektóre artykuły.Pozdr. :lol:

No, to w tym sklepiku muszą mieć bogaty asortyment!... :wink: :D

PozdraV
J.
aga j.
Globtroter
camp Sirena

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga j. » 12.04.2006 18:50

cześć
Polecam gorąco camping Sirena! Czyściutkie sanitariaty, ciepła woda, ciekawe położenie (camping "półkowy") z przepięknym widokiem, plaża albo skalista albo łagodna żwirkowa. Spędziliśmy tam połowę zeszłorocznego urlopu, resztaę na campie Labadusa na Ciovo.
Jak nauczę się jak wklejac tutaj zdjęcia to na pewno je umieszczę.
Pozdrawiam wszystkich dzięki którym odkryliśmy Chorwację! :lol:
Następna strona

Powrót do Kempingi