Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ruskamen kolo Omis 2007

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacus
Autostopowicz
Ruskamen kolo Omis 2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacus » 19.07.2007 10:55

Hej,

Czy ktos z Was byl lub wybiera sie do miejscowosci Ruskamen w tym roku ?

Prosze napiszcie jak wyglada sprawa sklepow ?
Jakie plaze ?
Czy strome zejscie do morza i od razu gleboko czy raczej lagodnie ?
Jak wyglada dojazd do Omisia - jezdza jakies autobusy ?

To bedzie moj pierwszy raz w Chorwacji wiec bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje.

Wybieram sie do osrodka villa mira - http://www.chorwacja-apartamenty.pl/rus ... index.html.

Czy ktos z Was ma jakies informacje odnosnie powyzszego obiektu ?

Dzieki,
Jacek
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 19.07.2007 12:22

Sklep jest i to dobrze zaopatrzony.Plaże kamienisto-skałkowe.Zejście do morza łagodne.Przystanek autobusowy jest.
ktomasz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ktomasz » 01.08.2007 21:31

W zeszłym roku na początku września przebywałem w Villi Mira w Ruskamen. Jest to nowy bardzo ładny obiekt z dobrze wyposażonymi apartamentami. Jedynym minusem jest brak klimatyzacji. ale we wrześniu nie było to zbyt uciążliwe pod warunkiem zamknięcia okiennic. Do dyspozycji gości jest basen, parking oraz fajne zadaszone miejsce do grilowania z pełnym wyposażeniem. Zejście do plaży dość strome ale po betonowych schodkach z poręczami. Po kilku dniach złapiesz kondycję i będziesz śmigał. Plaża żwirowa, prywatna wyposażona w łóżka plażowe oraz stolik umiejscowiony pod drzewami pod którymi można się schować dla ochłody. Morze przy brzegu płytko ale poźniej znaczna głębokość. Sklep jest przy kempingu to jest ponad 1 km od apartamentu, natomiast 150 m jest budka ze świeżym pieczywem i napojami. Większe zakupy najlepiej robić w Omis w Studenacu. Jesli chodzi o autobusy do Omiszu to nie wiem bo poruszałem się samochodem. Reasumując myslę że będziecie zadowoleni z pobytu w tym apartamencie. Jak byś potrzebował jeszcze jakieś informacje to pisz.

Pozdrawiam. :lol:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 01.08.2007 22:03

ktomasz napisał(a):W zeszłym roku na początku września przebywałem w Villi Mira w Ruskamen. Jest to nowy bardzo ładny obiekt z dobrze wyposażonymi apartamentami. Jedynym minusem jest brak klimatyzacji. ale we wrześniu nie było to zbyt uciążliwe pod warunkiem zamknięcia okiennic. Do dyspozycji gości jest basen, parking oraz fajne zadaszone miejsce do grilowania z pełnym wyposażeniem. Zejście do plaży dość strome ale po betonowych schodkach z poręczami. Po kilku dniach złapiesz kondycję i będziesz śmigał. Plaża żwirowa, prywatna wyposażona w łóżka plażowe oraz stolik umiejscowiony pod drzewami pod którymi można się schować dla ochłody. Morze przy brzegu płytko ale poźniej znaczna głębokość. Sklep jest przy kempingu to jest ponad 1 km od apartamentu, natomiast 150 m jest budka ze świeżym pieczywem i napojami. Większe zakupy najlepiej robić w Omis w Studenacu. Jesli chodzi o autobusy do Omiszu to nie wiem bo poruszałem się samochodem. Reasumując myslę że będziecie zadowoleni z pobytu w tym apartamencie. Jak byś potrzebował jeszcze jakieś informacje to pisz.

Pozdrawiam. :lol:

Byłem parę razy w Ruskamen i zawsze mnie zadziwia. :wink: Ostatnio tunel pod Jadranką ,teraz basen http://www.apartments-mira.com/gal/02.jpg. Od basenu jest chyba 100 metrow w dół do morza. :wink:
jacus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacus » 03.08.2007 17:22

Bardzo dziekuja za informacje.

Prosze napisz mi jak jest z wyposazeniem pokojow ? Sa jakies naczynia czy mam wziac z Polski ? A wlasnie, na zdjeciach nie wiedze czajnika, jest moze ?

Jak wyglada sprawa z halasem od drogi ? Wiem ze wiele osob przebywajacych w Chorwacji na to narzeka. Czy slychac w nocy samochody czy raczej spokojnie ?

I jeszcze jedno pytanie mi sie nasuwa, czy warto brac jakies karimaty na plaze czy lezaki ktore sa w zupelnosci wystarcza ?

Dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam,
Jacek
ktomasz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ktomasz » 07.08.2007 14:53

Jest pełen komplet naczyń, sztućce, szkło, czajnik elektryczny, kuchenka gazowo-elektryczna, mikrofalówka, lodówka. Także nic nie trzeba przywozić. Dodatkowo przy grilu są poukładane w szafkach dodatkowe talerze, sztućce itp.
Villa Mira jest usytuowana poniżej drogi i większość okien jest od strony Adriatyku także hałas jest minimalny.
W zasadzie na plaży są łóżka plażowe na których można położyć ręczniki ale wydaje mi się że trochę mniej niż liczba gości także karimaty mogą się przydać jak braknie miejsca lub chcielibyście plażować w innym miejscu.

Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
baak4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baak4 » 07.01.2011 13:35

Czy ten hałas jest naprawdę minimalny ? Apartament MIRA jest jednak blisko drogi . Co prawda jest w dole ale.....?Czy warto tam jechać?
ktomasz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ktomasz » 07.01.2011 23:18

Hałas jest naprawdę minimalny, tym bardziej że apartamenty maja balkony od strony adriatyku. Czy warto jechać? Ja byłem bardzo zadowolony i mogę z czystym sumieniem polecić.
dareksedzia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareksedzia » 16.01.2011 18:40

Byłem tam w ubiegłym roku i również mogę potwierdzić że hałasu nie usłyszysz... Polecam jak najbardziej , miła gospodyni apartamenty dobrze wyposażone ...
kanane
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanane » 06.06.2011 19:43

WITAM CZY KTOS MOZE BZL W RUSKAMEN W CENTRUM NURKOWYM?
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 07.06.2011 07:12

jacus napisał(a):Hej,

Jakie plaze ?

To bedzie moj pierwszy raz w Chorwacji wiec bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje.

Wybieram sie do osrodka villa mira - http://www.chorwacja-apartamenty.pl/rus ... index.html.

Dzieki,
Jacek

forum/viewtopic.php?t=32139
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 07.06.2011 13:36

Rafles278 napisał(a):
jacus napisał(a):Hej,

Jakie plaze ?

Dzieki,
Jacek

forum/viewtopic.php?t=32139

Rafles278, chyba jacus nie mógł przeczytać w 2007 posta z 2011 :wink: :lol:
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 07.06.2011 20:14

Dromader, masz w zupełności racje.Rozpędziłem się z tą odpowiedzią.Temat został pociągnięty i umknęło mi ,że początek jest z 2007.

SORKI :oops:
yaro111
Globtroter
Villa Marina !!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) yaro111 » 22.06.2011 15:00

witam , czy ktoś był w tej Villa Marina w ruskamenie ?
jeśli tak to bardzo będę wdzięczny o parę zdań na jej temat
pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone