edytasek napisał(a):Gdy patrze na Twoje zdjęcia
Póki co, kilka fotek z zeszłorocznego wypadu do Rumunii zamieściłem w Górskich zwierciadłach.
Pozdrawiam,
Wojtek
edytasek napisał(a):Gdy patrze na Twoje zdjęcia
dangol napisał(a):Przymierzam się do "ataku" gdzieś od północy, bo to byłoby nam najbardziej po drodze. Może coś podpowiesz?
dangol napisał(a):Przy okazji, może pamiętasz w przybliżeniu wysokość tej opłaty?
dangol napisał(a):No i jeszcze jaki jest stan drogi od Gura Apei?
dangol napisał(a):Zwierciadła w Retezacie świetne .
Franz napisał(a):A jezioro Bucura - godzinkę z hakiem nad parkingiem.
dangol napisał(a):Skoro Ty Doroto pamiętasz 3 godziny, to dla mnie pewnie byłoby 4 albo nawet 5...
dangol napisał(a):A gdy już Retezat opuścimy, myślałam o tym, aby przejechać drogą od Petrosani w kierunku jeziora Vidra i dalej na wschód... To co napisały Kulki o odcinku trasy od Petrosani do krzyżówki z Transalpiną, trochę zbiło mnie z tropu. Skoro ich wysokogórska Skodzina chwilami miała problemy, to może mój pomysł nie jest najlepszy? Hmmmm...
Dorota_NS napisał(a):Franz napisał(a):A jezioro Bucura - godzinkę z hakiem nad parkingiem.
Ponad godzinkę, powiadasz - niedawno się nad tym zastanawiałam. My co prawda podchodziliśmy od Gura Zlata, ale tamtą trasą też szłam i teraz nie pamiętam ile
Wydawało mi się, że 3 godziny
Dorota_NS napisał(a):dangol napisał(a):To co napisały Kulki o odcinku trasy od Petrosani do krzyżówki z Transalpiną, trochę zbiło mnie z tropu. Skoro ich wysokogórska Skodzina chwilami miała problemy, to może mój pomysł nie jest najlepszy? Hmmmm...
Trasę: Petrosani - Vidra pokonywałam samochodem 4 razy, ostatnio 2 lata temu. Miejscami nawierzchnia pozostawia wiele do życzenia ale nie sądze, żebyście jej nie przejechali.
dangol napisał(a): To co napisały Kulki o odcinku trasy od Petrosani do krzyżówki z Transalpiną, trochę zbiło mnie z tropu. Skoro ich wysokogórska Skodzina chwilami miała problemy, to może mój pomysł nie jest najlepszy? Hmmmm...
Dorota NS napisał(a):Miejscami nawierzchnia pozostawia wiele do życzenia ale nie sądze, żebyście jej nie przejechali.
Franz napisał(a):Po prostu trochę dziurawa - nic strasznego.
Franz napisał(a):kulka53 napisał(a):PS Gdybym wcześniej wiedział to co piszecie o Retezacie......
Retezat, obok Fagarasu, to jednak jedne z najpiękniejszych gór Rumunii...
Pozdrawiam,
Wojtek