Franz napisał(a):DarCro napisał(a):Prawdziwie czarny staw...
Ja tam widzę jakąś bardzo ciemną zieleń.
Chyba...
Może mam monitor przechylony na ciemność.
espeso napisał(a):piękne zdjecia aż się człowiek rozmarzył jak nic
mam pytanie techniczne:
tu: http://poradnik.poland.gov.pl/
wygląda, że do Rumunii wjedziemy z paszportem LUB dowodem osobistym
znowu gdzie indziej widziałam informację że musi być paszport bo strefa Shengen ... jak to wygląda?
mariusz-w napisał(a):... bardzo ... mocno nietypowy.
K2 napisał(a):espeso napisał(a):wygląda, że do Rumunii wjedziemy z paszportem LUB dowodem osobistym
znowu gdzie indziej widziałam informację że musi być paszport bo strefa Shengen ... jak to wygląda?
W UE oba dokumenty są równoznaczne, strefa Schengen nie ma tu nic do tego. Poza UE w niektórych przypadkach, pomoc medyczna na przykład, lepiej mieć paszport, nawet jak na granicy tego nie wymagają.
espeso napisał(a):hmmm czyli znowu niby nie trzeba ale lepiej mieć
a tak przy okazji:
koniec kwietnia i początek maja ... Maramuresz, Bihor - w namiocie to nam uszy odmarzną? czy jakoś da redę
ja wiem, ze pogoda w górach bywa różna ale po tylu wyprawach to na pewno jakaś średnia się rysuje a ja znam tylko warunki letnie
.W Rumunii paszport niepotrzebny, szkoda dźwigać.
Kilka lat temu na początku czerwca na w Gorach Rodnianskich bylo bardzo duzo śniegu i wg mnie było za zimno na namiot. Miesiąc wczesniej tym bardziej. Ale pewnie sa rózne zimy
espeso napisał(a):.Kilka lat temu na początku czerwca na w Gorach Rodnianskich bylo bardzo duzo śniegu i wg mnie było za zimno na namiot. Miesiąc wczesniej tym bardziej. Ale pewnie sa rózne zimy
dzięki ... ale to mnie dobiłeś ciut
ale to moze mnie powstrzymać a nie resztę ekipy ... prędzej wezmą kożuchy
espeso napisał(a):spada do 0??? matko jak dla mnie to chyba na namiot ciut za zimno?
espeso napisał(a):jak już doprecyzuję trasę to pozwolę sobie skonsultować ze specjalistą - tu ukłon w stronę Wojtaka - czy można?
espeso napisał(a): zjechać niżej albo w drodze wyjątku znaleźć jakieś lokum, z którym mam nadzieję nie będzie problemu (chociaż ten język jest dla mnie zagadkowy)