Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rumuńskie wyrypy: 2022

Niepodległość od Imperium Osmańskiego Rumunia uzyskała 9 maja 1877 roku. Połowa ludności Rumunii zginęła w II wojnie światowej. W Rumunii w 1917 roku wydano najmniejszy na świecie banknot o nominale 10 bani (10 groszy) - ma on 2,75 cm szerokości i 3,8 cm długości. Timisoara było pierwszym europejskim miastem, które wprowadziło konne tramwaje w 1869 roku i elektryczne oświetlenie ulic w 1889 roku.
weldon
Legenda
Re: Rumuńskie wyrypy

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.01.2013 14:21

Mi to wygląda na wysuniętą klatkę schodową bardziej, niż balkonik :)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 08.01.2013 14:36

weldon napisał(a):Mi to wygląda na wysuniętą klatkę schodową bardziej, niż balkonik :)

Przy czym tam nawet na małe kręcone schody miejsca by się nie znalazło. Co najwyżej drabina - wtedy, owszem.

Pozdrawiam,
Wojtek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.01.2013 14:38

A to może faktycznie balkonik ... :/

Te drzwi na dole mnie zmyliły, że to wejście, a to, przecież, może być jakaś komórka pod spodem :)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 08.01.2013 14:45

weldon napisał(a):A to może faktycznie balkonik ... :/

Te drzwi na dole mnie zmyliły, że to wejście, a to, przecież, może być jakaś komórka pod spodem :)

Komórka z tego też żadna. Otwory drzwiowe są na przestrzał. Tu jest fotka profilu.

Pozdrawiam,
Wojtek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2013 14:58

Franz napisał(a):Tam jednak ciekawszy był widok na jezioro. Nie wiem, czemu tak ten balkonik usytuowano.

Pozdrawiam,
Wojtek

Bo z widokiem na jezioro jest ławeczka przecież. :lol:
Ale taki domeczek w moim ulubionym Bakałarzewie mieć .... i byłabym w siódmym niebie. :lol:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 08.01.2013 15:11

Kenik napisał(a):Bo z widokiem na jezioro jest ławeczka przecież. :lol:
Ale taki domeczek w moim ulubionym Bakałarzewie mieć .... i byłabym w siódmym niebie. :lol:

Fakt, że chałupka milusia. :P

Pozdrawiam,
Wojtek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2013 11:51

Ehhhh .... teraz zagłębiam się w monastyry. Coś przepięknego ale mnie by samo malarstwo figuralne nie zadowoliło. Tam jest tyle ciekawych cacuszek, że bym prędko nie potrafiła wyjść z takiego miejsca.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 09.01.2013 14:22

Kenik napisał(a):Ehhhh .... teraz zagłębiam się w monastyry. Coś przepięknego ale mnie by samo malarstwo figuralne nie zadowoliło. Tam jest tyle ciekawych cacuszek, że bym prędko nie potrafiła wyjść z takiego miejsca.

To może już się szala przechyliła? ;)
Chyba bardzo by Ci się w Rumunii podobało...

Pozdrawiam,
Wojtek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2013 15:40

Franz napisał(a):Chyba bardzo by Ci się w Rumunii podobało...

Z pewnością ... tylko póki co to na Rumunię się u mnie nie zanosi, więc pozostaje mi podziwianie :)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 09.01.2013 18:36

Kenik napisał(a):Z pewnością ... tylko póki co to na Rumunię się u mnie nie zanosi, więc pozostaje mi podziwianie :)

Be my guest. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2013 19:01

Franz napisał(a):Be my guest. :)

Pozdrawiam,
Wojtek

Już dawno jestem. Czyżbyś tego nie czuł ? :lol:
Użytkownik usunięty
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2013 19:51

Franz napisał(a):

Obrazek

Obrazek

Szkoda że to tak wysoko i nie da się zrobić ujęcia an face ... zaraz bym to na celtica przerobiła :D
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 09.01.2013 20:40

Kenik napisał(a):Już dawno jestem. Czyżbyś tego nie czuł ? :lol:

Czuję i doceniam. 8)

Kenik napisał(a):Szkoda że to tak wysoko i nie da się zrobić ujęcia an face ... zaraz bym to na celtica przerobiła :D

Długą drabinę trzeba by ze sobą targać. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2013 12:33

Zagłębiłam się w dalszą lekturkę ... a tu dosyć spory offtopik foto się pojawił. Na tyle obszerny, że boję się cokolwiek na tym forum pokazać ;)
Ale ja nie o tym tak naprawdę .... paweł_ko swoją relację w Twoim wątku zamieścił ale żadne jego zdjęcie nie jest dla mnie dostępne :?:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 10.01.2013 12:43

Kenik napisał(a):Zagłębiłam się w dalszą lekturkę ... a tu dosyć spory offtopik foto się pojawił. Na tyle obszerny, że boję się cokolwiek na tym forum pokazać ;)

Offy się trafiają, nie przejmuj się. ;)

Kenik napisał(a):Ale ja nie o tym tak naprawdę .... paweł_ko swoją relację w Twoim wątku zamieścił ale żadne jego zdjęcie nie jest dla mnie dostępne :?:

Faktycznie, zeżarło wszystkie. Tak się zdarza, kiedy się korzysta z różnych serwisów o nieprzewidywalnych regułach.
Na samym początku mojej działalności na forum korzystałem z fotosika, nie rejestrując się na nim. Ale zdaje się, że te fotki wciąż jeszcze są dostępne.

Pozdrawiam,
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rumunia - România