Franz napisał(a):Mikeee napisał(a):po kilku godzinach docieramy do cywilizacji - dzielnica Borsy, Repedea
Ja swego czasu właśnie stamtąd zrobiłem pętelkę przez Pietrosula.
pamiętam . Udało się ją zrobić w jeden dzień, choć początkowo się na to nie zanosiło...
Franz napisał(a):Michał, dzięki za wspaniałą wędrówkę. A zdjęcia świetne, mimo iż to telefon, a nie fotoaparat.
a ja dziękuję za inspiracje Wyrypy to doskonały przewodnik po rumuńskich Karpatach
Miło mi, że mimo wszystko zdjęcia się Tobie podobają. Choć fotografowanie bez zbliżeń jest sporą stratą w takich chwilach. Aparat niestety nie znalazł już miejsca w plecaku.
Byłem już w Rumunii 4 razy i za każdym razem pogoda bardziej lub mniej krzyżowała mi plany. Jakkolwiek by nie pokrzyżowała, za każdym razem i tak było pięknie...kulka53 napisał(a):Fajna wyprawa , a pogoda w górach, no cóż, często sprawia że musimy zmieniać plany...
kulka53 napisał(a):Mikeee napisał(a):Rumuni po raz kolejny okazali się pomocni i uprzejmi .
To prawda, myśmy byli w Rumunii raptem 2 razy spędzając łącznie tam ok 3 tygodni, ale z kontaktów z Rumunami mieliśmy same pozytywne wrażenia . Najbardziej w pamięć zapadło mi to spod Czerwonego Jeziorka (koło Bicaz) kiedy kupując słodkiego kołacza zgubiłem 10 RON a gość który to zauważył szedł za mną by mi je oddać kilkaset metrów doganiając mnie dopiero przy aucie .Mikeee napisał(a):Opisaliście gdzieś na tym forum tę przygodę?
Tak, tutaj
no niezła przygoda . Wyobrażam sobie co wtedy czuliście. Fela okazała się prawdziwym azylem . Przy okazji przeczytałem też przygodę ze zgubieniem 10 RON. Jest na tej samej stronie.
elfik99 napisał(a):Fajny sposób przechodzenia po śliskiej kładce!!!
Mieliście krótką ale ładną wycieczkę...
ta kładka była wyjątkowo śliska bo zacieniona. Nie dałoby rady na stojąco bez fiknięcia do rzeczki
Wycieczka - tak jak powiedziałaś - krótka, ale dająca sporo pozytywnych wrażeń
piotrf napisał(a):...wrócicie tam w 2018 roku . . .
Dzięki za relację
to już postanowione . Dokończymy najprawdopodobniej również Padis w Apuseni, z którego wycofaliśmy się notabene również ze względu na pogodę...
pozdrawiam,
M