21monika napisał(a):Ciekawe czy to tylko wam się ten zapach ropopochodny przytrafił![]()
![]()
I dla czego lub skąd się rozprzestrzeniał![]()
Jak nam mówił przewodnik, ten zapach jest tam zawsze.
Płynem ropopochodnym konserwuje sie w kopalni elementy drewniane

21monika napisał(a):Ta ceramika nawet fajnie się prezentowała. Ciekawa jestem jak cenowo wypada przy naszym Bolesławcu.
Beata W. napisał(a): Fajna ta ceramika, z Włoch przytargałam wielki dzban więc pewnie i tam by mnie korciło, żeby coś przywieźć![]()
Beata W. napisał(a):Fajna taka zorganizowana wycieczkaDużo zobaczyliście.
krakusowa napisał(a):Dojeżdżamy do wsi Marginea![]()
To niewielka miejscowość słynąca z wyrobów ceramicznych o czarnej barwie tzw ceramiki siwej. Są tu nie tylko sklepy z ceramiką, ale też warsztaty, w których na naszych oczach powstają dzbanki, misy, figurki, etc.
krakusowa napisał(a):21monika napisał(a):Ta ceramika nawet fajnie się prezentowała. Ciekawa jestem jak cenowo wypada przy naszym Bolesławcu.
Monika nie wiem ile kosztowała, bo nie byłam zainteresowana jej zakupem.![]()
Ludzie coś tam nabyli, chyba nie było to bardzo drogie
Beata W. napisał(a): Fajna ta ceramika, z Włoch przytargałam wielki dzban więc pewnie i tam by mnie korciło, żeby coś przywieźć![]()
Ja się już wyleczyłam z zakupu następnych "skorup". Musiałabym mieć duży dom, by przywozić takie pamiątkiI zawsze jest ryzyko, że w transporcie pamiątka sie stłucze
Beata W. napisał(a):Fajna taka zorganizowana wycieczkaDużo zobaczyliście.
A wiesz Beata że fajna![]()
Nic mnie nie interesuje, mam gdzie spać, co zjeść, kupią za mnie bilety, w autobusie można się zdrzemnąć, zawiozą, przywiozą...
Minusem jest to, że wszystko trzeba robić z zegarkiem w ręku. I oglądasz to co biuro wymyśli, a nie to co byś akurat chciała.Ale ja już się do tego przyzwyczaiłam i na jakąś następną - w przyszłym roku - też pewnie pojedziemy z biurem
Beata W. napisał(a): Aniu dlatego mój dzban robi za donicę w ogrodzie![]()
Beata W. napisał(a): Właśnie widzę sporo plusów takiej wycieczki, ale to dopiero jak dziewczyny nam podrosną![]()