Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rumunia-Macedonia-Albania-Czarnogóra 2012

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
anazaw
Croentuzjasta
SERBIA- MIASTECZKO KUSTURICY

Nieprzeczytany postnapisał(a) anazaw » 16.03.2013 19:14

Zupełnie z innej beczki, ale pomyślałam, że jeśli ktoś planuje opcję Czarnogóra przez Serbię- nie powinien tego przeoczyć. W zachodniej Serbii, na terenie parku przyrodniczego Šargan-Mokra Gora leży malutkie, bajkowe Drvengrad Mecavnik -miasteczko Emira Kusturicy. Miasteczko, które zbudował po nakręceniu w tym miejscu filmu "Życie jest cudem" i które od tego czasu stało sie jego domem. Jeżeli lubicie jego filmy i chcecie poczuć się jak w jednym z nich- zajrzyjcie tam koniecznie, jeżeli postanowicie zostać na noc-osobiste spotkanie z reżyserem jest niemal pewne! W cenie noclegu są posiłki, a Kusturica z przyjemnością zagląda do swoich gości (i kieliszka naturalnie) podczas kolacji. Podam ich stronę, bo nie wiem jakie są tegoroczne koszta noclegów,ale warto!
http://www.mecavnik.info/wsw/index.php?p=197
A tu znalazłam dokładniejszy opis tego miejsca:
http://www.travelforum.pl/serbia/9090-s ... wiosk.html
No a teraz zdjęcia...
Załączniki:
DSC03562.JPG
DSC03557.JPG
DSC03555.JPG
DSC03554.JPG
DSC03553.JPG
DSC03551.JPG
DSC03550.JPG
DSC03549.JPG
DSC03546.JPG
DSC03544.JPG
DSC03543.JPG
DSC03542.JPG
DSC03540.JPG
DSC03539.JPG
DSC03538.JPG
DSC03537.JPG
DSC03533.JPG
nasze lokum;)
anazaw
Croentuzjasta
SERBIA- MIASTECZKO KUSTURICY

Nieprzeczytany postnapisał(a) anazaw » 16.03.2013 19:23

I dalej...
Załączniki:
DSC03596.JPG
DSC03594.JPG
DSC03593.JPG
DSC03588.JPG
DSC03587.JPG
DSC03585.JPG
DSC03584.JPG
DSC03581.JPG
DSC03580.JPG
DSC03578.JPG
DSC03577.JPG
DSC03572.JPG
DSC03571.JPG
DSC03569.JPG
DSC03567.JPG
DSC03565.JPG
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 17.03.2013 14:16

Aniu , dziękuję :D
Tym Drvengradem Mecavnikiem poprawiłaś mi i tak już wielki apetyt na ponowne odwiedziny w Serbii .
Przejazd wąskotorówką obowiązkowy 8)

Pozdrawiam
Piotr
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.03.2013 21:09

Czaderski ten Drvengrad, żona uwielbia te klimaty, a tu już taki plan zrobiony na urlop, będzie trzeba zaplanować na przyszły rok...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.03.2013 10:46

Fantastyczny Trabant "de lux ambasador".

Pozdrawiam

:)
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 18.03.2013 12:24

Bardzo fajnie, że akurat teraz zamieściłaś te zdjęcia, bo już za niewiele ponad miesiąc mamy zamiar w Mokrej Gorze się znaleźć, jedynie nocleg mamy zarezerwowany gdzie indziej - na stacji kolejowej.

Pozdrawiam
anazaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anazaw » 18.03.2013 14:49

KOL napisał(a):Bardzo fajnie, że akurat teraz zamieściłaś te zdjęcia, bo już za niewiele ponad miesiąc mamy zamiar w Mokrej Gorze się znaleźć, jedynie nocleg mamy zarezerwowany gdzie indziej - na stacji kolejowej.

Pozdrawiam

Zazdroszczę :)
anazaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anazaw » 18.03.2013 14:49

Jacek S napisał(a):Fantastyczny Trabant "de lux ambasador".

Pozdrawiam

:)

Dokładnie!!!
kibic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic » 18.03.2013 17:42

anazaw napisał(a):Zupełnie z innej beczki, ale pomyślałam, że jeśli ktoś planuje opcję Czarnogóra przez Serbię- nie powinien tego przeoczyć. W zachodniej Serbii, na terenie parku przyrodniczego Šargan-Mokra Gora leży malutkie, bajkowe Drvengrad Mecavnik -miasteczko Emira Kusturicy. Miasteczko, które zbudował po nakręceniu w tym miejscu filmu "Życie jest cudem" i które od tego czasu stało sie jego domem. Jeżeli lubicie jego filmy i chcecie poczuć się jak w jednym z nich- zajrzyjcie tam koniecznie, jeżeli postanowicie zostać na noc-osobiste spotkanie z reżyserem jest niemal pewne! W cenie noclegu są posiłki, a Kusturica z przyjemnością zagląda do swoich gości (i kieliszka naturalnie) podczas kolacji. Podam ich stronę, bo nie wiem jakie są tegoroczne koszta noclegów,ale warto!
http://www.mecavnik.info/wsw/index.php?p=197
A tu znalazłam dokładniejszy opis tego miejsca:
http://www.travelforum.pl/serbia/9090-s ... wiosk.html
No a teraz zdjęcia...

My będziemy tam przez 2 dni we wrześniu. Fajnie byłoby spotkać Kusturicę, chociaż już raz go spotkałem, na koncercie No Smoking Orchestra.

KOL napisał(a):Bardzo fajnie, że akurat teraz zamieściłaś te zdjęcia, bo już za niewiele ponad miesiąc mamy zamiar w Mokrej Gorze się znaleźć, jedynie nocleg mamy zarezerwowany gdzie indziej - na stacji kolejowej.

Pozdrawiam

Chcieliśmy też na tej stacji zamówić nocleg, ale z racji tego, że podróżujemy z psem, nie zgodzili się. A szkoda, bo w końcu nigdy jeszcze nie spałem na "dworcu kolejowym". U Kusturicy nie było problemu z psem. Później jedziemy do Ohridu trzeci rok z rzędu (to ty zaraziłeś nas tym Ohridem KOL, dzięki). Później kilka dni w Kotorze i tydzień odpoczynku na Korculi (robinsonada).
Pozdrawiam, kibic.
anazaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anazaw » 19.03.2013 16:06

Jak to dobrze,że jest to forum...Oglądam Wasze i swoje zdjęcia i mam w nosie to co dzieje się za oknem...przynajmniej w Warszawie...A za oknem taka wiosna
Załączniki:
164467_489023004498580_740789666_n.jpg
tompie68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tompie68 » 20.03.2013 01:52

U mnie podobnie choć śniegu może trochę mniej, ale przez to z podwójnym utęsknieniem czeka się na wakacje w ciepłych, południowych krajach z takimi widokami jak na zdjęciach na forum.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 20.03.2013 02:27

Hej!

Dopiero teraz tu dotarłem. Świetna, inspirująca wyprawa. Zazdroszczę i mam nadzieję, że ruszę kiedyś Twoim śladem (póki co Rumunia i Albania to dla mnie terra incognita).

Pozdrawiam :)
anazaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anazaw » 20.03.2013 09:35

tompie68 napisał(a):U mnie podobnie choć śniegu może trochę mniej, ale przez to z podwójnym utęsknieniem czeka się na wakacje w ciepłych, południowych krajach z takimi widokami jak na zdjęciach na forum.

Aż się wierzyć nie chce, że te krainy nadal istnieją... :wink: pozdrawiam
anazaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anazaw » 20.03.2013 09:36

Krzychooo napisał(a):Hej!

Dopiero teraz tu dotarłem. Świetna, inspirująca wyprawa. Zazdroszczę i mam nadzieję, że ruszę kiedyś Twoim śladem (póki co Rumunia i Albania to dla mnie terra incognita).

Pozdrawiam :)

No to koniecznie trzeba się poznać! Obie godne polecenia! Pozdrawiam serdecznie!
anazaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anazaw » 20.03.2013 09:38

te kiero napisał(a):Czaderski ten Drvengrad, żona uwielbia te klimaty, a tu już taki plan zrobiony na urlop, będzie trzeba zaplanować na przyszły rok...

co się odwlecze to nie uciecze ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Rumunia-Macedonia-Albania-Czarnogóra 2012 - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies