napisał(a) Dawigs » 27.01.2018 21:15
Witam.
piekara114 napisał(a):A o Epirze myślałam już w zeszłym roku, no ale Hvar był... Ale w tym roku jest bbbb duża szansa...tylko znaleźć kwaterkę w odpowiedniej cenie
Jak idą poszukiwania? Kiedy planujecie wyjazd? My na ostatni tydzień czerwca i pierwszy tydzień lipca.
Myślimy by wyruszyć już w pątek 22 czerwca zaraz po rozdaniu świadectw. Pierwszy nocleg w Budapeszcie z małym wieczorno - nocnym zwiedzaniem. Drugi nocleg w Macedonii. Czy możesz podpowiedzieć miejsce tak by następnego dnia do południa można by coś zobaczyć a potem wyruszyć do Grecji? Jak z bezpieczeństwem w Macedonii i tranzytowej Serbii? Czego się wystrzegać?
Wcześniej Epiru nie brałem pod uwagę ale jak teraz widzę na pierwszy raz wydaje się ciekawym rejonem.
Wymogi mamy chyba podobne do Was: plaża najlepiej żwirowa/kamienista dno powoli schodzące do morza. Fajnie jakby można było posnoorkować i jakieś życie podwodne zobaczyć (na rafę kolarową nie liczymy
).
Miejscowość nie za duża ale i nie za mała, niezbyt rozrywkowa. Jakieś restauracje typu chorwacie konoby, sklepy, bankomat.
Fajnie jakby można było wierczorem pospacerować po jakimś pasażu.
Przyjrzałem się wybrzeżu tego regionu i miasteczek za wiele nie ma.
W oko wpadła mi Parga choć niepokoi mnie zastęp leżaków do wynajęcia na plażach. Inne miejscówka to Mitikas blisko Prewezy. Na północ od miejscowości jest długa żwirowa/kamienista(?) plaża.
Znalazłem też kilka innych fajnych plaż ale z reguły są na odludziu lub obok małych przysiółków z góra kilkoma zabudowaniami.
Może coś nam podpowiesz?
Pozdrawiam
GD