Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rudine-Dubrownik

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robi
Croentuzjasta
Rudine-Dubrownik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 29.07.2005 08:00

Czy z okolic kempingów Pod maslinom i Rudine można dostać się do Dubrownika miejscową komunikacja. To blisko a czytam wszędzie ze parkowanie w Dubrowniku to koszmar a ja chętnie odpocznę od auta. Szkoda że nie mogę zabrać rowerów :?
Pozdrawiam
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 29.07.2005 10:00

Nawet jeśli coś jeździ (nie wiem choć to prawdopodobne) to po co się tak poświęcać? Koszmar z parkowaniem hmm jesli chcesz stanąć pod murami obronymi to pewnie tak. Myślę ze lepszym rozwiązaniem jest zostawienie samochodu dalej od centrum i spacer, objedziesz miasto raz drugi to sam znajdziesz dobre miejsce. To nie żadna metropolia. Zresztą z tego co pamiętam Dworzec autobusowy jest przy porcie - i tak byś musiał drałować. Pod samą starówkę podjeżdżają chyba tylko autobusy z Cavtatu.
PZDR :)
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 29.07.2005 10:07

Dziekuje
Pozdrawiam
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 29.07.2005 10:07

robi napisał(a): a czytam wszędzie ze parkowanie w Dubrowniku to koszmar

Bez przesady. Można znaleźć miejsce, nawet w okolicach murów.

Pozdrawiam
Rafał
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 29.07.2005 10:11

Jest cieżko owszem ale można coś znaleść :D jak się bardzo chce
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 29.07.2005 18:28

Nie jest tak tragicznie z parkowaniem(przynajmniej w drugiej połowie czerwca)Ja zawsze znalazłem coś w okolicach murów.Komunikacji miejskiej nie polecam(szczególnie gdy jest Was więcej osób).Bilet kosztuje 8 kun od osoby w jedną stronę.Mnie wycieczka na starówkę kosztowała 48 kun na rodzinę.Potem już zawsze jeździliśmy autem.Godzina parkingu kosztuje 5 kun.
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 29.07.2005 18:45

Lipiec ,sierpień jest bardzo trudno zaparkować pod murami rzeczywiście jak pisze Maciej tragicznie .W bliskiej okolicy wszędzie ciasno.
Zazwyczaj trzeba zrobić 2 lub 3 kółeczka i ,,gdzieś'' się ,,wcisnąć''.
Samochody tak szybko nie odjeżdżają bo zazwyczaj przyjeżdżają na parę godzin i zazwyczaj od 10 tej robi się tłoczno.
Żle zaparkowane auto od razu wywożą w siną dal i kosztuje ten areszt około 400 do 500kun.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.07.2005 21:22

Są kłopoty z parkowaniem, doświadczyłem tego parę lat temu na początku września. W czerwcu ,będąc w Orebicu nasi sąsiedzi (Austryjacy) byli w Dubrowniku i na szukanie miejsca parkingowego stracili ok. godziny.

Pozdrawiam

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone